Реститути превземат "Позитано", Нинова видя натиск

Опразвали дори кабинета на евродепутата Илияна Йотова
19 окт 2016 15:07,
29
Реститути превземат "Позитано", Нинова видя натиск
Снимка: архив, Bulphoto

Служители на областната управа в София в момента опразват партерния етаж на "Позитано" 20, където е централата на БСП и въвеждат частни лица. Това обяви в кулоарите на парламента шефката на социалистите Корнелия Нинова.

Тя обясни, че това става докато БСП цял ден е в парламента заради дебатите по търговското споразумение с Канада, които социалистите предизвикаха.

Още по темата

"В този момент, с пълномощно на Лиляна Павлова и областната управителка на София влизат на "Позитано", вадят партерните помещения и въвеждат частни лица", каза Нинова. Тя обясни, че се опразват кабинетите на Илияна Йотова и на други социалисти, които са лицето на сградата. 

Лидерката на БСП нарече това предизборен натиск. Тя определи като предизборно сплашване и обвинението срещу бившия енергиен министър Петър Димитров за закупуването на реактор за АЕЦ "Белене". 

"Това е част от предизборната кампания, опит да притискат и сплашват опозицията", каза тя и обясни, че Димитров е невинен до доказване на противното. 

"Трябва да кажа: Г-н Борисов, няма да ви се получи. По този начин показвате само слабост и страх, но само ни амбицирате", каза още Нинова. 

Тя обясни, че сградата на "Позитано" 20 е на държавата, а БСП са само наематели.

Dnes.bg припомня, че след 20 години дела Софийския градски съд е уважил искането на 12 от 20 реститути да си върнат част от сградата на червената централа. Окончателното решение е взето през август. 

Днес социалистите внесоха и искане за създаване на анкетна комисия срещу картела на горива в деловодството на парламента. Искането им получи подкрепа на всички депутати без ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИЩО СТАРО НЕ Е ЗАБРАВЕНО- КОМУНИСТИТЕ ЗАТВАРЯХА "ВРАГОВЕТЕ " НА НАРОДА- ИМАЩИ ИМОТИ И ЗАВОДИ, А СЛЕД ТОВА ЗАЖИВЯХА В ТЕХНИТЕ ДОМОВЕ, ДА СИ СПОМНИМ ЦОЛА- ВРЪЗКАТА МЕЖДУ КРЕМЪЛ И БАНДИТЕ ВЗРИВЯВАЛИ И УБИВАЛИ, СЕГА СОЦИАЛИСТИТЕ СИ ПОСТРОИХА ЛИЧЕН КОМУНИЗЪМ ОВЛАДЯВАЙКИ ИКОНОМКА И ФИНАНСИ В БГ, НАПРАВИХА СИ ДАНЪЧЕН РАЙ А БЕДНИТЕ ПРЕВЪРНАХА В РОБИ/ ТЕ СА ПРОСТИ И ЗАТОВА БЕДНИ- ОБАЧЕ СЕ ОКАЗВА ЧЕ В ЕВРОПА СЪЩИТЕ СА НОРМАЛНИ ХОРА/ И ТАКА МИЛИОНЕРИ В БОРБА ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО- ЛИЦЕМЕРИ
21
3
 
12
 
! Отговори
Хей, Нинова! преди 7 години
И ти да имаш реституционни права над такова място в София, и ти ще си го искаш!Но ти си от партията на онези, които допреди 72 г. имаха само по един въшлив каскет, но после заграбиха цяла България!Затова не разбираш как така хората може да си искат парцелите, на които дядовците им са имали работилнички и магазинчета - придобили са ги, като са късали от залъка си! Ама там имало сграда?Ти чувала ли си понятието "пропуснати ползи" или Маркс и Ленин не го признават, те знаят само да викнат "Граби!"
20
10
 
5
 
! Отговори
Васил преди 7 години
Бре какво тролене, ти да видиш , от 20 коментара всичките са против столетницата, и си личи че са дело на едини същи ***, дето се въртят под всички статии Бая кеш ще отмъкнат, нали сега предизборно американците са развързали кесията
19
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тая червена а пак Борисов й е виновен! Ненормална лелка!
18
5
 
13
 
! Отговори
До червените кхмери преди 7 години
Освободете Насрано 20! И си почистете!
17
5
 
6
 
! Отговори
Народна поговорка преди 7 години
Чуждото и насред пазар се взима!
16
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСТЕРИЯ ТРЕСЕ ГЕРБ И ББ.
15
6
 
18
 
! Отговори
Народен съд преди 7 години
Всички комунисти трябва да понесат отговорност за всичко откраднато и потиснато. Замислете се: как така стана че турското робство не успя да създаде такъв страх къковто комунистите успяха да създадат само за 45 години. Дали не са по-страшни от башибузука? Как така може да слезеш от планината и да заграбиш на някой всичко което той и родителите му са градили с тряд години, години. как не ги е срам да си показват носа. Като толкова им милее защо не си оправят чинията и там да заседават?
14
4
 
19
 
! Отговори
бързо преди 7 години
Комунистите бързо да се изнесат на Бузлуджа , тя е тяхна и няма да плащат наем !!! На които не им харесва да хващат влака за Русия, там е много хубаво !!! Несъгласни с всичко -ДА СЕ КАЧАТ НА ПОКРИВА НА ЧИНИЯТА НА БУЗЛУДЖА И ДА СЕ ХВЪРЛЯТ С ГЛАВИТЕ НАДОЛЕ !!!!!!!!!!!!!
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГАТО СИ ВЗИМАХ , ЗЕМЯ НА РОДИТЕЛИТЕ ОТ Те Ке Зе Се То 2002 г. ПРАВЕХ РАЗХОДИ. И ПИТАМ ЧИНОВНИКА - ВЗЕХТЕ ЗЕМЯТА ЗА 2-3 ДЕНА. СЕГА С МЕСЕЦИ МЕ РАЗКАРВАТЕ. А ТОЙ- АМА НЕ НИ БЕШЕ ЛЕСНО!!!!!
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА НИНОВА И Е СТАШАЛО ПСИХО РАСТРОЙСТВО. ОТ МЕСЕЦ РЪСИ ГЛУПОСТИ. КАК ВЗЕХАВ ТИЯ ИМОТИ БЕЗ НАТИСК, А ЗА ВРЪЩАНЕ ИМОЛО НАТИСК. ПРИ ТОВА СЕ ЗНАЕЛО ОТ 20 ГОДИНИ
11
3
 
20
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
А как тази същата 100 летница е взела тази сграда от хората за да я направи държавна.....с бой и лагери.
10
4
 
12
 
! Отговори
Перо преди 7 години
БСП да ходи при децата си - СДС или ДПС. Крайно време е да се съберат заедно. И да се именува Българска - Комунистическа - Демократическа - Партия за Права и Свободи на Гражданите за Европейско Развитие на България или просто БКДППСГЕРБ - специално издание на БКП за да бъдат Те винаги на власт. Но другари и другарки забравяте, че всички Вие сте смъртни и времето ще Ви изтрие, бавно и за винаги! Но ще останат магистралите поне, надявам се!
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куркурнела си стиска родните имоти в Куршовица.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РЕШЕНИЕТО Е ОТ АВГУСТ.ДОСЕГА ДА ГИ БЯХА ОСВОБОДИЛИ ДОБРОВОЛНО . СЛЕД 20 ГОДИНИ НАЙ -НАКРАЯ СПРАВЕДЛИВОСТ.
7
3
 
13
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Привидяло и се е на Нинова, то случайно съвпадение, нали? :D
6
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А когото национализирахте, питахте ли хората или направо ги изхвърляхте от имотити им?
5
3
 
23
 
! Отговори
26Г. ???? преди 7 години
Вече 26г., БСП бездейства .Пред очите им , ДПС си самоподари , и пари и територия , и ВЛАСТ .А в централата на БСП цари '' ДЯСНОТО'' , всички забогатяха , скриха се в кабинетите си , в същото време баламосват народа , със ''СОЦИАЛНА'' политика . И ромите избягаха от тези уж ''ЛЕВИ" /вече ДЕСНИ / тарикати , крадци на прехода.СРАМ И ПОЗОР , ЗА СТОЛЕТНИЦАТА.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарката нинова да си оди на бузлуджа - имат цел комплекс с чинията барабар!
3
3
 
16
 
! Отговори
уБНОВЕНА преди 7 години
Бивши партизанки , превземат ''Партизано''-20.