Атанас Зафиров: Скоро няма да има избори

Депутатът се надява на подкрепа за промените
Обновена: 13 апр 2022 13:44 | 13 апр 2022 13:44, Росен Стойчев
51
Атанас Зафиров: Скоро няма да има избори
Снимка: БГНЕС

"БСП продължава да смята, че старт на преговорите може да бъде даден, когато РСМ изпълни всички изисквания спрямо двустранния договор, спре езика срещу българите и гарантира конституционно правата на българите в Северна Македония. Това са неща, които на този етап не се случват". Това заяви пред БНТ Атанас Зафиров - депутат от ПГ на "БСП за България"

"БСП за България" няма да подкрепи нито една от двете кандидатури за управител на БНБ. Не заради качествата на кандидатите, а заради подхода, който беше избран. Беше нужно доста по-сериозен дебат по темата и по-сериозно коалиционно съгласие, допълни Атанас Зафиров Той се надява до петък, когато е гласуването, партньорите им да преосмислят позицията и преговорите по темата да започнат отначало.

Това е изключително важен пост - гуверньор на БНБ и не бива да позволяваме той да бъде решаван чрез някакви ситуационни гласувания в НС, каза Зафиров.

Още по темата
Прекалено много въпроси стоят пред българското общество да си позволи коалицията, а се отива на нови избори, допълни той и заяви, че коалицията е стабилна.

За внесените от БСП промени в Изборния кодекс Зафиров каза, че щом ги внасят сега, означава, че скоро няма да има избори.

"Смятаме, че най-близкият хоризонт за избори, това са местните избори. Има достатъчно време, в което в един спокоен, диалогичен тон да обсъдим тези промени, които предлагаме и че ще получим подкрепа", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
1аа преди 2 години
И за кой да се гласува не виждам нито един качествен
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо не ми казва тоя, с мир няма да си тръгнат, много е сладко......само екшън трябва, за да се отървем.....
35
0
 
3
 
! Отговори
СТАР КОМУНИСТ преди 2 години
И ВИЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ДОКОПАТЕ ДО ПАРЛАМЕНТА ПРЕДАТЕЛИ ИЗНЕСОХА ВСИЧКИ ВОЕННИ СКЛАДОВЕ ЗА УКРАИНА НО НА ВАС ВЛАСТА ВИ СЕ УСЛАДИ
34
0
 
2
 
! Отговори
ЕГ*ТИ ПРОМЯНАТА! преди 2 години
ИСКАХ ТЕ ПРОМЯНА, ПОЛУЧЧИХТЕ СИ Я. СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА НОВИ ИЗБОРИ...
33
0
 
5
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Ще има и какк? Та вие похарчихте толкова пари колкото ГЕРБ за 12 години управление , не спазвате законите , спечелихте с машините на Мадуро и репресиите на Рашков , правите скрити договорки , не правите промяна , а подмяна и когато БСП / БКП/ е на власт винаги страната е фалирала!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зад звездичките е думата т.ю...ф.лек
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този в младежката организация му казваха "***".Той напоително, без да гледа в камерата, обясни на простолюдието каквъв просперитет очаква българите, че ще имат още американски бази!Когато един *** продава родината си, гражданите и симпатизантите на БСП, какво да говоря за партията.Отвратително е!Ега ти "социалистическата партия", ега ти"социалистическия депутат и лидер на ПЕС" сергей станишев!Мишки!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пуснете свободен битовия ток и ще видите тогава!
29
0
 
7
 
! Отговори
Оо ще има преди 2 години
Ще има и още как. Скор, скоро
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тенгри Кан По форумите - големи биячи. На площада - 150 човека. Как да свалите правителството?
27
1
 
5
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
*** кат ти лепна едно право кроше в носа и ще ти го размажа върху черепа! Вън от управлението!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя отговаря баш като Тошо във вица за Брежнев.
25
1
 
13
 
! Отговори
селянинън преди 2 години
Ша има, ша има. Няма кой да ви търпи мошеници, лъжци и крадци на държавна хранилка! Искате ззамразяване на МРБ, а теглите заеми, като предвиждате до 2025г. да достигнат 55 милиарда лева. Оставка НЕКАДЪРНИЦИ!
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 Е така де. Аз съм суверена и не искам нови избори. Сори ама това е положението.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10------всеки един, които пише тук, е суверена! Докато тия се докопаха до властта на колко време правихме изборите? Какво пречи пак да е така, като не стават?
22
0
 
13
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИЯ БОКЛУК преди 2 години
много му се иска още да краде
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има щото няма да ви преизберат. Ако си мислеха, че ще ги преизберат отдавна да са пуснали нови избори. Да ама ги е страх, че тоя път недай си Боже хората се усетят, че БСП = национални предатели, ДБ = Костов = национални предатели, а младите и красивите са всъщност надупени и безгръбначни И национални предатели. Слави няма да коментираме, неговите няма да видят повече вътрешноста на народното събрание и току виж останали без коалиция, дори и ПП да са първи!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема, бе, щот ще вземеш да заслабнеш, ако останете извън властта. Ще има, ще има и още как! Скоро ще е!
19
1
 
16
 
! Отговори
КУЧЕТА НИ ЯЛИ преди 2 години
Това с ПРОМЯНАТА дето я чакаме много ми прилоича на СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ, дето все го чакахме птрез комунизма. Тогава поне имаше социална сигурност на 100% а сега КУЧЕТА НИ ЯЛИ.
18
1
 
13
 
! Отговори
КАКВА ТИ ПРОМЯНА? преди 2 години
Каква ПРОМЯНА, какви 5 ЛЕВА? Каква ПОДКРЕПА, на измислената коалиция, избрана с исторически ниска избирате;лна активност и с измисленото машинно гласуване!