Депутат: ПП и БСП винаги са намирали общ език

ГЕРБ и ДПС тласнаха страната към нови избори, смята Христо Терзийски
4 яну 2023 15:33, Анисия Иванова
31

Кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната" академик Николай Денков получи папката с втория мандат. В рамките на 7 дни той ще се опита да намери необходимата подкрепа. Вече е ясно, че има принципно съгласие около 4 национални цели.

Декларацията беше внесена в деловодството на Народното събрание, а днес стана ясно, че в петък тя ще влезе в дневния ред на НС. "Ние се надяваме мнозинство да има, да влезе, защото тя е от важните приоритети за страната". Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Терзийски в студиото на "България сутрин".

"Тук не говорим само за правителство, а за национални приоритети и каузи. Вярвам, че след толкова поредни избори, които ние вече минахме през тях, е време да се научим да говорим за национални цели", допълни той.

Гостът настоя, че е време партиите да започнат да слушат техните избиратели.

Още по темата
"Точно заради това ние тръгнахме от някои принципи и идеи, които са обединяващи. И вярвам, че няма кой да се възпротиви срещу тях. Вярвам, че тази декларация е една база, на която може да се случи едно работещо управление - нещо, от което България има нужда. Важно е да споменем четирите приоритета, които са заложени в тази декларация. Те имат еднаква тежест и са еднакво важни за българските граждани", подчерта Терзийски в ефира на Bulgaria ON AIR.

За "Продължаваме промяната" е важно да има конкурентна икономика.

"За нас е важно да има енергийна независимост, също така правов ред и национална сигурност, и една стабилна система на здравеопазването. Около това се градят всички приоритети в тази декларация. За нас е странно, че партии, които претендират да са национално отговорни, въобще не се явиха на тези разговори. Това са ГЕРБ и ДПС. Другите партии имаха някои забележки, но вярвам, че БСП, когато стане въпрос за гласуване, ще поставят националния интерес над партийния им", посочи Терзийски.

От партията му все още очакват отговор от "Български възход".

"Тази декларация е заявка за едно управление, което ще бъде с ясни приоритети. Тук е въпросът да се обединим около националните цели. Основните ценности, които са заложени там, са в интерес на България и трябва да бъдат припознати от голяма част от партиите. Ако те имат конкретни предложения - ние сме склонни да ги отразим, стига да не са в противоречие с ценностите, които ние изповядваме. Не съм видял Борисов да е дошъл в НС, за да води реални преговори, той е лидер на една от най-големите партии, би могъл да участва в този процес", добави Христо Терзийски.

И увери, че ще направят всички усилия, за да върнат мандата изпълнен.

"Но ако няма партии, които са готови да припознаят приоритетите - ние нямаме друг избор освен да върнем мандата. Акад. Денков е безспорен капацитет в своята област и би могъл да обедини другите партии. Проблемът е, че партиите са се фокусирали твърде много в евентуални предсрочни избори, а не мислят да решават проблемите на хората. ГЕРБ и ДПС тласнаха страната към нови избори. 4 пъти ГЕРБ получават мандат и не го реализират", припомни депутатът.

Според Терзийски "Продължаваме промяната" и БСП винаги са намирали общ език, когато става въпрос за социална политика.

"А до разговор за персонален състав на кабинет не се е стигало. Всеки експерт със съответните качества може да бъде в един такъв кабинет. Нашите лидери са такива експерти. Разговорът с президента беше открит и постави проблемите на масата, и се говореше за реални политики. Не сме притеснени от нови избори и сме наясно, че промяната, която сме започнали, не може да стане от днес за утре. Това ще бъде дълъг процес", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Не се и съмняваме! преди 1 година
Нали сте децата и внучетата на червените другари! Например, вашият баща е бил главен архитект на община Велико Търново, по времето на Драгни Драгнев, който съсипа града, като отказа инвестицията, благодарение на която Севлиево е град, с едни от най-високите доходи в България!
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано и сега го намерят, защото иначе идва Буци ди капо Тути или някоя от марионетките му.
22
0
 
5
 
! Отговори
Гунчо преди 1 година
Сбогом Мария Аз тръгвам.вече съмна се!!! Върнете се от там от където сте дошли несретници!
21
0
 
7
 
! Отговори
????? преди 1 година
БСП-то а са подкрепили шарлатаните, а са загубили половината гласуващи за тях.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докога смятате, че трябва да ви гледаме пошлия сеир на измислените скучни политически смешници от ПП! Менторът ви също се отегчи и ви подкара да свършите някаква работа, но явно не разбрахте и продължава отегчителният скеч!
19
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще докажеш нещо за престъпната шайка, като прокурорът е бандит?
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, вярно е. Езикът на парите.
17
1
 
12
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Сбе Терзийски как искате отново да управлявате след като тотално се провалихте и за 7 месеца докарахте страната до фалит заради безпринципната ви коалиция? И каква декларация искате от НС да утвърди , след като нямате кабинет и тя противоречи на това , което сторихте нс страната! И баба зннае така да управлява!
16
2
 
3
 
! Отговори
113 място ! преди 1 година
Мисирките , къса останалите постове , защо триете , за 1 час само 16 коментара ли са ???
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо...А в герб , какви са , всички ПРЕСТЪПНИЦИ , от всички партии се навлякоха , за да се скрият от преследване , като си мислеха че герб ''винаги'' ще е на власт ,... Е ДА , АМА НЕ !!!Кой каквото си е ял , да си го плати ...
14
1
 
7
 
! Отговори
Президента Радев преди 1 година
Че ко му е на служебното пранителство? Плащаме пенЦии, докарахме газ от Турция, снабдихме Козлодуй с гориво, тецовете работят. Бизнеса е доволен. Ко искате още?
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С общ корен сте,как да не се разбирате.Всички сте проекти на Козяк Импексова ква е,покрай Ваньо Костов се издигна.
12
2
 
14
 
! Отговори
Пенда преди 1 година
Как да не се разберете,като сте от едно котило-БКП.
11
0
 
6
 
! Отговори
Кой е Христо Терз... преди 1 година
Анисия Иванова явно не е гледала видеото. Това е Йордан, а не Христо. Водещият го каза...
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бродаткото от ПП обича да дърпа вратовръзки на колеги в парламента. Хем брадата му рядка, хем главата му празна.
9
2
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Защо изобщо ни занимават с тези със 73 гласа в парламента? Ай сиктир :)))))))))))))) Пък тоя комсомолец е абсолютен противняк, също като мазнюгата Нестимир...
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдее, ПП го удариха на молба. Само че, БСП загива в мечешката прегрътка на децата на комунистите от ПП. Старите комунисти още не са готови да заменят БСП с ПП, значи да подпишат смъртта на столетницата. ПП крадат програми от БСП и от ГЕРБ, както дойде...
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обръсни се бе талибан , тук не ти е Ислмска държава !
6
3
 
4
 
! Отговори
Така е! преди 1 година
И с този общ език лижат брюкСелските назадничави междубузия! Но защо пропускате дъбъ,Греб, ДъПъСъ и възхода?!? Все пак се отчитат при един и същ работодател от Козяк,нали...
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахаха, сoпoланкото плаче, че Тиквоний не отивал да преговаря! Ами вие като само мрънкахте, че той е дявола, сега чий дирите при него? И с тия "приоритети" алабализми за бaлъцитe, ходете в някоя ферма на теленцата да опявате. Искате само да се доберете до стола, ама какво точно ще правите на него си нямате и представа!