Белият дом: Санкциите срещу Русия няма да са срещу потребителите

Те ще са съсредоточени върху промишлените сектори
29 яну 2022 08:58, Елка Василева
40
Белият дом: Санкциите срещу Русия няма да са срещу потребителите
Снимка: архив, БГНЕС

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да пощади обикновените руснаци от бремето на американския експортен контрол, ако Русия нахлуе в Украйна и се съсредоточава върху промишлените сектори, съобщи представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

"Ключови фигури" също ще бъдат обект на "масирани санкции", каза вчера високопоставен служител в министерството на търговията в отделно изявление.

Още по темата

Тези изказвания стесняват обхвата на потенциалните ограничения върху вноса в Русия, за които досега се казваше в по-общ план, че ще целят да затруднят икономиката на Русия.

Не можем да кажем предварително какво ще е всяко действие, но намерението е да има мерки, които наистина да понижат промишления капацитет и промишленото производство с течение на времето, а не да вредят на обикновените руски потребители.

Това заяви вчера служителят по националната сигурност в Белия дом Питър Харъл в излъчена онлайн реч на проява в Експортния център в Масачузетс, която бе отразена от много малко медии.

Харел, който е част от Съвета по национална сигурност, каза, че САЩ са подготвени веднага след нахлуване в Украйна да наложат "осакатяващи" финансови разходи на големи руски финансови институции, както и да наложат широк експортен контрол, който ще намали промишления капацитет на Русия в средносрочен и дългосрочен план.

Представителката на министерството на търговията Тиа Кендлър, която говори на същото събитие вчера, каза, че се обмислят масирани санкции срещу ключови фигури и промишлености, които "не са били на масата през 2014 г.". Тогава Русия нахлу и анексира полуостров Крим от Украйна.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Русия имала слаба икономика и БВП колкото Португалия? Лъсна грозната истина, от САЩ и Бахдън. Слаба икономика ли? САЩ са уплашени от руската икономическа сила.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато вече не си първи в уж пазарната икономика, която рекламираш, трябва да наложиш санкции на конкуренцията, за да я унищожиш. Пазарната икономика съществува само в най-бедните страни, в Африка, Индия, Латинска Америка. Запада има империалистическа икономика, която се налага с военна сила, унищожава се конкуренцията чрез военна сила срещу по-слабите, и със санкции срещу силните военно.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това доказва, че САЩ управляват света. САЩ са Световното правителство, което управлява Васалните правителства по света.............САЩ управляват света. Те са виновни за всички войни по света, за глада в Африка, за бедността в Индия и десните фашистки диктатури в Латинска Америка.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага се виждат характерни черти на англосаксонското "мислене": 1/ те трябва да наказват неугодните; 2/ персонифицират "виновните" - е винаги си имат имена - Ким, Саддам, Асад, Путин, Лукашенко, Мадуро и т.н.; 3/ съчиняват най-нелепите наказателни мерки, които много често дават обратен ефект! Пример - накараха укрите да спрат предварително договорени с РФ проекти и производства, "Мотор Сiч" в Запоржье доставяха двигатели за най-продавания в света хеликоптер Ми-8/17. Руснаците направиха в Казан
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече гледаме 8 години санкций,8 години ЦИРК...тези не разбраха ли ,че Русия не е Гвинея Бисау и на тех санкцийте не им пречат,а по-скоро обратното сплотяват им нацията...
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците сега ще страдат като не могат да си купят крайслер, мустанг или американски чопъри! Ама те по принцип повече харесват немски коли - та не знам!
25
3
 
3
 
! Отговори
МИЛОСЪРДНИ БЕ! преди 2 години
"AДминистрацията на президента на САЩ планира да пощади обикновените руснаци от бремето на американския експортен контрол.." МИЛОСТ МИЛОСТ! :):) а на руснаците пука ли им за администрацията на двъличните пиндоси?
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кое ще спрат да продават на Русия, което Китай не произвежда - по-евтино?
23
3
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Вчера даже марионетките им в Киев заявиха, че западняците трябва да спрат със създаването на напрежение, но кой ще ги слуша?!
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиндостанските мерки прилагани, за да понижат руския промишления капацитет и руското промишлено производство с течение на времето, не били нацелени да вредят на обикновените руснаци. Това може да го каже само някои много кух, много пиян или много лицемерен и манипулативен гринго.
21
5
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
санкции на целия свят срещу сащ за 200 години не мирясаха воини вируси ваксиниболести само напрежение и воини и всичко изнесено на хиляди км от тях сегазаради печалбите от оръжието и втечнения газ наново напрежение и пак низабъркват затова референдум за нато и ес
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сталинка е учила политикономия, и даже е правила дисертация по полит-икономия и може би само тя е наясно какво става.
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този път санкциите ще унищожат Русия, край! Путин се е скрил в мазето на Кремъл и трепери от страх!
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Сталинка какво каза в Давос?
17
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО показа средния пръст на късака от Кремъл :) Сега малкия си събира простиналите войници от границата с Украйна и ще пие една студена вода :) Такава подигравка не е бивало с Русия :))))
16
4
 
12
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Руската икономика е разкъсана на парчета, каза афропрезидента Хюсеин Обама и си събра парцалите и се махна.
15
3
 
5
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Е, нали трябва по някакъв начин да си вземат обратно това, което са дали, и то с печалба за тях!
14
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега санкции за путинистите в кремъл а ако нахлуят в братска Украйна- осакатяване на русия та те това ви казват от Велика Америка другари колхозници! Избирайте си клечка....
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКО ЩЕ Е СКЪПО. НАЛИ ТРЯБВА ДА ХРАНИМ НАШИТЕ НОВИ ( ПАЗИТЕЛИ И СПАСИТЕЛИ) А ТЕ НЯМАТ НАЯЖДАНЕ.
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 13 ти и без санкции нямаш пари,хаха