Нинова потвърди оставката си пред делегатите в БСП

Ако бъде приета, ще се насрочи нов пряк избор на лидер
22 яну 2022 13:50, Петя Славова
43

Днес на 5-ия конгрес на БСП се гласува оставката на лидера на партията Корнелия Нинова. Тя беше подадена след слабото представяне на левицата на последните избори. Сред делегатите обаче има и нагласи оставката на Нинова да не бъде приета.

След като веднага след парламентарните избори на 14 ноември подаде оставка, днес Корнелия Нинова потвърди решението си пред делегатите от 50-ия конгрес на партията. И ги призова:

"До конгреса са постъпили писма за отмяна на пряк избор. Моля не правете това. Не отнемайте на членовете най-демократичното, модерното и свободното право. Всеки да може да гласува за своя лидер. Не отменяйте прекия избор", настоя Нинова, цитирана от Bulgaria ON AIR

Още по темата
.

В дневния ред на конгреса е записано, че ако оставката бъде приета, ще се насрочи нов пряк избор на лидер. Единственият кандидат, който се очаква да се яви срещу Нинова, е депутатът Крум Зарков.

"Аз съм готов за откровено и другарско състезание и мисля, че партията ни има нужда да проведе този разговор не само тук в конгреса, а и навсякъде. Изживяхме голяма травма, на три пъти резултатите ни са катастрофални, не трябва да си заравяме главата в пясъка", заяви Зарков.

Според социалисти предварително не може да се прогнозира с точност какво е разпределението на силите в конгреса, но засега настроенията в БСП са за подкрепа на досегашния лидер.

При първия пряк избор на председател през септември 2020 г. Корнелия Нинова спечели поста с гласовете на над 43 хил. социалисти или малко повече от половината регистрирани членове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
От кога прояви такава смелост , натегачка комунистическа . Бойко Борисов не посмя , а тя след като се сдуши с новото комунистическо правителство и даже стана министърка с такава смелост и циничност си позволи да си подаде оставката на партията и любима .
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У НИЩО ДЕ, ТЕ НАПОСЛЕДЪК ДРУГАРИТЕ ДЕТО НЕ ИСКАТ ДА ПОДАВАТ ОСТАВКА СЕ СРЕЩАТ С ГЕРОЙСКИ ЗАГИНАЛИ АНТИФАШИСТИ
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка съд и затвор
30
0
 
1
 
! Отговори
НикогаПовечеЧума преди 2 години
Не отлагайте,ами час по-скоро я изгонете от Позитано.Сменете бравите и партонниците на всички врати,че тази нагла и безочлива червена капиталистка е като крълежЕте - където се впие,смуча яко и няма засищане,няма пускане,докато не и се отскубне главата .
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази партия БКП трябва да бъде забранена със закон, заедно с по, ИТН.
28
0
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Изборите ги спечелиха машините на Радев и деветосептемврийските методи на другаря Рашков!
27
0
 
3
 
! Отговори
Трудовакъ преди 2 години
Българските граждани трябва да спазват Конституцията и законите на България. Конституционният съд прогласи за противоконституционна Инстанбулската конвенция. За противоконституционността й се обявиха и всички жени-съдии в Конституционния съд. В тази насока добре е Крум Зарков публично да огласи следното: отношение към противоконституционната Инстанбулска конвенция, изповядвана религия, сексуална ориентация и други важни свои убеждения, за да знаят хората за какво и за кого всъщност гласуват...
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко защо не подаде оставка след загубата на изборите. Кой спечели изборите от старите? Никой. Слави защо не подаде оставка, ДПС, Възраждане, Психодесните?
25
2
 
1
 
! Отговори
ф преди 2 години
Хубав ден за българската демокрация.
24
1
 
1
 
! Отговори
Ор. Ешарски преди 2 години
Ще я приемем... с омерзение !
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая.....
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23....."сега ред на фигуранта и новите мошенници и крадците"...........Ех, мечти-и! ***, мошеник се пише с едно Н! Ти си такъв и своите черти джиросваш на други! Днес Радев заяви, че ще работи по-активно за благото на народа! Веднага ще писнете:"Противоконституционно! Той има само представителни функции!". Сложно - ИЛИ е фигурант, ИЛИ тъпче Конституцията! Шах, плоскоглавецо нискочел!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ехаа, гергов щвго полее с ракия
20
2
 
9
 
! Отговори
костов преди 2 години
Аз ще я взема обратно в ДСБ. Хахах -как ви изиграх дрогаре комунисти (ужким социалисти, а по-скоро първични капиталости).
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маха и се като министърка. Просто не става за нищо.
18
2
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ако делегатите я изберат отново иван костов спечели след 30 години ликвидирабсп
17
4
 
8
 
! Отговори
Чупикурова преди 2 години
Този път, тази квадратна коалиция ще ви разкаже играта. Ще ви счупи.
16
3
 
18
 
! Отговори
Абсурди преди 2 години
Защо подаваш оставка, ако смяташ, че си невинна и пак ще те изберат. Капка политически морал нямаш. Не че останалите соцджендъри и партократи имат. Тази партия отдавна трябваше да е само в а-на-лите на историята.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тая се е учила при Боко ханъм на стари комунистически номера! Още не е подала оставка и вече се е кандидатирала са същия пост който още не е напуснала! Ако загуби ще се махне от партията, защото тя и любовника и Боко ханъм редови членове немогат да търпят да бъдат! Затова и Боко ханъм ако не е министър председател се отказва от това да е редови дупедат!
14
0
 
6
 
! Отговори
Чупикурова преди 2 години
Нека да е лято.