Казусът "Ердоган" с... на сърце ми лежи Кърджали, Гюмюрджина...

Експерти: Решаването му е отговорност на държавата!
24 окт 2016 11:30, Анисия Иванова
61
Казусът "Ердоган" с... на сърце ми лежи Кърджали, Гюмюрджина...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ердоган каза, че сърцето му е в онези граждани, които живеят извън Турция. Той търси възстановяване на влиянието на Турция, в районите, където се е намирала Османската империя. Изказванията му към Западна Тракия се превръщат в тенденция през годините, посочи в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR председателят на Тракийските дружества Красимир Премянов.

Още по темата

По думите на международния анализатор Боян Чуков нашите власти не защитават нито териториалните, нито материални права на нашите граждани.

"Докато не се уреди въпросът с тракийските българи, винаги ще стои в двустранните отношения. Реакцията на нашето правителство трябва да е такава, че на първо място да са интересите на българския народ", допълни още той.

Според Премянов българите, които живеят в Турция трябва да изберат къде да гласуват: "Трябва да гласуват там, където си плащат данъците и където имат права да упражняват икономическата си дейност".

Чуков е на мнение, че България показва признаци, че е зависима от Анкара и уточни, че добросъседство, за сметка на българските национални интереси, не може да има. Може само съобразяване с интересите.

"Призоваваме официално да получим изявленията на Ердоган и външно министерство да покаже реакция", заяви международният анализатор.

Според него думата "референдум"трябва да светне като червена лампа, защото засяга и темата, че турските учебници и карти по история, показват, че голяма част от България е турска.

"Обяснява се с грешки, които са само в едната посока и са за сметка на българската територия", каза още той.

"Тракийските българи трябва да бъдат обезщетени. Ние нямаме позиция, която да защитава нашите интереси", категоричен бе Премянов.

"Всеки път, когато бъдат засегнати нашите интереси, трябва да има съответната реакция от Министерството на външните работи, а ако е необходимо от самия премиер или президент. Нещо, което към този момент не правим", заяви Чуков.

Във връзка изказването на министър председателя Бинали Йълдъръм към ЕС, Премянов посочи, че в него той говори, че България няма позиция, която защитава интересите ни, дали по отношение санкциите към Русия или отношението на Турция.

"В цялата история със санкциите към Русия, България е губеща", смята Премянов.

Според Чуков много от страните, които спазват санкциите, наложени от Руската федерация, започнаха да се отдръпват. Сега по отношение на Алепо, излиза отново желанието да се наложат допълнителни санкции.

"След като САЩ наложиха санкциите, увеличиха стокооборота си, а Европа го намали и взеха да търпят загуби", категоричен е Чуков.

Красимир Премянов каза, че ние не можем да бъдем самостоятелни играчи, тъй като винаги поставяме себе си в някаква зависими.

"Никой не е дефинирал интереса на България, в нито една посока", заключи Премянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
6
 
! Отговори
разбираемо е преди 7 години
До АнонименКаквото и да си говорим, както и да се самозалъгваме колко сме велики (една шепа хора останахме), истината се знае. Англичаните и турците са единствените два народа, които никой досега не е успявал да завладее и пороби. Всички останали в Европа и по света са били окупирани за повече или по-малко време. Не сме само ние с подобна съдба.
33
0
 
1
 
! Отговори
Бен ковски преди 7 години
Tоя тип субект живее в средновековието .Трябва да помислим за армията си.Няма кой да ни помогне.сами сме.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До разбираемо е 46А ние като сме ги владели дори 1300 - 500 = 800?Май са повече? Тогава какво е разбираемо?А преди това траки, гърци, римляни?А?
31
6
 
3
 
! Отговори
разбираемо е преди 7 години
Ердоган е прав за себе си. Да не забравяме все пак, че турците са владели цели 500 години нашите земи. Могат да търсят дори исторически права върху тях Ако не бяха ни освободили руснаците, тия земи щяха сега да бъдат турски, населени изцяло с многомилионно турско население. Може би 30-40 милиона или повече.Ако някога Германия е поставила въпроса за "жизнено пространство" за 60-80 милиона немци, то сега същия въпрос могат да повдигнат и турците. Че им трябва жизнено пространство.
30
2
 
0
 
! Отговори
hmmmm преди 7 години
V Bg ima blizo 2 miliona turci... i kam 500000 hiliadi romi.???? ...mai mnogo hora prsviat greshki tam v Bg... ili nemogat da broiat ili pak. Ne iskat dago kajat che shtese stresnat Bulgarite v Bg ..Hahaaa
29
2
 
5
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Ердоганчо плаче за калайка ама да видим.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34Ми приятел, аз за разлика от тебе ходя сравнително често натам по бизнес и твърдя, че си бая далеч от истината. Ама ако изобщо си един и същи човек с това име съм те забелязал, че просто нещо те боли отвътре (или отзад?) за Турция, та се изказваш радикално и крайно неподготвен по всяка статия, та не ме изненадваш с невежество вече.
27
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
С *** министър предсидател - откровен слугинаж няма как да се защитават Национални интереси! Този само търчи, я на изток, я на запад да му дават заповеди като "булонка"! Откровен страхливец бягащ от отговорност като "дявол от тамян"! На него му дайте да разпределя пари /естествено чужди/ като всемилостив бог!
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре са го казали тези патриоти, ама защо делят България на тракийци и други българи. Нима тези в Балкана не са БЪЛГАРИ ????? Пък и какви обезщетения искат от Турция. Един истински българин не би трябвало да търси парични обезщетения за 5 века робство. Аз няма да приема парите на Анкара за това, че са избивали дедите ни. Но са прави тези националисти, че трябва да се промени образованието за историята. Но и8 обезщетения не се приемат. Турция - виновни за 5 века робство и геноцид.
25
7
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До До су 34Драги, в Едирне има 2 български църкви, една за попа една за жена му:-):-):-) как да не сме дали църкви, тук всеки мо-----------Известно мие, а защо в Одрин не разрешавате на българите да ходят в тях, защо не бие камбаната всеки ден, защо няма неделно училище за децата българчета там?
24
9
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До До су 34Успяхме - за 20 години сте намаляли с 50 % в България от 870 000 до 340 000. И пак ще ви забраним да говорите на турски в България!
23
9
 
4
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До АнонименЯ *** в Одрин им кажи, че всеки трети е българин. :) Не че ще те набият, ама ще предизвикаш доста изненадани погледи------------Всеки трети е българин не само в Одрин ами и в Люлебургас, Чаталджа, по селата край границата. Това е българско население, които вие не успяхте 80 години да претопите и асимилирате!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А,а...а тоя чел книгата на оня за X,Y факторите и Й...й настройките доде стане,че на сърце са му онези дет са пратени,да прати ли ощес кат ония дет нощес се мотат та пушилка вдигат доде ги спират,аман от тез можем и без тез,ама че номера на черната капела дет се прави на капо тути фрути,че да се навлекат с картонени капи кратуни тикви обмотани с парчета трикотин като на празника хелоуин и като им стягат та ги боли та чак ги праска да смърчат и посмърчят да сипат у шепа от малко аспирин и аналгин
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до живеещия в Одрин - я вземи и си направи един ДНК анализ, да си знаеш какъв си точно, да не се окаже, че умът ти е промит и се кланяш на чужд бог и служиш на чужд идеал и държава... Пък тогава се хвали какъв точно си.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опасно е така всеки ще си поиска това, което едно време е владял и какво ще стане?
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе като се почне от Северна Гърция, Македония целата, Сърбия Западните покрайнини и част от Западна Турция всичко е Българско.
18
6
 
7
 
! Отговори
Грък преди 7 години
На сърце ми лежи... Турция, цела... От Константинопола, до Анкира, От Трапезун до Смирна... Се са си наши всичките тези.
17
4
 
14
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Ами на нас ни е на сърце цяла Одринска Тракия, която си е изконна българска територия. И в тази връзка да не забравяме, че Турция ни дължи репарации, не тоя нахалник разпасан да се пери, а да вземе да си плаща. Ама карай тя цяла Турция рано или късно ще си плати за геноцида над християни и особено над българите в продължение на 500г. Ще си плати, и то с високи лихви. Нищо на този свят не остава неизплатено.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34Я *** в Одрин им кажи, че всеки трети е българин. :) Не че ще те набият, ама ще предизвикаш доста изненадани погледи.
15
7
 
4
 
! Отговори
До Сух 34 преди 7 години
Сухичък, да се правиш на Совинформбюро го разбирам, но и компетентен по балканските отношения е далеч извън умствените ти възможности.Видяла жабата, че волът се надупил на запад, а тя взела че се надупила на изток. Сух, посоката няма значение-винаги си е надупване!