ГЕРБ за арестите срещу опозицията, отвръща и на Божков

Партията с извънреден брифинг
Обновена: 24 мар 2022 13:42 | 24 мар 2022 13:16, Александър Попов
147
ГЕРБ за арестите срещу опозицията, отвръща и на Божков
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов, Владислав Горанов, Томислав Дончев и Десислава Атанасова отговарят на брифинг на твърденията на Васил Божков. Бизнесменът по-рано разкри, че е дал показания пред европрокуратурата и полицията срещу бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Горанов.

Още по темата
Божков твърди, че е жертва на схема за изнудване и отделял 20% от печалбата на бившия си бизнес, които давал лично на Горанов. На Арнаудова пък често плащал различни суми, като по думите му това ставало по нареждане на Борисов.

Борисов призна, че е призован за разпит и не иска да влиза в подробности, тъй като тече следствие. Но допълни, че не е взел лев, евро или долар. "Божков е човек с 19 обвинения, има си своята защитна теза. Вероятно и той има адвокати, които го съветват", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Всички видяха, че това правителство не става. Сега се чудят как да откраднат зърното, чудят се какво да направят с газа. Опитаха се младежкия ГЕРБ да ги плашат с 5 г. затвор. Асен Василев ги заплаши от националната телевизия. А те ли направиха опашките за горива в Белгия, в Белград, те ли са виновни за опашките в други европейски държави. Много лесно ги обвиниха", попита още Борисов.

"Свариха ме на масата с децата. Претършуваха абсолютно всичко. Като започнаха от кухнята, ама всичко, дивани, чинии, тенджери. Всичко пред детето се случва. Претърсиха спалнята, търсеха пари и злато. Кюлчета никога не съм имал", заяви Борисов.

"Очаквах след 7-ия ден след този незаконен арест да има тълпи от правозащитни организации. Явно не живеем в правова държава. В правовата държава не може Рашковото МВР да бъде обявени към 20 часа, че са арестувани Борисов, Горанов и Арнаудова. Това политическа бухалка и репресия ли е? Рашковото МВР да разпространява някакви съобщения без европоркуратурата да е намесена, без да са задържани лица, когато е разпространено това съобщение. Единственото вярно нещо са имената", каза председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атансова.

Бившият финансов министър Владислав Горанов, който също бе сред задържаните в четвъртък, заяви, че опитът на висши държавни ръководители и членове на изпълнителната власт да се саморазправят с опозицията не е промяната, която очаква обществото.

Асен Василев внушава доклад на АДФИ като неотложност за арест по тъмни доби в домовете на български граждани, каза Горанов.

От своя страна Томислав Дончев каза, че случилото се е тотална институционална неграмотност.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че 7 дни след незаконния арест на Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова, е очаквала по софийските улици да има тълпи от правозащитни организации.

Депутатът Тома Биков каза, че премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дължат отговор.

Кой носи отговор за това, което се случи в четвъртък, защото то поставя под въпрос изобщо дали България е правова държава, каза той и отбеляза: Арестът на лидера на опозицията е не просто удар срещу ГЕРБ, а удар срещу европейската перспектива на България и затова той се коментира в залата на Европейския парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
7
 
! Отговори
да_бе преди 2 години
До Л.Иванов --УУ, нова глупост, боко разделил българите. Ми чие беше юмручето ои "да си върнем държавата!" (т.е. на комунистите, де)?
118
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПетяИ какво е направил Борисов? Трябва да се кланяме, че е изпълнявал базовите си задължения и то не винаги както трябва. Трябва да се кланяме, че едни и същи поставени фирми печелят конкурси, пък било то и на по висока цена от всички останали. Трябва да се кланяме на Борисов, че разправя колко е *** и е от народа човек. Как заповядва на подчинените си какво да правят! Кажете ми с какво Борисов толкова много ви е спечелил?
117
10
 
1
 
! Отговори
Паника преди 2 години
Бойко и Влади, да сте живи и здрави на батко крадците. Ако не съда, Господ добре ще ви отмери.
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ се сдуши с комунистите заради Гешевото място. Долу комунизма!
115
1
 
3
 
! Отговори
до 119 преди 2 години
ЦСКA имa и може дa е сaмо от МОСКВA.............................НAЙ НОРМAЛНОТО НЕЩО НA СВЕТA е покрaй учaстието нa ЦСКA тире София в евротурнир 2022 литър бензин в София дa подгони 400 левa.......................В учебниците пише че чaк до 9.9.1944 Бългaрия е съюзник нa Aдолф Хитлер...............то и ФAЛШИФИЦИРA ИСТОРИЯТA червения ужбългaрин
114
7
 
18
 
! Отговори
Петя преди 2 години
Абе как става така,че Бойко строи,направи много за България нищо,че вие отричате и всички бандити забогатяха.Същите тия бандити и слугите им ,обвиняват Борисов в корупция .Я стига бе -доказателства от изрезки , Гугал, предположения,усещания.Ами дайте доказателства за твърденията си бе.Ще дадете следващия път,като няма какво,просто рушите авторитета на Борисов,защото сте посредственици,некадърници а ръцете ви сърбят за власт
113
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До помнещНе е проверяван, ама при него бензинът беше 1,30, а про вас гони 4 лв !
112
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В документaлен филм нa БНТ от 1998 седесaря Петър Стоянов коaлиционият пaртньор нa ГЕРБ споделя модернизирaно от мен следното:"И кaто му видях пирaмидите и фaрaоните нa мюсюлмaнскaтa държaвa нa оня мюсюлмaнски милиaрдер плaтил герберa бербaтов дa се рaзхождa върху aнглийските тревички онемях"............после Пешо коня продължaвa в интервюто нa БНТ от 1998 че никогa нямa дa ги стигнем ИСЛЯМA зaщото сa ЕЛИТ a Христянскa Бългaрия билa селяндурия.................фaкт
111
13
 
2
 
! Отговори
тaкa беше помни се преди 2 години
редовия гербер Бербaтов бaрби *** кaто Бойко........................Ислямският милиaрдер с умрелия син при онaя кaтaстрофa имa съмнения че е плaтил тaм където трябвa тa Бербaтов дa е футболист без изобщо дa е футболист.....................същия този ислямски милиaрдер от чийто отбор тръгнa в Aнглия бербaтов си прaвеше обиколки нa Aнглия докaто оплювa и се гaври с Aнглия и aнгличaните..............и aнглийските ченгетa слепи и глухи нищо незнaещи.......Крaл нa Aнглия е Бойко М. Борисов с ислямпророкa си Бербaтов a aбсолютно никой били Елизaбет 2,Чaрлз,Хaри и сие.........ВЕРВAЙТЕ си го кукух
110
7
 
20
 
! Отговори
EХА преди 2 години
Ако не беше трагично, щеше да е много комично! Много *** народ има тук, който е ослепял от злоба! Скоро, като ви се изпразнят портфейлите , ще ви виснат сополите и ще ви омекнат ташаците! Жан-виденовата зима ще ви се стори прекрасна пролет! Толкова ли сте ***, че не правите разлика, от живота по време на Управлението на ГЕРБ и сегашното управление! Злоба, завист и неудовлетвореност цари в момента между хората! ОСКОТЯВАМЕ бавно,но сигурно! Мед и масло ще текнат,ако Бойко бъде разпнат! ЕХА!
109
22
 
13
 
! Отговори
Кметът преди 2 години
Още разлики:Божков (дори и да е престъпник, но не е доказано)е с истинско образование и ерудит,а Дон Баце проста,нагла и корумпирана мутряга.
108
16
 
16
 
! Отговори
Баба Цоцолана преди 2 години
Разликата между Божков и Борисов е,че единият може да прови пари,а другия-да взима.И двамата не са стока!
107
6
 
13
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Прав е за Божков и за облажване от евросредства.Само чекмеджето ме смущава,но е само снимки.Не е толкова загорял,че да изнудва или да пипа европари.Ако снимките не са монтаж от благодарност са от обществени поръчки,но пък снимки на пари не са доказателство,разследването е там откъдето нищо няма да изкочи,освен години тормоз по съдилищата докато го оправдаят,защото не би посмял да се блажи от евросредства.
106
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес ВСС отново прикри Гешев и забрави да пита как баща му се е докопал до фирма "Жоси"...
105
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес пак се кълне във внуците.От това може да видиш каква му е психиката.Остави децата на мира и се кълни във фростата ти глава.Примерно-да фукна,ако лъжа!
104
23
 
13
 
! Отговори
Л.Иванов преди 2 години
Путин в български вариант-пандизаджията от Банкя , дето раздели народа на герб и другите, и обяви война на другите!12 години продължи агресията на мафията герб срещу народа, и сега този има наглостта/ не за първи път/ да се прави на умряла лисица! Е да , ама на 5/6 от народонаселението на страната му писна от изключителната наглост, придружена от неистова злоба и омраза!
103
13
 
19
 
! Отговори
до 108 Анонимен преди 2 години
Явно не знаеш какво е репресия, но ако се задържи това правителство бъди сигурен, че ще разбереш.
102
16
 
25
 
! Отговори
перко преди 2 години
Баце е велик. Много скоро всичк дето го плюете ще го търсите. Много народ все още не осъзнава какво се случва в държавата.
101
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се оплакват, а да връщат откраднатото !
100
22
 
19
 
! Отговори
Буци лъжата преди 2 години
Златно кюлче не съм пипАл , пачки по 500 евро не съм виждАл , суджуци не съм Ял , алкохол от 20 години не съм близвАл , манекенки не съм *** , въздух от 20 годинини съм вдишвАл , от 20 годинине съм се къпАл , обувки от 20'години не съм обувАл , със Светослав Илчовски не съм се виждАл , подкупи от никой не съм взимАл , по земята от 20 годинине съм стЪпвал