Всеки месец: По 20 депутати се скатават от работа без причина

278 са общо неизвинените отсъствия на депутатите за година
21 юни 2018 12:00,
59
Всеки месец: По 20 депутати се скатават от работа без причина
Архив: Булфото

По 23 депутати средно липсват от работа всеки месец без основателна причина.

Това показва справка за неизвинените отсъствия на избраниците в сайта на парламента за последните 12 месеца.

Като се има предвид, че народните представители заседават по три дни в седмицата или 12 дни в месеца, излиза, че всеки ден средно по двама пратеници на народа се скатават от работа, без да имат извинение за това.  

278 са общо неизвинените отсъствия на 240-те депутати за една година - от миналия юни до май 2018 г., показва справката на парламента. В тази бройка влизат както отсъствията от пленарните заседание, така и от работата на парламентарните комисии.  

Сред отсъстващите без причина има депутати от всички парламентарни групи, а сред някои от тях са и лидерите им.  

През ноември от заседанията липсва и цяла парламентарна група - тази на БСП. Тогава социалистите напуснаха пленарната зала в знак на протест срещу изгонването на лидерката си Корнелия Нинова, а малко по-късно заради това бе отстранен председателят на парламента Димитър Главчев.  

В правилника на парламента е записано, че "народният представител е длъжен да присъства на заседанията на Народното събрание и на комисиите, в които е избран. Народен представител, на който се налага да отсъства по уважителни причини от заседание на Народното събрание или от заседание на комисия, предварително уведомява председателя на Народното събрание, съответно председателя на съответната комисия.

За неуредените въпроси в правилника се прилагат Кодексът на труда и Кодексът за социално осигуряване, освен ако това противоречи или е несъвместимо с положението на народните представители, пише в правилата за работа на депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората са имат бинес и трябва да тичат да си го въртят. Отдавна е видно, че на малка България не са нужни 240 депутати, а най-много 100.
54
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 5 години
Някой друг щеше да изхвърчи от работата за неизвинени отсъствия, но не и народните избраници. Те са по-специални. Хем големи заплати, хем се скатават, хем са много. П.С. Тема за размисъл и коментар на славея и раева.
53
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ТВЪРДИ ,ЧЕ ТОВА СА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ??? ВЯРНО БЪЛГАРИ ...АМА КЛАНОВА ........ !!! РЕФЕРЕНДУМ ЗА МАЖОРИТАРЕН ИЗБОР ...И "АХ НЕ СТИГАТ НЯКОЛКО ГЛАСА " !!! НЯМА АМЕРИКАНЦИ -НЯМА ПРОБЛЕМ !!! НО ИСТИНАТА Е ,ЧЕ МАЙКИТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОЛИТИЧЕСКОТО ...... КОЕТО СА ПРОИЗВЕЛИ !!! А АЗ ТАКА МОГА И ЖЕЛАЯ ДА ..... В ИМЕТО НА ДЕЦАТА !!!
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случайно е пропуснато, че Нинова е рекордьорката по неизвинени отсъствия.
51
0
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 28Точно в този случай се прилага защото си е записано изрично в правилника на народното събрание. Това е основния проблем на България, че хората които гласуват законите не ги знаят и не ги спазват, тези които трябва да прилагат закона всекидневно го нарушават или се чудят как да го използват за да получат рушвети, а тези които трябва да го спазват като гледат какво става се чудят въобще законите не са ли врата в полето.
50
2
 
6
 
! Отговори
г преди 5 години
Импексовата цвинкя кога ще започне да ходи на работа?
49
0
 
5
 
! Отговори
пери преди 5 години
До Анонимен 1Може, може. Тук всичко е възможно. България е страната на неограничените възможности...
48
0
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Браво бе ***. Вие сте взели и сте прочели нещо което пиша като коментар редовно вече 2 години. Сега ако и до 2 години отидете да питате защо тези депутати не са дисциплинарно уволнени заради самоотлъчка направо ще сте златни. 2 години ви го пиша и и-мейли ви пращах по този казус и най накрая някои от вас да го напише. Направо смайвате със скоростта си.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само от негп има 3000 отсъствия
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни лъжи ПЕЕВСКИ НЕ Е СТЪПВАЛ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ
45
0
 
8
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Ама как 20 бе хора! 240 са! Ама как последната година! Последните 30 са! За предишните 45 г. преди тия 30 няма да говоря, защото бирата беше друга, но резултатът същия. Те ходят на работа само когато имат парламентарни далавери или когато искат да прокарат някой лобистки закон, който да обогати държавата, от която могат да откраднат, или директно самите тях...
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че докато не направим една революция и докато не увиснат по стълбовете никога няма да се оправим. Всяка една велика нация е минала през такъв период, вижте френската революция. Това всява респект и ще им отнеме чувството на безнаказаност на следващите понеже ще ги е страх и те да не последват същата съдба.
43
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 5 години
20 избегали а пък другите 220 се изгърбили от работа нали?При тази избирателна система храним 240 тунеядеца на които шефовете им казват какво да мислят. Никой от депутатите от Воля, ДПС, Герб, Патриоти и пр. не могат да имат различно мнение от това на ШЕФА.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Девиза на депутатите е ние ги лъжем че им работим а те будалите ни плащат четворно а пак ги избирайте
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За такъв мазохистичен народ такива неща са нормални. Кучето опъва според тоягата. Като няма кой да им каже копче, могат даже въобще да не стъпват на работа. После ние ще се пънем с някакви патриотapcки ...ции и нaдъхвации в интернет колко велика нация сме, а в същото време държавата ни ще е на последно място по стандарт, с най-мръсния въздух, най-лошата инфраструктура, най-много катастрофи, най-много инфаркти, най-лошо образование и т.н.
40
0
 
17
 
! Отговори
избиратель преди 5 години
Какви 20 изедници????? Та в петък залата е празна и почиват с ваканции по-дълги от учениците.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В училищата след даден брой неизвинени следва изключване.
38
0
 
15
 
! Отговори
teo преди 5 години
И в парламента трябва да е валидно правилото от кодекса на труда - ПРИ ТРИ БЕЗПРИЧИННИ ОТСЪСТВИЯ ОТ РАБОТА СЛЕДВА УВОЛНЕНИЕ!!! А ДАНО , АМА НАДАЛИ ???
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да се върнат Тошовите времена, 2-3 пъти в годината да се съберат за 2-3 закона през останалота време да си бачкат квот могат, и да им се плаща само за тези заседания - ще спестят много пари на народа и много глупости които са в състояние да сътворят
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги се моля някой акбарец да нахлуе с боен вик по времр на заседание и да натисне бутона. Ще им пикая на гробовете после.