Бойко Ноев: Властите изпуснаха мигрантския проблем!

Недоволството ще промени политическата карта още на вота
11
Бойко Ноев: Властите изпуснаха мигрантския проблем!
Снимка: Reuters, архив

От две години властите не отделят достатъчно внимание на проблема с мигрантския поток, а това ще доведе до промяна на политическата карта, което ще си проличи още на предстоящите избори за президент. За това предупреди бившият военен министър Бойко Ноев пред bTV.

Още по темата

Според него от промяната на електоралната карта ще спечелят подкрепа патриотичните партии, но всъщност вината за това е на властите, които  не могат да намерят решение на проблема с мигрантите и са омаловажи проблема.

"Лошото управление на мигрантския проблем създава дълбоки напрежения в европейските общества и в българското общество", допълни Ноев.

Според него политиките на ЕС за мигрантската криза не работят и не брекзитът, а миграционният е големият проблем на ЕС, този, който разкъсва съюза в момента – референдумите в Унгария, позицията на Вишеградската четворка и т.н.

Ноев обвини за това германския канцлер Ангела Меркел, която e казала, че ще приемат бежанци без таван.

"Недостатъчното внимание, което българските власти отделиха на този проблем ни създава вътрешен проблем", каза още бившият военен министър.

Камерите и джиповете няма да решат проблема. Затова България трябва да въведе армията в петкилометровата зона по границата с Турция, смята Бойко Ноев.

Той призова кандидат - президентите да вземат отношение по въпроса и да кажат как ще се справят с този проблем.

Ноев каза, че страната ни проявява едно хуманно отношение към бежанците и българските власти, в частност и Агенцията за бежанците, прави каквото може.

Той посочи и друга морална страна на бежанския проблем - защо са тръгнали насам, защо тези млади мъже не се не се върнат в Сирия да я защитават от ислямистите, които режат главите и изнасилват жените им.

"Ние виждаме, че те не бягат да спасяват живота си, бягат към по-добър живот. Аз не съм човекът, който може да дава морални оценки на тези хора и очевидно на тях им е трудно", каза още бившият военен министър.

Той допълни, че програмата за релокация на ЕС е била временно решение.

"Тези хора могат да бъдат преместени от една в друга държава само с тяхно съгласие. Няма как да се случи тази програма да работи, поради това досега в България са дошли само 12 човека или 15", коментира Ноев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЪРЖАВАТА НЕ ИЗПУСНА ,,МИГРАНТСКИЯТ ,,ПРОБЛЕМ ,ДЪРЖАВАТА ГО ДОПУСНА ,УМИШЛЕНО . Цялата мощ на държавата е насочена за,, потушаване ,, в зародиш на протести ,недоволство срещу т.н. мигранти .Сакън ,да не се появят стотици,хиляди като Перата и Динко . А това че се строят огради че се охранява са си чисти лъжи и демагогия типични за Комуниститите на ГЕРП .
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боровец скромноТе сами ще духнат нанякъде. Бойко да му мисли - ще яде демонстрации каквито не е и сънувал през 2013. И ретранслаторският блок като негов подгъзник
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено промениха предизборните нагласи. Баба Цеца ще изгуби още много гласове. Аз ще гласувам за всеки друг кандидат, стигнал до втори кръг
7
9
 
0
 
! Отговори
Trof преди 7 години
Gorkite hora...popadnali sa na balkanski vampiri i divi varvari...
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко ,я си кажи за държавната вила която открадна.Лично съм ти предал ключенцето
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЛИ УЖ СЕ СПОРАЗУМЯХА. ЗАЩО ВЕЧЕ НЕ ТРЪГВАТ САМОЛЕТИТЕ КЪМ КАБУЛ.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЯГАЛИ КЪМ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ. ТЕ ОЧАКВАТ ДА ГИ ХРАНИМ, ДА ИМ ОСИГУРИМ КЪЩИ, ***, ЧЕ И ПО 500 ЕВРО
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на боко и памперса европа не му помага,закъсали сме го ,вони
2
0
 
18
 
! Отговори
Бокоид преди 7 години
Властите се изпуснаха в потурите, проблем!
1
0
 
18
 
! Отговори
Цецоид преди 7 години
Бойко Ноев, как си позволяваш да мислиш с главата си? Как смееш да говориш срещу свещените крави на евроатлантиката? Ти демократ ли си или лукова глава?