Борисов – шампион по обещания

От 184 клетви премиерът е изпълнил едва 13
Обновена: 25 авг 2011 17:09 | 25 авг 2011 17:09,
904
Борисов – шампион по обещания
Снимка: БТА

Премиерът и министрите от кабинета са изпълнили изцяло или частично около 10% от дадените от тях 400 обещания, отразени в медиите и регистрирани до момента на сайта Politikat.net.

В процес на изпълнение са 30 на сто от обещанията на министрите, а 60% са неизпълнени.

Проектът Politiкat.net започва преди една година и целта му е да проследява чрез медиите какви обещания дават управляващите в публичното пространство и какво се случва след това с тях.

Премиерът Бойко Борисов е своеобразен шампион по обещания. На сайта са регистрирани 184 обещания на министър-председателя, от които 13 били изпълнени изцяло и частично, 30 – неизпълнени, и 71 били без движение.

Сред изпълнените обещания са държавната помощ за възстановяването на стадион „Пловдив“, финансирането на първата фаза от строителството на завода за отпадъци, както и подписването на тримесечния мораториум за АЕЦ „Белене“.

Премиерът изпълни заканата си след оставките на Александър Цветков и Марий Косев още двама души да бъдат уволнени, докато стигне от Пловдив до София – шефът на Патентното ведомство и Националната агенция по оценяване и акредитация.

Сред неизпълнените му обещания на сайта регистрират уверенията на Борисов до края на месец юни да се промени конституцията в тази част за Пакта за финансова стабилност, което все още не е факт.

Премиерът не изпълни обещанието си да не се вдига цената на тока.

„Ще има държавен регулатор и няма да дам да се вдигне цената на тока, защото нищо не налага това“, каза, но не изпълни Борисов.

По време на кризата с горивата и обсъждането на мерките премиерът пък прогнозира понижение на цената на дизела и бензина с по 15-20 ст., което не се случи, отчитат от сайта.

Премиерът очакваше, че още до лятото „ще има по-добри новини от Франция“ за подкрепата им за влизането на България в Шенген. 

Много от обещанията на Борисов са в процес на изпълнение, като това до "февруари 2012 г. контрабандата да бъде пресечена и в страната да няма нито една нелегална кутия цигари.

Или пък, че магистрала „Тракия” ще бъде напълно готова от София до пътен възел Петолъчката край Сливен до юни следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


904
Още по темата: Бойко Борисовобещания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
724
0
 
0
 
! Отговори
дан преди 12 години
и шампион по изпълнения...май никой не е правил толкова за страната
723
0
 
1
 
! Отговори
АБОНАТ преди 12 години
Схемата е следната: Държавата закрепостява абонатите към топлофикация с наредба. Схемата е следната: Държавата закрепостява абонатите към топлофикация с наредба. Цените се вдигат. Веднага електрото вдига цените за да не минат на ел. отпление тези които могат да се откачат от топлофикацията. От това се повишават постъпленията в бюджета. От бюджета вече се краде лесно, по много и безнаказано. За да стане това трябва да си във властта. Затова е голямото натискане да се влезе във ВЛАСТТА. И това който не го е разбрал да е сигурен, че е пълен ***. А най-голямата манипулация и заблуда е :"ГЛАСУВАЙТЕ, че иначе БСП ще спечели." Все едно е кой ще спечели, защото всички разрешени партии са на криминална основа и са от едно котило. А изводът от всичко това който не може да си го направи, да е сигурен, че също е пълен ***.
722
0
 
1
 
! Отговори
За клетвите на ББ преди 12 години
"....От 184 клетви премиерът е изпълнил едва 13...."За разлика от премиера народът има само една клетва и ще си я изпълни на 23 Октомври...
721
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ako desnicat spe4eli izborite da ste sigorni 4e shistov gaz ste se dobiva ot gaza na GERB
720
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Boiko ve4e e Mr Nobody. Bez da e obestaval na nekogo Ceco si izgradi 6 aparatmenta v BG i sega igrae na imotnia opazar v LasVegas.i da se proveri dali naistina Boiko e zavrshil u4iliste za ogneborci ili tehnikuma po tekstil, kalsat za reza4i, kroiki i danteli, da si pokaje sutiena s kakav dantela e ukrasen i prashkite imat li vdlbnatko za hemeroidi.
719
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко , къде е завода за отпадъци , който обеща да построиш преди да станеш кмег първи мандат ?
718
0
 
7
 
! Отговори
kyky преди 12 години
Boiko Borisov - pede... pede... Boiko Borissov pede... pede...
717
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво друго сте очаквали от една крадлива мутра...... Народе?
716
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо шампион по обещания, а не баш лъжеца?Да обещаваш и да не изпълняваш се нарича лъжа.
715
7
 
18
 
! Отговори
БОРБА преди 12 години
БЪЛГАРИ,ГЛАСУВАЙТЕ СЪС СЪРЦЕ И РАЗУМ.ПО ДЕЛАТА ЩЕ ПОЗНАЕТЕ.ТВОРЕЦА НЕ ШУМИ А ТВОРИ.СТИГА ТОЛКОВА НА БОЙКО И НА УОРЛИК.ВЪН ПРЕДАТЕЛИ!
714
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените драскачи по форумите полудяват като бик който види червено щом се побликува снимка на Бойко Борисов.На 23 окт. ще е ПОРЕДНАТА И ОКОНЧАТЕЛНА ПОБЕДА ЗА ГЕРБДо тогава платените червени мутанти нека си лаят и ръсят глупости по форумите ......
713
3
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Аз съм за това генерал Борисов да не изпълнява всички обещания. Например, много се страхувам да не асфалтира слънчогледа в Добруджа и недай Боже да асфалтира "Лунната пътека" в морето. Още повече ме е страх да не осъществи безумното си желание да се добива шистов газ у нас. Добре, че не му вярвам, защото наистина щях да съм много притеснен.
712
6
 
3
 
! Отговори
до 848 преди 12 години
Ако така ще се питаме - какво направиха миналите? Или си ходил на честванията на Бузлуджа и ти е харесало повечко? Ако не си ,вземи да отидеш да видиш за какво става на въпрос! Да не си помисли някой че съм член на някоя партия :) напротив просто съм нобременен от партийни глупости което не ми пречи да си отворя очите и да погледна реалността!
711
0
 
4
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Стъпка 1: Бойко-кмет,прави се ,че се конфронтира с Станишев-премиер,пьк и темата "софийските ***" е евтин и удобен пияр за стъпка 2.Стъпка 2: Предподготовката е готова ,остава подсилване на Пияра и кандидатура за премиер-тогава.Стъпка 3: До тук "Вечна Слава на Службите и Партията и Бойко е вече премиер/подобно на короноването на Сакскобурготски от "БСП-Мултигруп ЕООД"/.Стъпка 4: Борисов -"спасител и самият ангел Закон,после ангел-Инфраструктура"Стъпка 5: "АЗ и БСП,просто сме врагове,нищо повече...там ти-ридам-и нищо повече" ТРА-ЛА ЛА......
710
0
 
3
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВАНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.
709
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А би ли се обосновал какво конкретно прави това правителство , освен голите обещания разбира се?
708
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
просто не знам какво да си мисля вече за вас българи? за кого да гласувам на изборите - БСП , ДПС или СДС? Всички управляваха вече!Какво хубаво видяхте за вас и вашите деца? В тази държава нищо няма да се оправи с вълшебна пръчка! На 34 години съм в момента и за сега това е първото правителство което прави нещо за бъдещето на моето дете в тази държава. Все някой трябва да изтърпи тоя преход - не мислите ли?
707
3
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Той е шампион и по простотия...
706
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долен лъжец и национален предател, това е Бойко!!!
705
3
 
16
 
! Отговори
piipi преди 12 години
Хора,внимавайте за кого ще гласувате на 23-и октомври.Това правителство дойде на власт,за да ни съсипе окончателно и го постига!Не се заблуждавайте от приказките,не сме чак толкова задръстени,за да им дадем цялата власт,тогава всички трябва да емигрираме.