Без задължителен технически преглед за автомобилите в Русия

Президентът Путин отмени изискването за обикновените гражданит
31 дек 2021 08:24, Нели Христова
71
Без задължителен технически преглед за автомобилите в Русия
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа закон за отмяна на задължителния годишен технически преглед на личните превозни средства.

Текстът беше приет от двете камари на парламента на 22-и и 24-и декември и засяга около 50 милиона автомобили и мотоциклети в Руската федерация.

Техническият преглед остава задължителен за таксита и други видове транспорт за хора, както и за лични превозни средства, които се използват за служебни цели. На преглед подлежат и автомобили и мотоциклети по-стари от четири години в случай на продажба и регистрация, както и при осъществяване на конструктивни промени.

Контролните органи могат да изпратят превозното средство на преглед само при очевидна техническа неизправност, която създава риск за автомобилното движение. В правилника се запазва точката, която задължава собствениците да следят за техническото състояние на собственото си превозно средство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ преди 2 години
..пък ни премахна редовните заплати, нормалните цени, екскурзиите до Гръцко, мезонетите и Айфоните за хиляди левове.Путин репи да яде, *** :)))
47
0
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
"....А ние като НАЙ-БЕДНИТЕ в Евро Съюза имаме двойна заплата и двойна пенсия от руснаците....." - Вуте ти нямаш НИЩО ве, нито си в Европа, нито взимаш двойно. Погледни си ЦЕНИТЕ , сметни колко неща първа необходимост може да купиш със 300лв и тогава врекай. Пък и незнам защо въшкарска България все с богати или големи държави я сравнявате - я Люксембург, я Германия, я Русия. Кое е общото ?
46
4
 
15
 
! Отговори
До 54ти преди 2 години
Виж какви са цените на газта парното тока бензина храните лекарствата и градския транспорт в Русия и ги сравни с тези в България ? А заплатите са дори по високи от нашите. Защо вярвате на пропагандни медии като Долно Зеле дето бълват небивалици за Русия. За всичко има информация в Интернет. Четете !
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно!
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушай думи и пълней. И у нас трябвало да е така. И като те спре на границата в Румъния и ти иска такса от 100 Евро на ден ще с.е.реш прав и ще виеш като поми.яр какъвто си. Рубладжиите са на всяка статия и всяка секунда тука. Гарантирано от черепа и пеевски.
43
3
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
По даа Русия е светлинни години пред нас. А ние като НАЙ-БЕДНИТЕ в Евро Съюза имаме двойна заплата и двойна пенсия от руснаците. От яд ще си умрете. Ха ха ха ха ха хаЦъкайте минусшета че рублата ще се срине ей.
42
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да хвалиш руснаците и русия е синдром. Общо взето от мойте познати само яки кpетени ги говорят тия, но като ги питам какво руско ползват и само за беръозката обясняват какви стоки си купували където там половината неща не са руски. Соц носталгия и кpетенизъм. Икономиката им е по малка от на Италия а имат всички ресурси на света, газ петрол въглища злато дърва. руските богаташи ходят в САЩ и Европа, наще също, наобратно нещо няма желаещи. Изкарваш пари плащаш си газта, не изкарваш чакаш подаяния
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечен живот на Запорожеца! Давай!
40
2
 
23
 
! Отговори
браво преди 2 години
Много разумно решение, защото именно шофьора е най-заинтересован да кара изправна кола, а ГП е една псевдогрижа на държавата, при условие, че ако имаш проблем на колата и искаш да го скриеш, то първо ти ще имаш проблем при евент.катастрофа, а ако нямаш проблеми, то за какво да минаваш всяка година? А и не е забранено, който не разбира от коли, сам да си закара в сервиз колата за преглед.
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 45 явно незнаеш че в сибирския район заплатите са по високи дори и от московския и карат коли основно от япония и ю.корея
38
16
 
14
 
! Отговори
сталин преди 2 години
Ами , *** да им разреши и да си къркат водчица докато шофират и щастието ще е пълно !!
37
13
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Абе не можеш да сравняваш Русия с България докато в Москва курортните и зимно и летни и големи градове в сичко е 6, но в тайгата Сибир Кавказ и по за учените места се карат стари лади на по 50години и това е фактическата действителност, която дори Путин не отрича.
36
13
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
До 43Отиди да живееш в Русия , русофилистико ! А внуците къде учат ??!
35
16
 
22
 
! Отговори
До плюещите Русия преди 2 години
Автопарка там е със сигурност по добър от нашия. Освен това тука като е задължителен техническия преглед да не би да се прави както трябва (честно си кажете) и не вдигайте кръвното безсмислено Русия далеч пред нас и повечето Европа във всяко отношение и продължава да се изкачва (ако вярвате на Долно Зеле е точно обратното) ! По добре кажете какво става с промяната. А ? Това цени на газта ток парно дърва лекарства и храна...сравнете ги с тези в Русия и тогава приказвайте.А заплатите са по високи
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 39 не лъжи средната продължителност е 72 г. тези твои дани са от преди 30+ години
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
интересно уж бедни руснаци но от година на година бройката купени чисто нови коли се увеличава за 2020 е около 1.1 мил.
32
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средна продължителност на живота в русия 59г за мъжете, средна продължителност в нормална държава 79г. Когато си на нивото на Гана няма нужда от прегледи, то и без друго ще фирясаш за какво ти е си губиш времето. Колкото е по глупaво едно население, толкова повече мрази правилата. Ако питаш и наще, трябва да се махнат прегледите, гражданската, данъка, винетката и да могат да си паркират на всякъде, но пък да са хубави пътищата щото те в Австрия са супер. Ганъо 45г се е развивал като ***...
31
2
 
0
 
! Отговори
Фин преди 2 години
До Анонимен 31... и ти си функционално неграмотен.
30
22
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
И без това руската трошка преглед не може да мине. Вътре винаги мирише на бензин. Ще й сложат екостикер -5 категория :))))))))))))))))))))))))))))))
29
0
 
3
 
! Отговори
Фин преди 2 години
До Анонимен 18 ....функционална неграмотност е състоянието ти. Не разбираш какво четеш..