Призив от Брюксел: Да притиснем българите да пазят ромите!

Евродепутатка поиска да се спре разрушаването на къщи в Гърмен
Обновена: 15 юли 2015 19:07 | 15 юли 2015 19:05,
469
Призив от Брюксел: Да притиснем българите да пазят ромите!
Снимка: архив Булфото

България стана обект на остри критики от страна на говорителя на Групата на социалистите и демократите по ромски въпроси Сорая Пост заради политиката й спрямо ромите.

"Трябва да притиснем българските власти да направят повече, за да защитят ромското население. Те трябва веднага да предприемат действия, за да се предотвратят нападенията, да се спре с разрушаването на ромските жилища и да се осигурят жилища за тези, които вече са били изгонени", обяви Пост, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя припомня напрежението в Гърмен и Орландовци и породилите се след това протести срещу ромското население.

Евродепутатката заклейми и политиката на правителството да събаря незаконните ромски къщи без да предлага алтернативно решение. Пост призова кабинета да предприеме мерки за спирането на атаките на расова основа

"Като се вземе предвид вида на насилието срещу роми в България е изключително важно тези атаки да бъдат припознати и осъдени като това, което са - престъпления от омраза", каза още евродепутатката.

Тя приветства препоръката на Европейския съд за правата на човека към кабинета да предприеме спешни временни мерки, за да "спре разрушенията, докато не бъдат осигурени алтернативни жилища за уязвимите ищци".

""Трябва да се направи повече, за да се борим с анти-ромските настроения из Европа. Тези предразсъдъци са не просто причината са кризата в момента, но са и в основата на по-широкото социално изключване на ромското население", обясни още Сорая Пост.

Според нея е срамно в 21 век много от ромите да нямат достъп до основни удобства в домовете си и само 29% от ромските деца да завършват средно образование.

"Продължаващото лишение и изключване на ромите в Европа е подигравка с нашите опити за морално и хуманитарно водачество в света", каза още евродепутатката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сорая Пост да си ги вземе у тях и да ги храни, а те да я крадат, да пиянстват и да я ...., нея и всички наоколо. И тогава да приказва.
165
0
 
5
 
! Отговори
dada преди 8 години
А къде са нашите евродепутати, за да отговорят или са там само да получават пари?
164
0
 
12
 
! Отговори
Rem преди 8 години
..... Евродепутатката заклейми и политиката на правителството да събаря незаконните ромски къщи без да предлага алтернативно решение. ....Ами предлагам като алтернативно решение - еднопосочни билети към Брюксел и да се грижат един за друг ромите и евродепутатите!!!
163
0
 
16
 
! Отговори
Новините от 3 месеца преди 8 години
1: Роми пребиха лекар оказващ им БЕЗПЛАТНА медицинска помощ.2: Да се дадат на ромите безплатни жилища.3: Роми ограбиха и пребиха баба в село Х.4: Да се намали дискриминацията срещу ромите. 5: Заловиха роми задигнали 300 метра кабели и пребили пазач.6: Хуманитарна помощ за ромски квартали след наводнение.7: Роми пребиха младежи, направиха опит за изнасилване.8: Брюксел: Да притиснем българите да пазят ромите. На тая Пост ... !
162
0
 
11
 
! Отговори
Сорая Прост преди 8 години
Вземи си ги при тебе,Сорая или Соросоидая наистина ***.Вие,лицемверни Еврогейци с двойни стандарти направихте така,че да ви тачат само Гейци и ***,а честния българин дискриминиран от вашите двойни стандарти.Тласкате сами българите към Национализма,лицемери
161
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като толкова много им пука за тях, да си ги вземат в Брюксел. Така ни вълка ще е сит и овцата ще е цяла. :))))
160
0
 
17
 
! Отговори
gtf преди 8 години
На тая евродепутатка, мога да кажа (и покажа) 2-3 неща, на следващият ден ще е на съвсем различно мнение. Защо се дава публична трибуна на хора, които явно нямат връзка с действителността ?Този съюз отива към тотална деградация и упадък.
159
0
 
9
 
! Отговори
sid преди 8 години
Разбира се ,че трябва да пазим ромите,те са бъдещето на България,те създават благата на тази страна,те са основата на всичко българско и родно.Трябва да ги пазим ,храним да увеличим още и още раждаемостта при тях.Малко раждат бъдещето ги чака.А ние ... ние си знаем.
158
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заменям РОМ за РОБ !Е как Кон за кокошка
157
1
 
28
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ПЛАНЪТ ЗА ПОДЧИНЕНИЕ И УНИЩОЖЕНИЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО ВЪРВИ В ПЪЛНА СИЛА,СЪС СЪУЧАСТНИЦИТЕ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ В ПАРЛАМЕНТА,НО БЕЗ БЪЛГАРСКО СЪМОСЪЗНАНИЕ,ПРОДАЛИ РОДИТЕЛИ И ДЕЦА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ 25 ГОДИНИ СЛУЖАТ НА САТАНИСТИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ЗАПАД.ЖАЛКО ЗА БУДНИТЕ СЛЕПЦИТЕ СТЕ ОБРЕЧЕНИ ,ВАШИТЕДЕЦА СЪЩО ЖАЛКО ЗА БУДНИТЕ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА.
156
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо там ли си стигнал ! Няма ли нещо читавоТая не бих а поздравил камо ли друго нещо
155
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ги е грижа да ги вземат при тях защо нас да ни притискат !
154
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме ги оставили да ни влизат в къщите когато ни няма и да взимат всичко ценно какво повече от това искате !?
153
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАз съм за твоето предложениеи ,но нито един ром няма да иска да живее отделно защото са свикнали да са на гърба на някого
152
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Призив от София: Да притиснем ЕС да пази българите !
151
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си опънат палатките в нейният двор..... лошо е положението
150
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно! Трябва да ги пазим, че те са нашето национално богатство! Ама защо не си поделим богатството с други наши приятели от Европейския съюз? Таман ще видят колко са щедри българите - всичко делят с братята европейци!!!!!!!!!
149
0
 
16
 
! Отговори
АА преди 8 години
Те да ни дадат да защитаваме собствеността си, пък тогава гледайте какво ще стане ! Един по-един и ще четат читанки и буквари по цял ден и работа ще вършат мръшляците гадни .....
148
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Призив от България: ПРАТЕТЕ ВСИЧКИ РОМИ В БРЮКСЕЛ!!! Нека като по-стара демокрация ни дадат нагледен пример как се пазят роми.
147
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРИЯ- ВЪН ОТ ЕС!!!БРЮКСЕЛ ДА СИ ПРИБИРА ТЕЗИ, КОИТО ТАКА СТРЪВНИШКИ ЗАЩИТАВА, ДА НИ ПОКАЖЕ КАК СЕ ИНТЕГРИРАТ И КАК СЛЕДВА ДА СЕ ПОЛАГАТ ДО БЕЗКРАЙ ГРИЖИ ЗА ХОРА, КОИТО С НИЩО НЕ ДОПРИНАСЯТ ЗА ОБЩЕСТВОТО, В КОЕТО ЖИВЕЯТ, НО ЗАТОВА ПЪК РЕДОВНО ТОРМОЗЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ МУ. ПОЖЕЛАВАМ НА ЕВРОГЕЙЦИ МНОГО НОВИ ПОПЪЛНЕНИЯ ОТ ГОРНИЯ ВИД! ЕЖЕДНЕВНО- ПО 10 000 ТАКИВА! ДА НИ НАУЧАТ НА ЦЕННОСТИ, ЧЕ НЯМА ОТКЪДЕ ДА СЕ НАУЧИМ, БЕЗ ТЕХНИЯ ЧЕЛЕН ОПИТ.