Румен Радев: Нужни са промени за прозрачност на медиите

Държавният глава смята, че бюджетът на обществените медии трябва да бъде гарантиран
Обновена: 11 апр 2022 18:46 | 11 апр 2022 18:32, Росен Стойчев
40
Румен Радев: Нужни са промени за прозрачност на медиите
Снимка: БГНЕС

"Обществените медии не бива да разчитат на "благоразположението" на управляващите, за да получат финансиране, а да има законови гаранции за техния бюджет, например може да бъде фиксиран определен дял от брутния вътрешен продукт. Това е предпоставка за независимата им професионална работа", заяви държавният глава Румен Радев на среща с президента на "Радио Свободна Европа /Радио Свобода" Джейми Флай, който е на посещение у нас.

Разговорът се състоя днес на "Дондуков" 2.

Още по темата
Радев отново подчерта, че в България са необходими законови промени за прозрачност на финансирането и реалната собственост на всички медии, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Това трябва да бъде приоритет на управляващите, който ще предизвика реална промяна за гарантиране свободата на словото Обществените медии трябва да задават високи професионални стандарти. Затова трябва да се гарантира финансовата им независимост", заяви държавният глава Румен Радев  

Джейми Флай запозна президента с дейността на "Радио Свободна Европа /Радио Свобода" при отразяване на военния конфликт в Украйна. "Целта ни е да покажем случващото се на място и последствията от войната", заяви гостът. Той отбеляза растящия интерес на младата аудитория в България към медията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да. Кой кого финансира.
33
2
 
6
 
! Отговори
Тоя па преди 2 години
Шляпа само глу протеини, ама с 0% мозъчно развитие само това си може. Става досаден и жалък, но най жалкото е че не осъзнава колко е не съществен и не значим за милиони българи.
32
1
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Даа,медиите са под всякаква критика няма нито една медия която да не се подчинява под САЩ...и госопдин Радев нека сега да намали обортите ,щото от Кохяк ще му спретнат едно сваляне -както в Пакистан направиха и вчера милион пакистанци изляоха на митинг срещу американските *** в Пакистан. Това нито една медия не отрази..някои си мисля,че целият свят това е САЩ и Европа с Австралия,Япония и Нрова Зелеанлия.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
др.Радеф на теб и тези които докара на власт трябва да ви спрат заплатите.Къде по света за нищо правене взимат най-високи заплати?Отг-Само в България.Благодарение на теб стигнахме дъното като ВЕРА-СУ.
30
0
 
12
 
! Отговори
ТОШКО АФРИКАНСКИ преди 2 години
ЗАЩО НЯМА..... НИТО ЕДИН СКЕЧ ЗА РАДЕВ...В НИТО ЕДНА МЕДИЯ....??... ПРОЗРАЧНО Е...
29
1
 
7
 
! Отговори
Деса Радева преди 2 години
И аз съм за прозрачност. Така една прозрачна рокля с едни прозрачни Виктория сикрет кюлоти
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо агнета за Великден ще правим коприва! ДАЖЕ Е ПОЛЕЗНА! РАДЕВ Е ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК И ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е БЛАТО!ДЪРЖАВАТА Е В НАЙ-ДОБРИТЕ РЪЦЕ НА КИРЧО !КУЛТУРАТА ИМА МИНИСТЪР ЗА ЧУДО , ДАЖЕ ЗА ПРИКАЗ!ПРИКАЗВА МАЛКО ОТНОСНО! ЗА ДРУГИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ!ТРЪГНАЛ ЮНАК ГЮРО С ЮНАЦИ!ДО ЕДИН ВСЕ УМНИЦИ!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една година управление на Радев и страната ни се върна с 10 години назад.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прозрачност медиите иска Радев, т е само за него да говорят хубави работи дето нищо не налрави за България за тези 10 години, а за тези дето го критикуват да пуска компромати!
25
1
 
10
 
! Отговори
Муунчо Радев преди 2 години
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича и говори като Мууунчо. Срича, мънка, мрънка, декламира като тройкаджия, върти страхливо малките си злобни очички и говори с равен и безизразен гласец. Хората безпогрешно усещат нещата и безмилостно измислят точните прякори...
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, кажи нещо твоя храненик Кирил Летков, който гори от желания да предаде Македония на американците.Нали ти го назначи за министър?
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката Тодор Живков от ранните му години - ухилена селяшка физионимия.
22
1
 
11
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
21
13
 
0
 
! Отговори
.... преди 2 години
Браво господин президент Румен Радев, и това ще стане в близкото бъдеще, с труд и много усилия до края на мандата ви, направете родината ни една нормална държава за живеене а не да ограбват и унищожават държавата ни. Мутри вън от власта и нали знаете къде е мястото ви. В ЗАТВОРА.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова от твоето служебно правителство блокира строителството на пътищата ремонтите прибрахте парите Саботирахте развитието на страната И защо защото мразите Борисов А 12 клозета хвана някакъв човече ц който носел милиони в чували но НИЩО НЕ ОТКРИХТЕ И НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРЕЖИВЕЕТЕ БЪЛГАРИЯ ВИ СТАНА ЗАЛОЖНИК КРИЗИ КРИЗИ КРИЗИ БИЗНЕС ФАЛИТИ ИНФЛАЦИЯ НО ПОДМЯНАТА НЕ И ПУКА
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с държавността твоята Радева държавност срути България вся омраза между българите Назначиха се не се избраха Подмяната а 12 клозета репресираше преди изборите мирни българи в мирно време Бързахте през нощта на Разпети петък да наложите измамните машини отхвърлени в Европа България сега е блато а кризите са огромни НО на теб какво ти е Нали Казваше С ВАС СЪМ ХОРО ИГРАХТЕ
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯКОЙ ДА ТИ КАЖЕ ,ЧЕ СИ НЕКАДЪРНИК И НАЗНАЧИ НЕКАДЪРНИЦИ!СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА,
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един журналист не смее да те попита ЗАЩО СЪСИПА ДЪРЖАВАТА ЗА ЕДНА ГОДИНА ВСИЧКИ ЖИВЕЕМ ПО-ЗЛЕ!ИЗЧЕГЪРТА ДЖОБОВЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ!ИЗЧЕГЪРТАХТЕ БЮДЖЕТА!ПАРИТЕ ЗА ПЪТИЩАТА!ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ! ВСИЧКО СЕ РАЗПАДА И НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ТЕ ПОПИТА!СТРАХ ВЛАДЕЕ ДЪРЖАВАТА!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не търпи независими хора, защото те са неуправляеми. Така че уважаемия ни Президент да върви да обяснява на кокошките тия глупости.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прозрачно е като бял ден-Баабикян е собственик на сайт за фалшиви новини. Бабикян е бащата на фалшиви новини. И него ли ще спонсорирате? А прокофиевите медии?