Русия наложи контрасанкции на Евросъюза

ЕС: Решението е лишено от всякакво правно основание
29 яну 2022 09:17, Елка Василева
262
Русия наложи контрасанкции на Евросъюза
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разшири списъка си с граждани на Европейския съюз, на които се забранява влизането на територията на страната. Това съобщиха от руското министерство на външните работи.

В официалното съобщение на дипломатическото ведомство се посочва, че става дума за ръководителите на отделни частни военни компании, които действат в различни райони на света и които “не предизвикват алергия у брюкселските чиновници”.

В списъка са включени представители на силовите структури и на органите на законодателната и изпълнителната власт на някои страни членки на Евросъюза.

Според Русия те носят лична отговорност за прокарването на антируска политика и насаждането на мерки, които нарушават законните права на рускоезичните жители и медии на територията на съюза. Съответната нота, в която са посочени конкретните имена, е изпратена в представителството на Европейския съюз в Русия, предаде БНР.

От руското министерство на външните работи подчертават, че решението се основава на принципа на взаимност.

Решението на Русия да въведе забрана за неизвестен брой представители на страни-членки от ЕС да влизат в страната е лишено от всякакво правно основание и ще получи съответен отговор, се казва в изявление на Европейската служба за външна дейност.

От службата осъждат решението и добавят, че Русия продължава да подхранва напрежението в Европа, вместо да работи за деескалация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: РусияЕСконтрасанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
95% комментаторов должны немедленно эмигрировать в страну своего лидера.
207
8
 
6
 
! Отговори
язък преди 2 години
а толкова години чаках да си купя Москвич и телевизор Юность
206
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е русия не започва с болшевиките , наполеон къде се спря в руските степи през 100 г им искат истерично територията и ресурсите и най вече определен етнос
205
7
 
13
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Айдее замина им сибирската ваканция на еврочиновниците. Ами сега - откъде ще си купят менте водка и сельодка???
204
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не иска да ходи в тази Северна Монголия, дето се нарича русия :)))
203
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗЧЕГЪРТВАНЕ! Изчегъртване!
202
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях написал на "призив", ИЗТРИЛИ СЕ ГО! ЗАЩО? А неговата гаддория сте оставили?Значи ли това, че Днес.бг споделя неговите виждания и прояви? Какво ще кажете, ако в голям вестник направим обсъждане на политиката на една медия, медийния морал, правото на коментари от страна на медията и ползвателите й?
201
4
 
18
 
! Отговори
До Herr Muller 203 преди 2 години
"Смених 100 паунда за руски карбаванцы"....Да не си сменил за руски тугрици? Или руски тенге? Scheisse, жалък си с глуповатите си съчинения! Кракът ти не е стъпвал в Русия! Ако беше я видял, нямаше да можеш да си затвориш увисналото чене! Живял съм там 6 години и познавам някои неща отлично! Там видях какво значи култура! Във всички нейни страни! Контактувал съм с такива хора, пред които ти си таракан! Академици, световноизвестни учени! За които няма тема, която да им е чужда! Литература, музика
200
5
 
17
 
! Отговори
Гхйтйу преди 2 години
"" "" Евросъюз "" "" "БОЛНИ МОЗЪЦИ!!!!!!!!!КОМУНИСТИ - ФАШИСТИ!!!!!!!
199
16
 
5
 
! Отговори
До Призив преди 2 години
Покани си араби да те кла, тятРускините само могат да подобрят егн то. Руси и синиооки.
198
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личната отговорност на Столтенберг за водене на антируска политика и разпалване на война между братските народи на Украйна и Русия. Личната отговорност на Байдън за заговор и военни престъпления срещу мирното население на Крим и Донбас.
197
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1905 година Царска Русия беше победена от Япония. Слаба държава, зависима от Запада. През 1917 година Ленин и Сталин започват създаване на велика сила, която Запада иска да унищожи през Гражданската война. Ленин и Сталин положиха основите на Велика Русия.
196
4
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Колкото по-малко евро.ейци,толкова по-малко неизвестнополови.
195
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизмът направи Русия велика сила, равна на САЩ. Русия се освободи през 1917 година и беше нападната от Великобритания и САЩ, Германия. Ленин и Сталин направиха Русия велика сила.
194
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли в санкциите да влезе и забрана пътуване на всякакви криминални контингенти от Русия в ЕС и по-точно по Черноморието, че искам да мога едно лято да си почина в нормална атмосфера? Ще е велико и ако има забрана да купуват имоти извън Русия. Ако трябва ще напиша писмо до Дядо Коледа с тези пожелания. Ако трябва и до Дедо Мраз.
193
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В центъра на Париж е изложен мавзолеят на англофобът и диктаторът Наполеон. Веднага да се махне.
192
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До Анонимен 218.....Въпросният "Хер" едва ли е фашага,просто промита лейка.
191
17
 
6
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До до 211 / 213 --- Моля, моля,... На Краставият плашчадь не е изложена мумия, а "вождът" на "реализираната" комунистическа идея. Комунизмът е материална религия и е логично "Богът" на червените рубашки да бъде видим и материален, дори и пълен с талаш и стърготини от съветски дървета. Това е "бог" - можеш дори да го пипнеш и му се порадваш. Така както християните ходят в Йерусалим на Божи Гроб, така и *** - да видят чучелото в Масква.
190
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много от вас са съгласни, че НЕ трябва да има насилствено ваксиниране срещу Ковид, т.е. същото да бъде желателно, а в същото време не могат да приемат реалността на гейовете и лесбоските. Те нямат ли права и ЗАЩО да не могат да имат лично виждане по тези въпроси ?
189
29
 
12
 
! Отговори
Призив преди 2 години
Да забраним на всички руснаци да стъпват в БГ и да изгоним рускините, защото разпространяват венерически болести.