Радев зове: Проблемите в пътния сектор спешно да намерят решение

Президентът се срещна с вицепремиера Гроздан Караджов
15 апр 2022 20:00, Красимир Ангелов
20
Радев зове: Проблемите в пътния сектор спешно да намерят решение
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев проведе среща на "Дондуков" 2 със заместник министър-председателя и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по негова инициатива, на която бяха обсъдени проблемите в пътния сектор и транспортната свързаност на страната, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

На срещата Гроздан Караджов запозна президента с усилията на правителството да намери решение на останалите неуредени проблеми от предишното редовно правителство с разплащането на средствата, предвидени за поддръжката на пътищата.

Румен Радев подчерта, че на проблемите в пътния сектор трябва спешно да бъде намерено решение, при ясни и прозрачни процедури и спазване на стандартите за качество. По думите на държавния глава именно договорите в строителството са разклатили силно общественото доверие в начина, по който предишното редовно правителство е възлагало обществените поръчки и е осъществявало контрол върху качеството, цената и обема на извършените дейности.

Президентът подчерта, че регионалната свързаност е гаранция за растеж и развитие и допълни, че България е част от важни международни транспортни коридори, които са стратегически приоритет и трябва да бъдат развивани.

Двамата се съгласиха, че предприетите действия за изсветляване на договорите и преустановяването на практиките да се сключват споразумения за поддръжка на пътищата, които в последствие да се трансформират за ремонт, е позитивна стъпка, но са необходими неотложни действия за гарантиране на безопасни условия по пътищата за българските граждани и за ефективна работа на фирмите от транспортния бранш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен безполезник!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ти освен думата "трябва", друга дума знаеш ли? Всички знаят, че трябва, ти кажи "спешно намерихме решение". Направихме това и това. Не, твоите изречения се състоят само от " трябване".
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев нали твоята Комитова саботира ремонтите проектите и прибра едни 500 000 незнайно къде Радев отговорност прозрачност държавност нулева корупция НАЛИ ТАКА ЗАБЛУЖДАВАХТЕ ОСТАВКА
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърници назначени от злобен НЕКАДЪРНИК!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да може да предвижват армията на НАТО, толкова е тъпоъгълен този, мисли си ,че много насериозно го вземат в чужбина, истината е че е лесно манипулируем , има слаби места , изатова го държат втори мандат. Цецка още му беше перфе, както и онзи дет изчезна след изборите книжния плъх..
5
0
 
10
 
! Отговори
Виж си дъщерята.. преди 2 години
Не може да командва нея,а нарежда на партиите
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, я свий юмрука и с него си решавай проблемите, дето сам си ги създаде.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анти Радев преди 2 години
Как не те е срам бе ,след като твоята Комитова спря плащанията сега се правиш на заинтересован !!! Импийчмънт русофил !
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютен нагляр. Виждаш ли докъде ни докара с омразата и разделението си. Хиените пируват и късат месо като за последно. Мисли какво ще правиш септември, когато безработицата стане 15% и се влоши кредитният ни рейтинг, а и когато лихвените % ще са по-високи.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да зове, направо да размаха юмруче..