Основният риск за сигурността на ЕС - бежанците

България е от заинтересованите страни от нови правила за тях
Обновена: 19 юни 2018 21:54 | 19 юни 2018 21:28, Камелия Цветанова
12

Бежанците са основен риск за сигурността на целия Европейски съюз и на държавите, които са притегателен център за тях. Този извод направи бившият военен министър Ангел Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Данни на европейската агенция за охрана на границите "Фронтекс" показват, че за последните пет месеца на 2017 година през Гърция са преминали най-много мигранти – 19 800. За същия период на годината в Италия са пристигнали 13 450 мигранти, а в Испания – 8500.

Найденов не очаква бързо решение на проблема с бежанците, но открои 3 извода, които трябва да бъдат направени:  досегашната политика е била дълбоко погрешна, условията, при които се предоставят бежанци на държавите са се оказали неадекватни, необходима е радикалана промяна.

Гостът в предаването "Денят ON AIR" посочи предложенията за промени, които България лансира и добави, че сме част от заинтересованите страни от въвеждането на нови правила спрямо бежанците.

"Регламентът предвижда регистрация да се извършва до определено ниво. Когато се стигне съответния коефициент на насищане, бежанците се насочват за регистрация в трета страна, като нямат право на избор", обясни Найденов.

Той отбеляза, че потенциалът на бежанската вълна се оценява на около 6,8 млн. души, от които 4 млн. са на територията на Турция, а 2,8 млн. са на територията на Северна Африка.

"Опасността остава", подчерта бившият военен министър и предположи, че в скоро бъдеще няма да има обща европейска армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
И не само това! преди 5 години
Най големият риск е събирането на много *** на едно място! Сега решават да дават пари за да приемаме емигранти! Меркел, Боко, Юнкер , Макрон и подобни - тая пасмина трябва да се изрине
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Найденов, къде бяха бежанците, преди да започнете да "сменяте режими", ръководени от ... .? Или пак коментирате събитията от някакъв изолиран, удобен за вас момент?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Юсуф от Мурманск;Русия е цивилизована държава и не допуска на територията си тъмни субекти без документи тоест престъпници, наричащи себе си "бежанци".
6
2
 
4
 
! Отговори
Юсуф от Мурманск преди 5 години
"Бежанците" защо не драпат към русия. а търсят Европа!? Да, забравих!?! русия не е в Европа.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде още един на гребена на популизма. Какво могат да сторят 1 млн бежанци на 500 милионна Европа?
4
0
 
7
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Бежанците бягат от България и се молят никога да не стъпят тук ,защото е по зле и от където са тръгнали !!
3
1
 
3
 
! Отговори
турчин преди 5 години
Бежанците са следствие на популистичната демокрация, на човешката омраза. Никой не говори за причините. Ердоган беше прав когато говореше за свободни зони, но никой не чуваше и пак се предлагат античовешки действия.
2
1
 
1
 
! Отговори
Nalio преди 5 години
Tochno obratno. Migrantite sa nov silen motor na europeiskata ikonomika. Ama e vajno da ne gi shofira nekoy europeec s audi, vw, mercedes, opel i falshiv softwere...
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че отново се говори по темата означава само, че предстои нов наплив.