Нов закон: Раз-два – физзарядка в офиса

Нов Закон за спорта ще се гледа в парламента
9 сеп 2016 11:22,
9
Нов закон: Раз-два – физзарядка в офиса
Снимка: архив, Reuters

Физзарядките зад бюрата в офиса изглеждат все по-реални с новия Закон за физическото възпитание и спорта.

В него е записано, че работодателите създават и осигуряват условия за провеждане на спортни занимания и активен отдих на своите работници и служители.

Законът за спорта вече е приет от правителството и е в парламента, където предстои да бъде разгледан.

В друг текст от него е записано, че въз основа на договорености, постигнати с колективните трудови договори, работодателите предвиждат и финансово подпомагане на практикуването на спорт и активен отдих на работниците и служителите.

Законът за спорта урежда цялостната политика на държавата и общините в спорта. Той е синхронизиран и с новия Закон за училищното образование. Проектът предвижда прием след 7 клас на медалисти от европейски, световни и олимпийски състезания по предложение на спортния министър и след решение на просветния министър.

Проектът утвърждава даването на месечни и пожизнени премии на заслужили спортисти. Регламентирани са и премиите и наградите, които ще се раздават за постижения в спорта.

За първи път се предвижда и взаимодействие на институциите за информиране на учениците за вредните за здравето субстанции и методи. Това ще става в час на класния, пише в закона.

Дефинират се видовете спортни клубове и се дава възможност спортният клуб да бъде регистриран като търговско дружество. Регламентирани са възможностите за даване и взимане на спортен лиценз, както и стопанисването на спортните съоръжения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: закон за спорта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Tanya преди 7 години
Обездвижването по 8 часа на бюро и ПЦ е вредно, както е и преумората на тялото и ума. Упражненията са отлично средство за затягане на мускулите, АКО са РЕДОВНИ.Работодателите няма да обеднеят от поддържане здравo тялото с - на 2 часа 10 мин. леки упражнения за цялото тяло.Отлично решение!
8
0
 
3
 
! Отговори
КОЛЕЖКАТА преди 7 години
До Анонимен 4МОЖЕ! АЗ СЪМ СЪГЛАСНА!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се даде на комцесия.
6
2
 
3
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Е па кроили са закона по Баце. И той ходи да рита мачле в работно време. Ако и вие намерите такъв работодател - будала като българския народ, да ви плаща да спортувате, може и вие .... в работно време.
5
1
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Спортен лиценз? Каква е тази дивотия? Пак създаваме пазарна ниша за някого. Пишем закон, за да му натикаме клиентите в ръцете и слагаме лиценз, за да не блажат случайни хора. Уж в името на здравето...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо физзарядка,може ли да опъна некоя колежка?
3
4
 
4
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 7 години
Абе нали сме десни и либерални , физарядките много соц!Който му се спортува го прави извън работно време , само топмеринджейте могат да играят тенис , да правят яхтинг ,рафтинг и т.н. докато вие опъвата каиша!Ако ви се спортува тичайте до лъдъл докато не е свършила промоцията на сирене без мляко или на салам от пасирани рога и копита!Ухахахах!
2
0
 
2
 
! Отговори
аз там преди 7 години
Изобщо не става въпрос за хвърляне на копие в счетоводството, а щото държавата, т.е 200-300-те ***, който я управляват като мафиотско сдружение да абдикират от това задължение. Т.е., тайната идея е просто още един данък "спорт".
1
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Работодателите ще трябва и бани със съблекални да придвидят, че някой хора след физическо натоварване ще натоварят околните с телесна миризма