Повече пресечни точки или разделителни линии в преговорите за кабинет?

Трябва да отсеем спорното от безспорното, посочи Корнелия Нинова
22 ное 2021 20:00, Красимир Ангелов
25

След емоциите от победителите и победените в изборите е време за работа. Първи Румен Радев поздравиха от "Продължаваме промяната" с равносметката, че 90% от техните избиратели са подкрепили настоящия държавен глава.

От БСП, които първи застанаха зад Радев и Йотова преди 5 години, останаха зад гърба му и след втората им победа.

"Разликата е смазваща. Поздравяваме победителя, пожелаваме му успешен мандат. Поздравяваме и социалистите, които са били едни от най-активните гласували. Дано политическата ситуация се успокои и да започнем сериозна работа със създаването на редовно правителство и парламент", каза лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова.

И въпреки че преди вота избирателите на "Демократична България" бяха призовани да гласуват по съвест, една от партиите в коалицията определи преизбирането на Радев като категоричен успех.

"Радев е получил два пъти повече подкрепа от своя опонент. От една страна имаше и по-ниска избирателна активност, от друга страна, защото през годините той беше много последователен", коментира Борислав Сандов от "Зелено движение".

От ГЕРБ определиха резултата от изборите като несправедлив. Други разчетоха резултата предпазливо.

"Когато ситуацията опря до Радев и кандидат, подкрепен от предишните управляващи, нещата бяха ясни за всеки анализатор. Но има две неща, които трябва да се отбележат и превръщат победата в пирова: първото е, че Радев и Герджиков загубиха в сравнение с подкрепата, която са имали през 2016 г. Второто е ниската избирателна активност", заяви председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

А "Продължаваме промяната", "Има такъв народ, БСП и "Демократична България" продължават с експертните разговори за правителство във вторник. Партиите са категорични, че този път пресечните точки между тях са повече от разделителните линии.

"От следващата седмица, от вторник, както сме се разбрали с другите партии започваме да работим детайлно, така че да направим ясен, конкретен, точен план България да стане едно много по-хубаво място през следващите 4 години", даде предварителна заявка Асен Василев.

"Започват експертните разговори утре, за да отсеем спорното от безспорното. Една дясна политика е да намаляваш дефицита в бюджета, но той не води до добри социални решения. Ще намерим сечението, сигурни сме, но не виждам как с десни средства ще се постигнат леви резултати, особено в тези кризи", коментира Корнелия Нинова.

Вижте повече в репортажа на Йоана Ангелова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
6
 
! Отговори
смях преди 2 години
Тия всяка седмица теглят нови заеми , щели да намаляват бюджетния дефицит . Нема такива мошеници ! Ганчовци , какво си докарахте на главата ...
21
1
 
12
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
РАДЕВ ВЕЧЕ ЗАКРИВА ВСИЧКИ ПАРТИИ У БЪЛГАРИЯ ....РИСТЕ , МАЯМАТА И ХАДЖИГЕНОВ САМИ СЕ ЗАКРИХА....ОСТАНА КОРНИ /..за кметица на с.Крушовица..//... А ЧАЛГАРО -ИЗОБЩО НЕ Е ПАРТИЯ ..А , СРЕДНО " ИЗКУКАЛ--БЕНД"....!
20
1
 
14
 
! Отговори
пенсионерка преди 2 години
...Значи тия....само Бойко ги озаптяваше...Особено каката...Сега го разкараха /не се знае докога/...и те съвсем скъсаха синджира. Радват се, кроят планове...ще каже човек че ще направят нещо. Аз съм на 67 и съм ги гледала тия филми и сериали.
19
0
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Подалата за втори път оставка г-жа Импексова, продължава с нови сили да чертае визии, реди правителства и издава присъди, както винаги в БСП нищо не е такова каквото изглежда и за каквото се представя, шумкарските номера и похвати на столетницата са си същите от 100 години насам ... !!!
18
0
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Абе...токо , токоооооо.....с него кво ше прайме ,бе.....???.. ДРУГОТО СА БЕЛИ , КАХЪРИ ...!МАААНЕТЕ ТИЯ ХОРИЗОНТАЛИ , ВЕРТИКАЛИ , ПРЕСЕЧНИ ТОЧКИ И РАЗДЕЛИТЕЛНИ ЛИНИНИ.....ЩОТО ВЕЧЕ СМЕ ВИ НАМЕРИЛИ СТЪЛБОВЕТЕ ....ХА,ХА,ХАААААААА
17
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще го подкрепим, ама какво да кажем за партиите ? :)))
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова беше ли снощи на Кървавото хоро на Радев и Радевица?
15
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото което искам е ПП да махне дискриминацията срещу третия пол !И съм убеден че ще го постигнат. Това са млади съвременни хора.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сериозно ли промяна търсите с БКП? Българите са наистина много много зле!!! Няма такъв народ смотан!
13
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТЕГЛЕТЕ МУ ЕДНА НА РАДЕВ И НА ПОДМЯНАТА МУ ПРЕДИ ДА ВИ Е ЗАЛИЧИЛ КАТО ПАРТИЯ!!! ИСКАЙТЕ И РАЗПИСКИТЕ ДА СЕ БРОЯТ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ НАЙ-МАЛКОТО ИЛИ ПРОВЕДЕТЕ ИЗБОРИТЕ НА БАЗАТА НА РАЗПИСКИТЕ А НЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАШИНИТЕ!
12
1
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Че то извън махането на Гешев, каква друга пресечна точка имат тия!?!
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-после светлина в тунела !ПП трябва да разкара вече балканските ценности и да вкара в България западните ценности!За какво са виселииначе в Харвард !
10
0
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
А ся да видим червения десен Бойкикев - политическият Коксал баба, дали ще се хване на хорото за БСП? А какво ще си помислят "десните" му избиратели? Дали ще мине 4% на новите изборите?
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабоооо ти не подадели Оставка мъ. Като каква ще водиш преговори. Като сеяндурка от Крушовица ли. Бегай си на село че катъро днеска изпотроши доваро от къчове. Затъжил сее горкио че нема кой да го язди а го е натопорчил и те чека.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова Техноимпекса не спря да лъже.Социални а колко града е обиколила за 5г.?Колко села?
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На пролет очаквам нови избори.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как с десни средства ще се постигнат леви резултати?Корнело,Корнело,ти ли се правиш,че не знаеш?Нали след управления на вашата партия сме все у лево :) Така де,май сте позабравили девиза на *** "Лева ръка,десен джоб"
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таз каква лицемерка е , не ще да пусне кокала . Един ден лае срещу Радев на другия го поздравява . 4 процента да не хванете
4
1
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Защо някои хора , които са свързани с българската държавна сигурност, искат когато Живко от Варна остарее, всъщност да завърши живота си в дом за стари хора и да няма приятели ? Нека да се разреши проблема, защо ме мразят ?!
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Възраждане ще работят за инетерисите на България.Всички други ще изпълняват това което им кажат от Русия, ЕС, Турция, Сащ и тн.