От лежерното към сериозното. Борисов през Григор та до Шенген

Балканите – в ЕС, можели да заместят Великобритания
48

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Преди да започне със сериозните политически теми от лекцията си в УНСС премиерът Бойко Борисов поздрави тенисиста Григор Димитров за победата му на турнира в Лондон. Ракета №1 на страната ни извоюва най-голямата си титла до момента, след като спечели Мастърс-а на осемте най-добри в британската столица.

Още по темата

След това обаче премиерът призна, че е притеснен от това, че в Германия още не е съставено правителство и от отношенията между ЕС и Турция.

"В ЕС има недоверие към Турция, но това е най-силната армия в южния фланг на НАТО", посочи премиерът.

Според него мирът и преговорите са най-доброто средство за решаване на проблемите.

"Имаме добри отношения с Турция и затова има малък миграционен натиск върху нашата южна граница. Споразумението с Турция за мигрантите работи добре и е най-правилното, за да държим миграционния натиск извън ЕС", добави той.

"ЕС не трябва да се гради вътре с огради, а да се загради отвън със всички възможности, които имаме", заяви той.

"Основните лидери в Европа, когато стане въпрос за Турция са за пълно отричане. Няма тема, по която да се сближат. Турция е най-големия съсед на Европа, огромна държава, с най-голямата армия в Европа, която е добре тренирана и въоръжена", обясни Бойко Борисов.

"Европейските лидери трябва да си дадат ясна сметка, че мира и преговорите са най-доброто средство", заяви той.

Според Борисов европейските лидери разбират, че ако Балканите не влязат в ЕС, това ще генерира страхотно напрежение за в бъдеще.

"Нови сфери на влияние от другите велики сили, които не крият интереса си от Балканите", предупреди той и се похвали, че благодарение на положените усилия  темата е влязла в дневния ред на Европа.

Премиерът смята, че Балканите могат да заместят излизащата Великобритания.

"Не можем да дадем обещания, че страните от Западните Балкани ще получат дати за присъединяване, те не са и готови. Трябва да кажем на младите им хора много ясно какво ще бъде бъдещето им, в противен случай те ще напускат Балканите", обясни Бойко Борисов.

"На 17 май в България ще се направи историческа среща между лидерите на Западните Балкани и лидерите на Европа“, заяви премиерът и добави, че дотогава имаме редкия шанс да покажем, че на първо място стои Европа и ценностите ѝ, че сме си научили уроците и ще гледаме напред, а не в историята.

Оптимист съм за чакалнята на еврозоната като първа стъпка, работим усилено и се надявам да се случи.

"Всяка държава е подписала, че в период от време, трябва да приеме еврото. Нашите финансово икономически параметри са такива, че не представляваме риск за еврозоната", обясни той.

"Председателството не означава, че управляваме Европа. Показва зрелостта на европейските държави. Не дава предимство, но ако можеш с уважение и такт да представиш дадена тема колегите ще я разгледат", посочи премиерът.

"В Шенген има държави, които нямат място там, защото свободното движение е хубаво, но безконтролното движение не е това, което трябва на Европа", коментира Бойко Борисов.

"За Шенген тепърва ще се работи, в скоро време, но няма да е в този си вид. Поне това е моето виждане", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
5
 
! Отговори
Брех, маа му Чудя се преди 6 години
Наистина, кой е този най-вляво на снимката? Ректорът ли е?Ако е той, много състарен ми се вижда. Откакто го помня, много се е променил.Или е някой друг?Но онова, което буди най-много въпроси е, защо е с такава едноцветна яркочервена вратовръзка?!Само една група хора в наше време, в България, демонстративно носят при специални случаи такова нещо на врата си с цел да изтъкнат принадлежност. Случаят такъв ли е? Или просто не е съобразил човекът? Или жена му се е заинатила да го издокара така?
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42На кои точно науки е доктор, знаеш ли? Политология ли е учил или нещо за международни отношения? Те в Спортния и в Пожарникарския са все доктори. Имат и професори: по вдигане на тежести, по тласкане на гюлле и пр.Пък ги наричат и академии, сигурно Боко скоро ще стане и академик.
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До срамота 41Наистина ти си медицински случай. По цял ден стоиш пред компа и пишеш глупости , а си неграмотен и безработен. Твоя ментор г-жа Лъжа няма и половината от образованието на Борисов , който е к.т.н. и д-р на науките . Др. червен суджук ти си от ония 80 % , които БСП определи като де.би.ли .
37
0
 
9
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
"Не можем да дадем обещания, че страните от Западните Балкани ще получат дати за присъединяване, те не са и готови. Трябва да кажем на младите им хора много ясно какво ще бъде бъдещето им, в противен случай те ще напускат Балканите", обясни Бойко Борисов.Бати Бойко, скоро обиколих всички тези страни и изглеждаха по-добре от нашата. Навсякъде строят магистрали ( не чакат като теб пари за крадене от Европа ) . Храната категорично е по-добра и истинска, да не говорим, че е и по - евтина. Защо??
36
0
 
16
 
! Отговори
студент преди 6 години
ТО верно в УНСС са всички некадърни даскаля по икономически науки ама и ББ да дава лекции там...това е върхът вече
35
0
 
15
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Това новата колекция бисери на Тъпоглавото ли е?
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УНСС - ум нямаш студент ставаш .. Там се събират празните глави .. Боко е отишъл при себеподобни
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи, каква посредственост!Боже, за напред пази България от подоби
32
1
 
12
 
! Отговори
Цъ, не е той преди 6 години
Тоя най-вляво на снимката не е бай Митре. Байчото е по-дундурест и с по-голям шкембак. Блага работа е да си потомствен професор там,където баща ти и чичо ти са били професори, а преди това шаячни момчета, пратени да апострофират и обругават професорите-икономисти останали от царско време.Те поне са се преборили за нещо, избутвайки себеподобни слагачи.Синчетата им битки не знаят, за тях на тепсия се поднесе на баницата мекото, нищо че не са от най-умните. Как бай Митре допусна да не е най-отпред?
31
2
 
5
 
! Отговори
Margas преди 6 години
Kakvi studenti...tova e europeiski starcheski dom za hora s demencia...zatui snimkata na govoritelia e nonstop na ecran, da n zabraviat koi im obesniava...
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по-примитиве индивид от тиквун нема!
29
3
 
14
 
! Отговори
Виж тиии ... преди 6 години
Защо на снимките дават в близък план само дЕдовци?На сн.9 и 10 най-отпред са няколко младежи, но по-назад дали нарочно изображението на пълната зала е размазано? Въпреки това си личи, че залата е пълна с хора на средна възраст и дори в третата възраст. Що така бе, икономисти? Само преподаватели ли проявиха интерес към лекцията? Или просто те са тази част от УНСС, чието мислене е формирано още през соца и не могат да си представят, че няма да отидат на официално обявено мероприятие?
28
13
 
17
 
! Отговори
ЕдинОтАндрешковците преди 6 години
90% от коментарите по-долу са на поддръжниците на онова крило от някогашната БКП, което днес се именува БСП. Те не могат място да си намерят заради това, че вече три мандата в кацата с меда бъркат бившите им съпартийци от БКП, които оформиха другото крило, наречено ГЕРБ.Всичките им критични и присмехулни коментари имат следния подтекст:"Ееее, не е честно,бе! Нали се разбрахме да се редуваме! От години само вие и родата висе облажвате с обществените поръчки и топлите държавни службици! Докога?"
27
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плавно ,но стабилно ДБ-Доктор Бойко-като последен засега представител на управляващите ни от 30-тина години полуклетъчни двукопитни- преминава в естественото си състояние на пълно умствено затъмнение,предизвикано от зададените му и поети от него евроценностни задачи по доизпълнение на плана "Ран-Ът".И ако нещо му дава надежда,това е,че няма да е сам в Гуантанамо,Сибир или Белене!Интересното предстои!За подробности-през гугъла-всички серии на "Слуга народа"
26
12
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Според някои другари и товарищи, ББ бил хамалин но това не му пречи да изнася лекции в УНСС. Там трябва да поканят и другарката Нинова, която да внесе светлина по въпросите касаещи приватизацията. За да е съвсем изчерпателна *** трябва да направи един исторически преход, да засегне въпросът с Национализацията която извършиха навремето нейните другари и да го докара до прериода през който тя се изживаваше, като приватизатор, така ще се види и вързката м/у БКП и отрочето и БСП и СиЕАД
25
8
 
21
 
! Отговори
Румен преди 6 години
хмм...Нищо не чух за озоновата дупка,глобалното затопляне,влиянието на Марс върху размножаването на калинките в Сакар,покоряването на космоса...Не се е сетил книги да пише,скоро очаквам да се случи,Бай Тошо пишеше,ум в глава не стои!
24
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този негодник са пуснали да говори пред студенти.. То само студенти от УНСС могат да слушат защото същите негодници като Боко. Икономиката не е наука , а религия за грабеж , икономика учат коплексари които ги мързи да мислят и лакоми да стават началници ,, и в крайна сметка стават магазинери и също като на Боко всичко и криво и всеки им е виновен - хан Аспарух , комунистите , Русия , Държавна сигурност.
23
19
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 6 години
Ръководител от висока класа е Бойко Борисов. Винаги следи геополитеческите тенденции по света и се стреми да вземе най-справедливото и най-доброто решение за България.
22
7
 
18
 
! Отговори
Бай Тошо 2 преди 6 години
"Драги студенти, честит осми....ъ...ъ... март!"
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До van zant"Срам и позор.....тоя човек да чете лекции,боже докъде я докарахме."------ Защо не! След като най-видният ритнитопковец е "доктор хонорис кауза" на Пловдивския университет... -:)