Генчовска: Българските моряци от "Царевна" ще се приберат съвсем скоро

Тя увери, че няма разминаване в политиката към РСМ
17 апр 2022 19:35, Нели Христова
30
Генчовска: Българските моряци от "Царевна" ще се приберат съвсем скоро
Снимка: БГНЕС

На срещите в чужбина, на които съм присъствала с премиера Кирил Петков - и с нашите партньори в ЕС, и в Северна Македония, сме на една и съща позиция. Но такова е усещането - че навън се дават различни сигнали, че едва ли не сме готови да свалим ветото, без да има гаранции за изпълнение на междудържавния договор. Това каза външният министър Теодора Генчовска в предаването на Би Ти Ви "120 минути".

На въпрос защо лидерът на партията, от която е Генчовска - Слави Трифонов, прави изказвания във фейсбук, че има промяна на външнополитическата линия по отношение на Северна Македония, Генчовска отговори така: Слави Трифонов има много и различни източници на информация. Тя повтори няколко пъти, че не вижда различия между нея и премиера. Колкото до външнополитеческите съветници на Кирил Петков генчовска каза, че те не са един или двама, а са много.

Уверявам ви, че българските моряци от кораба "Царевна" ще се приберат съвсем скоро в родината, каза още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
братушки преди 2 години
Руският агресор пак се изкара Освободител?!?! Наглост!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ги избирате тези? Направо съм очарован! Метафорка, който е разбрал да се отрази!
21
0
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Госпожо вие ли сте външен министър ЛЕЛЕ ВСЕ Е БИЛО НО ТАКОВА ЛИЦЕ ДА ПРЕДСТАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИЛО
20
0
 
12
 
! Отговори
Моряците ще се преди 2 години
приберат, но вие продажници нямате никаква заслуга за тов!
19
0
 
8
 
! Отговори
313213 преди 2 години
това нещо ни е външен министър......Leka Нощ
18
0
 
11
 
! Отговори
Неадекватен преди 2 години
Преди да излъчат външния министър, имах надежди, че ИТН ще излъчат най-после един авекватен кадър в лицето на Гърдев. НО дойде това вдноклетъчно извънземно, което все едно, че е пило до 5 сутринта и сега е на работа. ИТН са гарант за неадекватници.
17
13
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До въпрос. Айде недей ги превъзнася руснаците, че били спасили нашите моряци. Като са решили да се евакуират естествено, че ще се обърнат към тях, след като руските войски са обкръжили Мариупол отвсякъде. Ако потърсят украинците как да се измъкнат от града бе, глу.пак, мисли малко? А и руснаците какво да направят, да ги застрелят ли? Осигурили са им евакуация, както вероятно биха направили с всеки друг екипаж.
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тая разбра накрая от медиите че се прибират.
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генчовска, нямаш си никаква представа как и кога ще се приберат, нали?
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гугленка ни даде възможност да решим - лъжа или провокация е руското изявление за спасяването на моряците ни. Рече, че правителството ги подкрепяло, работило за тяхното освобождаване и не давало информация, щот пазело психикиге на моряците и семействата им. Тъй че, "благодаря" от наш,то правителсство няма да се чуе. Ама на кораба има още българи, та да внимават тия преработилите се, да не стане некоя беля.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството, че и тази е на некви гъби.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според източници на ДНР, българските моряци се намират в хотел в Донецк. Контактувано е с българското посолство в Москва, както и е направен опит да се свържат с нашето външно министерство по повод организацията на извозването им в България. И двете безрезултатни засега. Като знам как работят дипломатическите ни служби в Русия (зле) ще чакат доста време, а накрая ще се приберат сами през Истанбул. Ако имат пари за билети.
11
1
 
2
 
! Отговори
Чадо преди 2 години
Ти не си ли неговия източник на информация?
10
6
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Освобождаването е заслуга на премиера Петков,който държи...лична връзка с президента на Чечня Рамзан Кадиров. Той сега коли и...беси в Мариопул с неговия щурмови батальон и е...освободил вашите моряци. (платено...съобщение на пресс-аташето на Кадиров)
9
2
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Със всяка поява в ефир тая ми става все по-противна. Абсолютно некомпетентна , може би само бившата министърка на регионалното - Виолета Комитова я бие по тъпо_тия.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дано, дай Боже.
7
1
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Това са кадрите на ИТН- Пацо Шнорхела, Ники Малкия Мук, Пламен (Лърч) Данаилов, Тая жалката мисирка, Пепи Барбадоса итн...
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая малка лигла няма никаква заслуга за спасението на моряците ни..............и кой ги спаси, да каже?Или се спасиха сами???
5
2
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А на Русия няма ли да благодарите за освобождаването им? Не се срамувай, момиче, кажи мерси поне. Знаем, че от ИТН всички сте намусени.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази е гледах по ТВ, и смело мога да кажа, че България не е имала по-слаб и по-неграмотен външен министър от тази,, въшка".