Одобрение от САЩ: Тръмп нарече гениален плана на Путин за Украйна

Бившият президент на САЩ нарече руския лидер "много разумен"
23 фев 2022 07:03, Елка Василева
270
Одобрение от САЩ: Тръмп нарече гениален плана на Путин за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп определи като "гениални" действията на президента на Русия Владимир Путин по отношение Украйна и нарече руския лидер "много разумен", съобщават "Дейли мейл" и "Индипендънт".

Още по темата

Някои републиканци в САЩ се опитаха да хвърлят вината за кризата върху президента Джо Байдън, заявявайки, че Русия не е нахлувала никъде по времето, когато Тръмп беше президент.

Самият Тръмп също публикува по-рано туит, в който твърди, че отношенията му с Путин са щели да предотвратят кризата, посочва "Индипендънт".

Няколко часа след това изявление бившият президент заяви в радио предаване, че когато е научил, че Путин признава независимостта на сепаратистките региони Донецк и Луганск в Източна Украйна, си е казал: "Това е гениално".

"Казах си: "колко е умно това", посочва Доналд Тръмп.

Помолена по-късно да коментира това изказване, говорителката на Белия дом Джен Псаки заяви, че се стараят да не приемат съвети "от някой, който хвали президента Путин и неговата военна стратегия". По думите й от републиканците зависи да не политизират допълнително въпроса.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
4
 
14
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Тръмп, колкото и да е оплюван, е умен и искрен човек, затова е преценил точно нещата, и е казал открито това, което мисли, независимо дали това му е приятно или не !
203
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е целта на Путин? Ако няма такава, защо струпа над 100 хил войска до Украйна месец преди напрежението?
202
4
 
13
 
! Отговори
2022 преди 2 години
Англосаксонците постигнаха своето .Да воюват славяни срещу славяни.Два братски народа ще разрушат мира и добросъседството и облагата остава за чужди .Поставиха си за цел да воюват срещу Русия и го постигнаха като си назначоха марионетки в целия бивш соц. лагер.Жалко ,че украинци и руси ще проливат кръв за чужди интереси извън Европа.Облагата ще бъде за САЩ и Англия ,
201
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези старци, които управляват трите най-велики държави в света може като нищо да ни донесат беля дано не ги хванала лудостта ...
200
11
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До До АнонимеН 247- ГООГЛЕ ТЪРСЕНЕ: Людмила Путина: Моят мъж отдавна не е между живите
199
1
 
19
 
! Отговори
До Питър преди 2 години
То и Обама има нобелова награда за мир а създаде една торба войни! Не ти е добре..
198
1
 
1
 
! Отговори
do 247 преди 2 години
До АнонимеН Където го пращаш там да го чакаш!
197
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп го плюят ама човека си беше бизнесмен не агресор като повечето бивши
196
2
 
0
 
! Отговори
До АнонимеН 247 преди 2 години
Откъде имаш тая информация??дай доказателства, да видим
195
13
 
5
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Анонимен 245"Историята ще го запомни като най-миролюбивият президент" каза за Тръмп мало.умен анонимник. Така е, в очите на слепите се издигат само най-кресливите. Всъщност е имало много по-миролюбиви президенти, дори само Джими Картър да споменем, с Нобел за Мир през 2002, за който ти надали знаеш, ама хайде. Само през първия си мандат Тръмп е убил с дронове и ракети повече хора, отколкото Обама за цялото си президенстване, но ти това няма как да го знаеш, защото си мало-умен
194
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин и Тръмп са велики хора...............затова се разбират помежду си..........Путин изправи Русия на крака след предателството на Горбачов, а Тръмп е истинският президент на САЩ............старият Джо Байдън е само един узурпатор..........той спечели изборите след една изборна манипулация и машинация!!!
193
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав си е човека.. може да е малко луд, но историята ще го запомни като НАЙ миролюбивия президент на щатите! И вместо да създава кризи ги потушаваше. Разбираше се със всички, дори с Ким Чен Ун намери общ език! Ама сега изкокуригалия байдън какво ще го правим... беля голяма
192
2
 
18
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
:07.04.2014 Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун направи изумително изявление, чието разпространение е забранено в украинските медии и в интернет. На заседанието на Съвета за сигурност на ООН беше повдигнат конфликтът между двете държави. От него беше направен следният извод:Украйна не е регистрирала границите си от 25.12.1991 г. Регистрацията на границите на Украйна като суверенна държава не е извършена в ООН.
191
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо и никого не хвали човекът - просто казва истината. Джуджето си вее байряка необезпокоявано, но всеки ход му е старателно обмислен. Западът със своята алчност допринесе за възхода на Китай, изнасяйки производството си там заради евтината работна ръка. Сега Джуджето има за съюзник могъща държава и като бонус - тоталитарна като неговата. И двете имат ядрено оръжие. А Тръмп даже беше този, който искаше да върне американското производство в САЩ.
190
35
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТРЪМП НАПЪЛНО ЗАТЪНА!!! КОМУНИЗМА НЕ СЕ ХАРЕСВА МНОГО В ФАЩ!!! ТЪЙ, ЧЕ ПЛАНОВЕТЕ МУ ЗА ПРЕИЗБИРАНЕ ПРИКЛЮЧИХА ЗАВИНАГИ :D
189
0
 
10
 
! Отговори
+- преди 2 години
До 238Е,не се чака да се разпадне от 200 години САЩ(ТАЗИ ПЛОЧА Я ВЪРТИТЕ ВИНАГИ КОГАТО НЯМА какво да отговорите смислено),като всички империи има "раждане" въход и крах..нали!? САЩ започна да залязва някъде през 80 години на миналият век ,а началото бе подложено през 1971 година. И Римската империя не е се разпаднада за 30-40 години,нали?) Интересно,а защо САЩ влезе в Ирак -за хим оръжие ли и къде се златните ценности от музея в Багдад!?Какво правеше при Кадафи!? Сирия,Афганистан,Венецуела..?
188
0
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Ходът е гениелен,без преувеличение,защото е направен в подходящия момент и в подходящата форма.А тази форма сега дава юридически основания на двете републики да си приберат загубените територии през 2014г.В украинските документи двете републики са като области -преди 2014 г.И сега без значение дали ги признават или не републиките могат да претендират за териториите според тогавашното райониране!И ако не стане с преговори ,ще стане със сила,при което Украйна ще загуби и други територии!
187
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 236 - От 200 години я чакаш да се разпадне и все още не е. И ще почакаш още доста. След тебе ще чака и поколението ти :)
186
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лесно. Тия дето нямат умора.
185
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка се разпада, кеф!