Навсякъде има фанатици, но Бог иска да сме равни

Плевнелиев призова за подкрепа на борбата срещу ксенофобията
Обновена: 7 дек 2015 21:28 | 7 дек 2015 21:24,
125
Навсякъде има фанатици, но Бог иска да сме равни
Снимка: БТА

Терорът, разтърсил Европа, отново напомни, че във всяко общество има фанатици, но Бог не желае никой да доминира над другите. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който  участва в тържествената церемония за запалване на свещите на Ханука - Празника на светлината, в Софийската синагога.

”Бруталното убийство няма нищо общо с Бог. Бог ни учи, че всеки живот - на мюсюлманин, на християнин, на будист, на евреин или друг, е важен. Бог не желае някой да доминира над другите, всички сме родени равни, родени в мир, да живеем в мир и да работим за мир”, каза Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той призова да се подкрепи всяка инициатива срещу фанатизма, ксенофобията и антисемитизма.

Нека и днес историята на Ханука ни припомни, че всеки мрак е преодолим, че дори и в най-тежките мигове на отчаяние вярата може да ни донесе спасение. Това каза президентът Росен Плевнелиев. Той участва в тържествената церемония за запалване на свещите на Ханука - Празника на светлината, в Софийската синагога.

Президентът запали основната свещ на церемонията, с която се отправя послание за мир, разбирателство, толерантност и хуманизъм.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Бог не желае някой да доминира над другите"---Тоя и оракул ли стана, чете желанията на Бога!
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Revelation 3:9Behold, I will make them of the synagogue of Satan, which say they are Jews, and are not, but do lie; behold, I will make them to come and worship before thy feet, and to know that I have loved thee.Евреите почитат антихриста и всичките им мизерии го доказват.
66
0
 
6
 
! Отговори
Уфффффффф преди 8 години
Бой с мухоловката, бой ......
65
0
 
7
 
! Отговори
Тенденция преди 8 години
То Бога на Плевнелиев се нарича МВФ. Там искат да сме равни пред банките всички на колене.Това е искал да каже. Другото не се разбира.Хората възпримеат Бог по -различен начин .
64
0
 
9
 
! Отговори
СОПОЛАН ПАСИ преди 8 години
СРАМ , СРАМ , президент
63
0
 
11
 
! Отговори
гио преди 8 години
напротив не се раждаме равни и това никога няма да го има, а ти Г-н Президенте си си с IQ на кокошка носачка
62
1
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Бог иска да сме равни, ама няма как да стане, има умни има и глупави, например такива като тебе.
61
0
 
17
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
Сред истински православните християни има ли фанатици, другарю Плевнелиев? Ако ти искаш да си равен с ония, които 5 века са клали и избивали нашите бащи и деди, то ние не щем!
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕТО НА КОЙ (БОГ) СЛУЖИ ТОЯ П***РАС-СЛУЖИ НА РОГАТОТО САТАНИНСКО БОЖЕСТВО -ЙЕХОВА.С ЕДНА ДУМА ИРЛАНДСКАТА ПАСТИРКА Е ПОДЕРНИЯ УПРАВНИК ДЕТО СЕ Е ПОКЛОНИЛ НА САТАНАТА И МАМОНА
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, със запазена каютка в подземията на Световния елит.
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-расистка, ксенофобска и нетоолерантна религия от тази на евреите няма! Чехлю пак се объркал нещо или най-вероятно така са го изкомандвали. Честно казано не вярвам тоя ссопол да има някакво собствено мнение за нещо Той е някакъв образец за безволева кукла на конци. Няма да се учудя, ако се окаже ххомосексуалист и/или евреин.
57
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво равенство говори този? Да не би обикновения българин да има неговите милиони и вили по света? Дали е случайно че се появява в еврейски храм ,а не в български православен ?Разбира се ,че не е и куклата на конци изпълнява заповеди на посолството на САЩ . До кога ще търпиме *** и цинични политици като този и другите от управляващата коалиция?Единственият политик имащ право да говори от името на бога е човека завършил богословие и отдаващ целия си живот за обик. Българин-ВОЛЕН СИДЕРОВ !
56
0
 
22
 
! Отговори
Разгневен преди 8 години
Твоите призиви за толерантност и хуманизъм са едни кухи фрази измислени от сатанинските тайни общества за да откъснат хората от християнството с някакъв друг фалшив идеал. Самите лидери на тези общества измислили тези фрази са признали че те са кухи и без смисъл , но нямало какво друго да измислят трябвало да предложат някакъв идеал на масите. В името на хуманизма и толерантността са избити много хора във френската а и в другите атеистични сатанински революции.
55
1
 
16
 
! Отговори
Разгневен преди 8 години
Плевня знаеш ли какво чества самия празник Ханука? Това е празник възхваляващ така наречените от теб ксенофобия и фанатизъм. Той чества кървавата борба на евреите срещу елинизма и обезличаването на тяхната култура и вяра. Той чества борбата срещу глобализма и уеднаквяването на всички което ти искаш. Той чества въоръжената борба срещу тези които се опитват да наложат чуждо влияние и култура, странни на твоя народ. Каква толерантност и хуманизъм?
54
0
 
15
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Уф, че смърди на п---а това !
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каквото и да каже Плевнята,все глупост
52
7
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Kakvato i da e politikata,tezi dumi na Prezidenta napulno podkrepyam .Jelaya mu zdrave i dulgoletie!Bog da pazi Bulgariya!
51
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 8 години
До Анонимен пост 77- Ще ти кажа само, НА *** ПУ,,,,,,,,,,......,,,..ТКАТА
50
2
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Поредният крадлив евреин - на снимката
49
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Росен президент!!!