Липсата на актуализация на бюджета притесни бизнеса

Кризата не си е отишла, заяви Васил Велев
21 авг 2021 15:05, Петя Славова
22
Липсата на актуализация на бюджета притесни бизнеса
Снимка: БГНЕС

"На този етап мерките срещу разпространението на коронавируса не притесняват бизнеса, но липсата на актуализация на бюджета – да.", категоричен бе пред Нова тв председателят на АИКБ Васил Велев.

"Кризата не си е отишла. Тези бодряшки изказвания как има голям ръст в икономиката за второто тримесечие, всъщност това е голям ръст от ниска база. Защото миналата година по това време имаше голям спад. Този голям ръст сега едвам компенсира големият спад миналата година. Кризата не си е отишла, но тя е на петна. Ако не попаднеш в петното, си мислиш, че няма криза. Но ако попаднеш в петното, е много страшно", каза Велев.

Той обясни, че най-засегнатите от кризата са всички в сектор "Туризъм" – хотели, ресторанти, туроператори, екскурзоводи. Сериозно е пострадал и транспортният сектор, най-вече въздушният транспорт.

"При чартърните полети има 80% спад", обясни Велев. И припомни, че в актуализацията на бюджета са предвидени 30 милиона подкрепа за тези компании. "Не е достатъчно, но е повече от нищо", коментира още Велев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Рундю ще фалира България до октомври месец.
15
2
 
2
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Няма да има пари за Ковид и за актуализация на пенсиите. Бизнеса ще вдигне цените и Държавата също ще вдигне данъци и такси.
14
2
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Финансист: Чете ли статията? Точно бизнесът се притеснява от липсата на актуализация. Не пиши съчинения по гербаджийските опорни точки "Ами че то пари няма". ...................................................................................... А пари има. Финансовият министър отчита по-високи приходи за полугодието от планираните. Но за да се използват трябва да се гласува в НС актуализацията на бюджета, без това няма да минем. Иначе няма да има пари за Ковид и за актуализация на пенсиите.
13
1
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Липсота на актуализация притеснява не бизнеса, а политиците и бюджетниците. Бизнесмените си правят актуализациите значително по-добре от тези в народното събрание. Те едно правителство не могат да изберат, а мислят как да актуализират бюджета. Ами че то пари няма, икономическа криза, пореден фалит на България след модела Борисов и честито на финансистите от КТБ и БНБ. Тези от баницата изчезнаха като политиците от Герб. Имало едно време една такава партия.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А БИЗНЕСА какво го топли и касае БЮДЖЕТА? Още повече пък актуализацията,която е само нагло увеличение на РАЗХОДИ..
11
3
 
8
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Така е, като избрахте комунисти.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнеса вдигнете малко заплатите, че *** умират от глад.
9
2
 
5
 
! Отговори
Егати бизнеса... преди 2 години
Щом требва ежемесечно да цица от Държавата и тя да га крепи като рофко яйце.....ЗАКРИВАЙТЕ ГО ТОЯ СМОТАН БИЗНЕС , ЩОМ ДИША С ДЪРЖАВЕН КОМПРЕСОР...ХА,ХА,ХАААААААА....НАЛИ , ТРЕБВАШЕ ДА Е ОБРАТНОТО---БИЗНЕСА ДА ИЗДЪРЖА ДЪРЖАВАТА И ХОРАТА???!
8
5
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тези,какво си мислят че правят в парламента? Едно голямо НИЩО!!! Далеч съм от мисълта,че бих искал Групировката ГЕРБ да "управлява" пак! Никога повече ГЕРБ! Но и тези нищо не правят! Слави ако не подкрепи следващ мандат за правителство,есента ще влезе ИТН в парламента 50% от сегашните! Слави е главният виновник,д няма правителство!!!
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си резултат на обрани мандри, а по късно надарен от командира с фирми и предприятия, когато няма банки за източване, погледът на олгархиятя е втренчен в държавния бюджет.Шофьорът на самолета няма и идея от държавни финансии, но се взел на сериозно, че трябва да го търпим още един мандат. Ще разкажат играта на народа !
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнесът си дере кожи и работи с материали на клиента, кви пари, кви пет леа? Щом имат за яхти какво иска?
5
1
 
10
 
! Отговори
Петрохански партизан преди 2 години
Тоя, заедно с присъдружните му организации, немедлено трябва да бъдат разтурени, и да им бъде потърсена персонална отговорност, включително и затвор, за противодържавната дейност, която извършват, по експлоатиране на труда на работника с робски методи за държане в зависимост и подчинение, откровено неспазване на делегирани права за работника от КТ, както и системно нагло поведение и насаждане на разделение между отделни прослойки работници.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бизнесът" пък какво чака от държавата? И това ако не е оня мишoк Бацил Велев дето все някой нещо му е длъжен!
3
1
 
8
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
А кога ще пристигнат самольотите F16 от USA ????
2
2
 
18
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Нали искаха частен бизнес ?!!!!Да си плащат данъците и да печелят! Какво искат от държавата???
1
4
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Българинът си избра най-лошите. Няма да има скоро правителство, докато ИТН са в парламента.