България днес: От по един партиен "суджук" трепери всеки град

"Плащаме цената на тайната вечеря на едни хора от началото на 90-те"
27 юли 2017 10:45,
59

Колко като този "суджук" има в другите градове, колко има в другите партии? От него е треперел целия град и това не е изолиран случай.

Около това мнение се обединиха по повод "суджукгейт" журналистът Валерия Велева и писателят Димитър Недков в ефира на Bulgaria ON AIR. Скандалът избухна преди седмица след като стана ясно, че депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е притискал търговци за тонове суджук от името на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Седмицата след "суджукгейт" пък бе последван от серия насилие – нотариус и журналист бяха пребити в София, а бизнесмен бе убит в Пловдив вчера.

"Никой не клати правителството! Обществото се е разградило до такава степен, че това, което се случва в момента е спукване на огромен цирей", убедена е Велева.

Според нея процесът на гниене започва от началото на прехода. "От първите години, когато разрушихме тотално една държава, всички органи – контролиращи, възпиращи и на руините не направихме нищо", обясни тя.

Димитър Недков подкрепи Велева и обясни, че България сега плаща сметката от "тайната вечеря на няколко човека от началото на 90-те години".

"Това са героите на прехода - като се започне от премиерите, партийните лидери и се стигне до всички онези, които претендираха, че ще поведат страната към по-добро", каза той. Недков е убеден, че не сме излизали от мутренските години и всяко трето момче и днес иска да наподобява на "тези персонажи".

Според Валерия Велева няма никакво значение коя партия е на власт.

"Кадровата политика е сбъркана от началото на прехода, защото партиите слагаха на възлови позиции некадърни кадри, за да им вършат работа", обясни журналистът.

Според нея и ГЕРБ е заболяла от всички бацили на старите партии. Парламентът пък отдавна е корпорация, а не институция и хората вече не го приемат като храм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Hubra преди 6 години
V sesona na elinskite suflakite, tsastikita, elies, sikia, turtes, frapeta, sladoledi i turskite biberi, patladjani, tikvichki, morkovi, zele, peyniri, ayrani, krastavici i domati, makedonskite iabalki, kaisii i praskovi...unashki haidushki bg dim..
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магистралагейт, стиропоргейт, суджукгейт, мигрантгейт, цигаригейт, интеграциягейт, енергогейт, хранагейт, големиверигигейт, водагейт, гейт е всичко. Май не е гейт а лайнейт. Бръкнеш тук, ббръкнеш там .....все мирише на ***.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Знаем Мандрите ,мандрите и те са обект на внимание на ГЕРБ. Особенно кашкавала .Не само суджука .
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Нали *** ! КЕНТ ,НВ ,МАРЛБОР,ЧЕСТЪРФИЛД,АСТОР,БЕЛВЕДЕРЕ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ЗАПАДНИ ЦИГАРИ ИМАШЕ СВОБОДНО ВЪВ ВСЯКО ЗАВЕДЕНИЕ БИЛО РЕСТОРАНТ,БАР ,КАБАРЕ ОСОБЕННО НА ,,БАЛКАНТУРИСТ ,, . А сега плюскай шоколад ,,втора скорост ,,
47
0
 
7
 
! Отговори
Знаем преди 6 години
Във всеки град си има по един герберски суджук. Който коли, беси, мачка хората и се обогатява. Тези хора наричат себе си "Граждани за Европейско развитие на България". Една тъжна гротеска обхванала цяла България.
46
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Отваряй джука, лапай суджука. Кой яде суджука, кой суджука на суджука
45
0
 
11
 
! Отговори
статистика преди 6 години
тиква + суджук = буламач герб
44
0
 
12
 
! Отговори
Деяна преди 6 години
До ДеянДеяне, не само вярваме в тази новина, но и преди да я изнесат масово се знаят тези неща. И бъди уверен, че 4 т суджук са само върхът на айсберга, а отдолу има тьмни и дълбоки пещери. И защо да те попитам да принизяваме президента на Сомалия ? Той вероятно си е почтен и минава без грам суджук.Както искаш го разбирай.
43
14
 
3
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Малко ниско ми идва това със суджуците. Медиите ги дъвчат вече две седмици и ги правят новина, за да отклоняват вниманието от нещо съществено. В 21 век политик на Европейска страна ще изнудва някой за 4 тона суджуци. Да не е премиер на Сомалия. Който вярва на тази новина, горко му. И това наименование "Суджук гейт" също е крадено. 'ба си журналистите. Слугинаж!
42
15
 
2
 
! Отговори
Нали преди 6 години
До Демокрация ли?Ти не си добре! Каква икономика е имала България по време на овчаря? Да, същия този, който дари България на братският съветски народ. И тогава се крадеше, просто на никой не му пукаше, докато не засегне него. Гледахме как децата на богопомазаните рупат шоколадови яйца и пушеха цигари КЕНТ. Болен си! Не се било крадяло и нямало престъпност :-))))))) Направо ми оправи четвъртъка с това изказване.
41
0
 
23
 
! Отговори
аве преди 6 години
къде го Боцко? Да каже за КТБ, за суджука, за Боршош... Само за 1 от тези в бяла държава да си е тръгнал вече, офци!
40
0
 
25
 
! Отговори
Елате преди 6 години
В кЮстендил - местния кмет-феодал, подкрепян от Герп е удушил всеки бизнес и инициатива
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Производителят на суджук се е надявал на държавна или общинска поръчка, затова е дал на Партията. Никакъв рекет не е.
38
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нацията се топи всеки ден, хората едва свързват двата края, стоим пред въпроса за оцеляването си, а едни и същи престъпници ни сервират хляб и зрелища ( разбирай суджуци ), мародерстват милиарди на наш гръб, ограбват и фалират банки, назначават главни прокурори, взимат хляба от децата и пенсионерите,играят си на власт и опозиция, на съдебна реформа,здравеопазване, сигурност....Ако още съществуваме, това е само заради Божията милост. Боже, упази !
37
0
 
17
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 39истината е че преди 89 другарите роми си знаеха мястото комунизъм никога не е ималои преди демократията и след нея имаше една камара другари които искат да живеят на чуждия труд всъщност тва е от как светува има богоизбрани има и плебей и още цел век ке мине и вие ке повтарате мантрата за комунистите де измислете нещо друго
36
30
 
4
 
! Отговори
Да не забравяме преди 6 години
До Клатят му ТикватаНека да си спомним представителите на коя партия се целуваха с ромските барони насред Орлов мост- БСП естествено. А Евророма в коя коалиция беше- за Лява България. Хайде стига лъжи!Почеркът на столетницата се познава-протести за скъп ток; използване на футболни агитки със същия цвят; не бива да се изненадваме и от нападения в Борисовата градина.Всичко е позволено, за да се внуши, че управлението на това правителство е слабо.
35
0
 
47
 
! Отговори
Клатят му Тиквата преди 6 години
Никой не клати нищо. Няма как БСП (или друг) да е виновен, че депутат на ГЕРБ е притискал бизнесмени да му дават суджуци, с която да си купи ромските гласове, нали така?ГЕРБ купиха масови римските орди и за това си има статистика, която може да види всеки. Те са взели най-много римски гласове, а знаем как стават тези неща. Само луд може да вярва на мишките от ГЕРБ, че винаги друг им е виновен.
34
0
 
38
 
! Отговори
boby преди 6 години
Пък той Бойко е "Ни суджук ял, ни суджук мирисал"...
33
0
 
47
 
! Отговори
Българин преди 6 години
И в град Исперих,област Разград треперим от бившия шеф на ДПС и сегашен областен управител от Герб--Гюнай Хюсмен,собственик на града.....Но пак ще дойдат избори и тогава Герб ще види гласове на куково лято ако не ни спаси от него
32
0
 
12
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 34власт до коледа кой я иска