Гюров: България се пробужда, освобождава и промяната продължава

Имало истерия около изгонването на руските дипломати
Обновена: 1 юли 2022 12:01 | 1 юли 2022 11:58, Камелия Цветанова
59
Гюров: България се пробужда, освобождава и промяната продължава
Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров отговори на критиките на решението за изгонването на руските дипломати от България.

„Чудя се това реакция на арестите на европрокуратурата ли е или истерията е плод на страха и ужаса, че е от днес България започна да получава пълните количества газ по азерската връзка и че след толкова много години на протакате и тупкане на топката България започва да се пробужда, да се освобождава и промяната продължава“, каза той.

Той припомни, че това което се случи с нотата не е прецедент и че преди година Чехия направи същото нещо със 70 души от тяхното посолство.

Гюров коментира и изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че дори през 2018 г. България не е гонила руски дипломати, въпреки скандала между Русия и Запада заради руския гражданин Сергей Скрипал - бивш двоен агент, станал жертва на атака със силно отровно бойно вещество.

„Тук си задавам въпроса дали, ако преди 4 години бяха взети правилните решения днес щяхме да бъдем тук и какво трябва да се случи, за да се разбере в тази държава, че българският национален интерес трябва да се отстоява независимо от всякакви чужди влияние“, каза Гюров.

Още по темата
Според него за всички е ясно, че ситуацията на липса на реципрочност е от години и никой от парламентарно представените сили и управляващите не си е помръднал пръста да защити българският интерес.

„Може би, ако го бяха направили, ситуацията щеше да е коренно различна и нямаше да се занимаваме с този въпрос във време, в което напрежението между двете държави е високо“, коментира Гюров.

„Чухме от „Възраждане“, че Кирил Петков е опасен за България вероятно, позовавайки се на инструкции от говорителя на Кремъл Мария Захарова. Това означава, че Петков е опасен за руските шпиони и тяхната агентура в България и въпросът е затова ли е правителство е в оставка. Сега чуваме нови изявление от службите, кой ги притисна за два дни, за да си сменят мнението, защото Петков каза на закритото заседание, че има документи и ги цитира“, посочи още председателят на ПГ на ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Андрей Гюров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това вечее е ново дъно - цензурират факта, че Възраждане вече имат над 30% подкрепа! Съвсем скоро ще има ново изчегъртване... към Белене!
35
2
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ГЮРОВ ДОБРЕ ЧЕ СИ ТИ И ПЪПЪ ЧЕ ДА ОСВОБОДИШ В КАВИЧКИ БЪЛГАРИЯ ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР ГЕШЕВ ПРОБУДИ СЕ БЕ ГЕШЕВ КЪДЕ СИ
34
3
 
7
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Добре веее, някой ще каже ли най-накрая какъв е броя на "дипломатите" в посолството на САЩ в България, че тия от Продължаваме Параноидната (шизофрения) не спряха да приказват за "реципрочност". Дай да видим има ли реципрочност по отношение на броя на служителите, в посолството на големия бял задморски брат САЩ?
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОДЪЛЖАВАТЕ ПЕША
32
4
 
4
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Закрийте скапаното им посолство! Русия е терористична държава и няма право на дипломатическо представителство в цивилизования свят, дори в измислена страна като България!!!
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвам се да чуя, че българският национален интерес трябва да се отстоява независимо от всякакво външно влияние, ама кога ще започнете да го правите? Според вас какъв интерес има България, когато и вземат безплатно златото и какво ли още не?
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкайте мафията Кире и Асене! С вас сме
29
5
 
7
 
! Отговори
Тракиец преди 1 година
Браво ! Вън на рашистите окупатори терористи комунисти. Свобода за народа
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
долу Пепе
27
4
 
16
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
Другарката Митрофанова затвори ли вече посолството? Щото нали уж днес до 12 часа така искаше да стане. Ако не, да си наляга парцалите с останалата бройка и да си трае. Щото тя е следващата. А трябваше да е първа
26
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодаря ви Момчета! Не случайно направихме нав.емето july morning и се развявахме сини знамена 1989! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!! ПРОДЪЛЖЕТЕ ПРОМЯНАТА!!!
25
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната продължава от лошо става, все по лошо
24
14
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ехаааа...най хубавия ден за България от много години. Раша се отива по собствено желание!!! Посрещнахме това първо юлско утро с усмивка. Да живее Европейска България!!!
23
5
 
13
 
! Отговори
България преди 1 година
Приключи.
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюров е от квотата за ромски кадри в партията , няма лошо, да си знаете просто
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зад патриотарщината на този смехурко прозират американските интереси.
20
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България се " освобождава" от редовните доставки на газ, от суровини за АЕЦа и много, много други ползи, свързани с Русия. Ще бъдем ошамарени яко, даже повече от по-влиятелните държави, точно защото от нас нищо не зависи и действаме като британска колония. Тия безумци, които са на власт, са възпитани в някаква супер наглост към Русия без да си дават сметка за величието на тази държава. Подценяват я и не виждат, че Западът, на който подражават, вече страда. Връща се към въглищата и т.н
19
6
 
21
 
! Отговори
Кокорорчо преди 1 година
Всички в ПП сме си продажници, стягайте се българи че отиваме скоро на война
18
3
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Киро толкова вреди нанесе на държавата за няколко месеца,колкото ГЕРБ не е нанесъл през цялото си управление.
17
1
 
17
 
! Отговори
Конкурс преди 1 година
да направим за значението на ПП - Прецахме промяната, Пълен провал, Пълен потоп, Пълно предателство, Пременени пеперудки