Ердоган поздрави Радев за встъпването му в длъжност

Турция е не само добър съсед, но и важен партньор, увери президентът
Обновена: 2 фев 2017 17:15 | 2 фев 2017 17:10, Елка Василева
47
Ердоган поздрави Радев за встъпването му в длъжност
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Президентът Румен Радев получи поздравления по повод встъпването си в длъжност като държавен глава от президента на Турция Реджеп Ердоган, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

В телефонен разговор, проведен по инициатива на турския президент, са били подчертани силните връзки между двете съседни страни.

„За нас Република Турция е не само добър съсед, но и много важен партньор в икономиката, търговията и туризма. Ценим много високо усилията на Република Турция в борбата с тероризма и нелегалната миграция“, е заявил по време на разговора президентът Радев.
 
Българският държавен глава беше поздравен по повод встъпването си в длъжност и от президента на Украйна Петро Порошенко.

В разговор по телефона, проведен по инициатива на украинския президент,  Порошенко пожела на президента Радев успех в работата му като държавен глава на страна, която е голям приятел на Украйна и ключов партньор в отношенията с ЕС и НАТО.

„Приемам тези поздравления като признание и позитивен сигнал за продължаване на ползотворния ни диалог и сътрудничеството между нашите две страни и народи“, подчерта президент Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на 2-ри февруари сродните души се поздравяват
20
2
 
6
 
! Отговори
До до 31 преди 7 години
ДА, ДРАГИ ЗНАМ...АЗ В НАПИСАНОТО, ИМАМ ПРЕДВИТ, ЧЕ "ВЕЧЕ СТИГА СЪС ЗАГУБА НА ЗЕМИ":-):-):-)А, АКО ДОЙДЕМ НА ГРАНИЦИТЕ..."АКО ИМАТЕ ПРОБЛЕМ С ГРАНИЦИТЕ, СИ ГИ РАЗШИРЕТЕ!"АТИЛЛА
19
7
 
7
 
! Отговори
Оня преди 7 години
Радев толкова бързо и толкова ниско се поклони, че да го уважи Ердоган, че нямам думи.
18
3
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
Радеффф се усмихнат ходи.
17
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКОИ *** ТУК ВИКАТ, ЧЕ ТУРЦИЯ КЕ ПАДНЕ:-):-)СКОРО ЩЕ ИМА КЮРДИСТАН:-):-)АБЕ, ТУРЦИТЕ СА ХОРА, КЪДЕТО СЕ КАРАТ ЗА ЕДИН МАЛЪК ПАРЦЕЛ С БРАТЯТА СИ:-):-)МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА ЩЕ ДАДЪТ ПЕДЯ ЗЕМЯ ОТ ДЪРЖАВАТА:-):-):-):-):-)
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нещастните не се усмихват"ПО СКОРО В ТАКИВА СРЕЩИ СЕ УСМИХВАТ ДВУЛИЧНИТЕ, ЛИЦЕМЕРИТЕ И НАХАЛНИТЕ:-):-):-):-):-):-):-):-) Меркелица днес стана червена:-)
15
6
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Сега гледам по новините, Меркел гледа Ердоган като Цецка Цачева в предизборно студио на БНТ. Преглъща често и гледа срамежливо. Ердоган се усмихна единствено при посрещането й. После през цялото време беше мрачен.
14
4
 
3
 
! Отговори
хабернюз преди 7 години
До До 11след телеграфа на султана и посещението на Високата порта в САЩ, другата седмица всички ще се отзоват с топли приветствия
13
10
 
6
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
Радев бил голям приятел на Украйна....Този Порошенко чел ли е какви ги говори нашия за Крим? Ердоган го поздравява и очакво да каже че България винаги е била турска и могат да ни анексират.
12
6
 
8
 
! Отговори
asan versaceto преди 7 години
Skoro prezident rom shte stane prezident i shte se osvobodimot balgarskoto robstvo
11
8
 
15
 
! Отговори
До ЕРДОГАН преди 7 години
ДА:-):-):-)ГЛЕДАХ:-):-):-)НО ДНЕС БГ, ЧАКА СЕГА ДА ЦИТИРА НОВИНАТА ОТ НЯКВА ЧУЖДА МЕДИЯ, КОЯТО Е ПРОТИВ ЕРДОГАН (SNN ИЛИ ФОКС):-) И ЗАТОВА ОЩЕ НЕ Е ДАДЕНА НОВИНАТА ТУК:-)
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може по голямата част в Турция да са гласували за Ц. НО някои бяхме за Радев.
9
3
 
6
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Опа!Ашколсун!
8
9
 
12
 
! Отговори
МИТ преди 7 години
До НАРОДНА ПОГОВРКАЩот С *** под ръчичка е много сигурно. Един български юнак чета, два български юнака чета с предател.Много ви е чисто сърцето затова след вашата независимост, винаги първо вие сте нападали Турция и сте проявявали агресия.
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво ,така се прави,а вие си говорете глупости.Ние сме съседи и е нужно да сме в добри отношения с всички не само с Турция,а като се има впредвид,че като население сме "махала"на Истанбул още повече;)
6
3
 
12
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Путин и Тръмп поздравиха ли Радев?
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а, браво! керванът с хаберите стигнал до Анкара, или им пуснаха нета покрай фрау Меркел след пикирането на Спартана над Брюксел
4
5
 
7
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
Знаете ли защо Радев е вече друг .Защо медиите не го харесваха,а днес го боготворят -продал се е .
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев защо не казал на Порошенко, че му се привидяло руското знаме над Крим !?
2
22
 
11
 
! Отговори
ууу преди 7 години
Ердоган го поздравил ....Един убиец поздравил Радев.Ако аз бях щях да скъсам поздрава .Но нали на поста е господин женчо.