Нестандартният избор: Заложете на тапицирана спалня

Тя със сигурност ще бъде основният акцент в интериора
Спонсорирано съдържание | Обновена: 17 авг 2021 11:23 | 17 авг 2021 11:22, Александър Попов
Нестандартният избор: Заложете на тапицирана спалня

Спалнята е може би най-важното място в нашия дом. Това е мястото, където почиваме и възстановяваме силите си и е важно да си създадем уют.

Тенденциите през тази година са разнообразни и може да задоволят от почитателите на минимализма, рустика, скандинавския стил и се стигне до модерния лукс. Всъщност именно това е мястото, където специалистите препоръчват да заложим на собствените си виждания и усещания. Спалнята най-ясно разкрива и какви личности сме, защото тук тенденциите могат да бъдат загърбени за сметка на нашия вкус.

Винаги можете да се доверите на интериорни дизайнери, които да усвоят всяко пространство. Те могат да ви посъветват за цветовете, както и за осветлението, което е от съществено значение в най-личното ни помещение. Тук възможностите са много, но в крайна сметка е важно възприятието за цвят и стил на всеки отделен човек. Темпераментът и емоциите ни ще бъдат огледални в спалнята ни. Не е нужно да следвате правила, наложете своите собствени.

Централната роля в спалнята си остава за леглото.

На първо място то трябва да е максимално удобно и перфектното място за почивка и сън. Но не трябва да забравяме за всички елементи от интериора, а спалнята трябва допълнително да внася уют.

Ако търсите нещо различно, красиво и модерно, можете да се насочите към тапицираните спални

Те са предпочитани поради неповторимия комфорт, който създават. В "Мебели Виденов" можете да откриете голямо разнообразие на тапицирани спални, както по отношение на модела и изработката, така и по отношение на цените.

Обикновено към тях се насочват хора, които знаят какво искат. Любителите на лукса се насочват към кожените мебели, но изборът ви може да бъде и сред различни видове дамаски.

Таблите са допълнителен акцент

Тапцираните спални се предлагат с тапицирани табли за глава, които могат да бъдат и допълнителен акцент към цялостния интериор. Тяхната големина може да се окаже и основата на цялостния изглед на спалното помещение. Както и леглото, те могат да бъдат тапицирани както с кожа, така и с текстил. По желание в някои модели може да се вгради и LED осветление. А както споменахме вече - осветлението в спалнята е един от на-важните компоненти за комфорта ни.

Ако сте любители на по-нестандартните решения, можете да заложите на допълнителни ярки акценти с възглавници и кувертюри.

Какво е важно да знаем преди да изберем тапицирана спалня?

На първо място е размерът на леглото, в зависимост от нуждите ни то може да бъде както 90х200 см, така и 200х200 см. Разбира се, тук трябва да се съобразим и с големината на помещението ни.

Направете избор за материалите за изработка - дали да бъдат масив, ПДЧ, МДФ, текстил, кожа и др.

Тапицираните спални могат да имат и допълнителни и удобни функции, както и място за съхранение - шкафчета или повдигащ механизъм.

Цената - определянето на бюджет за нашата спалня е важно, а също и полезно. Защото ще стесни нашето търсене сред многобройните оферти на пазара.


Още по темата: тапицирани спални
Още от