Датата 9 септември: Повод е единствено за помирение!

Това заяви държавният глава Румен Радев във Facebook
9 сеп 2017 16:46,
311
Датата 9 септември: Повод е единствено за помирение!
Снимка: архив, Булфото

Датата 9 септември е повод единствено за помирение. Това става ясно от публикация на държавния глава Румен Радев в официалната му страница във Facebook по повод днешния ден.

"Продължавам да вярвам в това, което написах преди година по повод днешната дата: "В обществото ни 9-и септември винаги е бил разделителна линия. Страните имат своите необорими мотиви. Хората, върху които тази дата е дала отражение, имат своята памет за нея. Какво е 9-и септември - дата на революция или преврат? За мен е нито едно от двете. Тя е повод единствено за помирение. Повод да проявим мъдрост и най-сетне да направим крачката към едно съзидателно помирение с миналото. Дължим го на себе си...", пише президентът.

"Поклон пред всички невинни жертви преди и след 9-ти септември, пред всички загинали с мисъл за България", се казва още в публикацията на държавния глава в социалната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Ани", "роден след 9 Сеп", 235 ... : Докато търсим възмездие според собствените си пристрастия за неща, ставани в средата на миналия век, за какво помирение може да става дума. Постоянната конфронтация заради това, което е ставало преди 50 и повече години е хранителна среда на тези, които днес ограбват страната. Да оставим вече това минало на историята и да работим за бъдещето на държавата си, тя има нужда от това.
193
1
 
4
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Ами хайде! Махнете идолите на нашествениците. Извинете се на народа. Върнете заграбеното и ще се съгласим че вие не сте извършили престъпленията, а вашите бащи и дядовци.
192
1
 
3
 
! Отговори
роден след 9 Сеп преди 6 години
Какво помирение госин президент. Тези дето на*раха родината още вилнеят във бащини ни дворове. Затуй че висчко трябваше или да се разруши или да се даде на Московската банда. Със това ли да се примиряваме?
191
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помирение с тези,които клаха народа ни както турчин не го е клал-помирение не може да има,Господин Президент!Изкуственото око на Гео Милев още продължава да плаче, а ти говориш за помирение.Убитите след9.9.44 год.всички до един са предишни ГЛАВОРЕЗИ! Виж снимките им от онова време.
190
2
 
6
 
! Отговори
pisna_mi преди 6 години
Преди помирението трябва да има извинение, а преди извинението трябва да има покаяние !
189
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунисти "освободили" България от "фашисти" !!!Тази мантра се повтаря от продажниците на България десетилетия наред под мотото "Крадеца вика, дръжте крадеца" и затова никой не вярва.
188
3
 
8
 
! Отговори
бог не забравя преди 6 години
как може човек да се помири с убийците на интелигенцията на България и да се прави че все едно нищо не се е случило
187
4
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Румен-слушалката продължава да вярвя в това което миналата година са му написали на листчето от *** 20.
186
5
 
6
 
! Отговори
13 преди 6 години
POMIRENIE I ...SRAMMMM!!!!
185
3
 
5
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Платените *** се изявяват слагайки минуси на писаното с ФАКТИ.......................Как се нарича държава управляване от ЛЪЖЦИ И мошеници .България
184
6
 
8
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Как се казва на хора който ЛЪЖАТ.това си задайте като въпрос 1. Независим кандидат веднага след това избран с помоща на БСП и щаб от БСП.2. .злоупотребил с служебното си положение фактите се знаят.3. полага венци с БСП пред паметника но Не коментира за избитите от БКП хора.4. погледнете изказванията и постъпките . ........................ЛЪЖЕЦ
183
7
 
11
 
! Отговори
Къцамун преди 6 години
- Как се нарича мъж, командван от една жена?Мъж под чехъл.- Как се нарича мъж, командван от две жени?Заврян зет.- Как се нарича мъж, командван от три жени?Румен Радев.*ba dum tss*
182
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Че сме грешни, грешни сме. Но едва ли толкова, че да имаме този елементарен човек за президент.
181
9
 
7
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Соца си беше много готин. Сега го разбират много хора но е късно. Масите живеят на ръба на оцеляването. Така е и в сащ. В ЕС е по добре благодарение на Скандинавия. Една шепа хора притежават парите. Кое му е нормалното ?
180
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предложението за помирение на номинираният от БСП уж,неутрален президент,цели замятане под килима на всички престъпления,извършени от комунистите и тяхната забрава.Уви,това няма да стане другарю Радев.
179
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен248 Срещу фашизма са се борили антифашистките сили от целия свят,не само комунистите,но те си приписват всичко,дори и "въздуха и водата"...Накрая голата истина лъсна,комунизмът се оказа също толкова престъпен,като фаизма.
178
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито освобождение от фашизма! Честит празник на всички!
177
24
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Браво господин президент! Истински българин!
176
5
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Помирение ще има тогава,когато червените признаят всичките си престъпления,като се почне от 16 април 25година,партизанските борби и мародерства,избитите в угода на СССР след 9 септември,заграбените "доброволно"земи при колективизацията/и невърнати в реални граници/,концлагери и т.н Но най-вече когато си признаят другарите,че това,което дедите ни построиха при соца,те/другарите/нагло разграбват и до сега-почти 30години,активно бърборейки за ценности и демокрация. Те така мисля аз.
175
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на някой му издържат нервите да прочете за руските мародерства, то може да го направи тук:168chasa.bg/article/4146877 За сега действащия президент чудовищните престъпления на съветската армия срещу България са нищо работа, а реките от българска кръв и изстъпления срещу нашия народ са ....е, какво чак пък толкова... Питам кога ще започне ОБЩОБЪЛГАРСКА инициатива за търсене на отговорност от Русия и сателитите и у нас за всичко това ?