Михаил Ходорковски: Нахлуването в Украйна ускорява падането на Путин

Режимът ще се разпадне за една или две години
2 мар 2022 21:50, Анисия Иванова
145
Михаил Ходорковски: Нахлуването в Украйна ускорява падането на Путин
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин ускори собственото си падение с войната в Украйна, която не може да спечели, заяви опонентът на руския президент в изгнание и бивш магнат Михаил Ходорковски.

В интервю от Лондон Ходорковски заяви пред телевизия France 24, че решението на Путин да нареди инвазия в Украйна е "емоционален" ход на лидер, който става все по-"параноичен".

"Това е самоубийство. Той не може да спечели в Украйна, дори ако превземе Киев и Харков. Това ускорява неговия край."

"Режимът ще се разпадне. Това няма да е бързо, говорим за една или две години", каза Ходорковски, като добави, че краят може да настъпи поради срив на икономиката.

Ходорковски дълго време беше най-известният затворник в Русия, затворен от 2003 до 2013 г. по обвинения, които според поддръжниците му са били измислени заради смелостта му да се противопостави на Путин. Но преди ареста си Ходорковски, като изпълнителен директор на петролния гигант ЮКОС, е опознал с Путин от първа ръка чрез лични срещи.

Той твърди, че преди да започне инвазията, Путин е бил на път да остане на власт доживотно, но сега е допуснал "историческа" грешка.

"Той не е луд. Въпреки че проявява някои признаци на параноична изкуфялост... Той се страхува да не бъде убит. Но от клинична гледна точка той не е луд."

Ходорковски заяви, че след повече от две десетилетия на власт и заобиколен от съветници, които се страхуват да му кажат истината, Путин силно е подценил мащаба на украинската съпротива, пише БГНЕС..

"Той си мислеше, че ще бъде посрещнат в Украйна с цветя и рози. Той не очакваше това", заключи Ходорковски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казвахме ви, че ББ ще съсипе държавата, но никой не слушаше.Тръбата на Путин платихме за тоя дето дyха...Сега ви лъже за всичко, че отиде ли на съд за него е страшно.През ден всява паника за да ни отклонява.Да връща парите, които открадна и ще се оправим Срамно е, че преживяваме втора бежанска вълна и пак ни заобикалят.Узвестни сме по света, че сме бедни като сомалийчета.А и сега разбирам защо Румъния е толкова оо- добре от нас.Виждам всеки ден колко са организирани, единни и съпричастни.
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че краят на всеки диктатор е един и същ....Ще бъде предаден от своите....Русия не може да остане завинаги в изолация.Какъв живот е това, да не смееш да кажеш и дума.Обикновените хора също много ще пострадат.Кой нормален вече е готов да умре за някакъв диктатор.Виждаме какво се случва с руските войски Предпочитат да са в плен.Няма за какво да умират Излъгани са...Единствено наемниците нямат задръжки.Затова управляващите трябва да имат лимит.Видяхме и Баце как изплиска.
105
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Михаил Ходорковски е изгнан от русия с милионите си заедно и бризовски бе изгнан накрая умря като последнитя бедняк и със тоя ще е същото ще молят рус правителство да го погребат в русия как и беризовски
104
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 години
"Това е самоубийство. Той не може да спечели в Украйна, дори ако превземе Киев и Харков. Това ускорява неговия край." Изглежда Ходорковски е в ролята на ЧУКЧА ПИСАТЕЛ НЕ ЧИТАТЕЛ - Путн каза ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ - Демек Украйна ще остане без тежки оръжия. Киев е Военно Логистичен център, Харков е Военно производствен център - тоест ще бъдат ДЕМИЛИТАРИЗИРАНИ разбирай всичката военна инфраструктура унищожена. А там има много Военни поделения...
103
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 години
"Ходорковски заяви, че след повече от две десетилетия на власт и заобиколен от съветници, които се страхуват да му кажат истината, Путин силно е подценил мащаба на украинската съпротива" ОСНОВНО И ЗЛАТНО ПРАВИЛО Е Всички планове за война отиват по дяволите веднага след първия контакт с противника. Ако не знаете РФ смени тактиката си от началото на конфликта. Това води до още по-големи загуби на ВСУ и НЕОНАЦИСТИТЕ. И ако не го разбират просто ще бъдат ликвидирани.
102
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 2 години
Все пак безкрайно уважени е към руския народ ,който въпреки десетилетия промиване на мозъка дава на човечеството умове като Сахаров , Солженицин и и личности като нмцево ,които не се страхуват да загубят живота си за справедливост. жалко е че ражда плъхове като ***.
101
2
 
2
 
! Отговори
Марта преди 2 години
Ходурховски всъщност казва,че ,,Дълбоката държава" ,която иска да изгради нов световен ред,очевидно е оспорвана от човек,който заедно с китаеца Си Дзинпин и други помага да се въведе ,,Нов" нов световен ред.Милиардерите,производителите на оръжие и банкерите печелят от това.Потребителите на социалните мрежи удобно забравяме за хората и институциите,отговорни за страданията и кръвопролитията.
100
5
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Я да си гледаме нашия хал! Нещата вървят зле. Последната ми сметка за ток е 302 лв.! При пенсия 370 + добавката от 60 лв.
99
4
 
2
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
Зря Путин отпустил этого бандита
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
харесва ми когато бивши затворници помилвани защото са плакали и са целували ръката на Путин буквално и са докарвали разплаканата си майка да му целува краката го обявяват за луд.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 112 "Имаше по западен лиценз швепс, кока-кола, пепси, бира, боза, натурални сокове." Ахахахахаха. БОЗА по "западен лиценз"! Е, не, това русофилите путинофили сте пълна трагедия! В магазините нямаше никаква друга бира, освен българската и тя беше с НИСКО КАЧЕСТВО (на дъното на бутилките имаше т.нар. "парцали", остатъци от некадърно пивоварство), натурални сокове не е имало, имаше "плодови сокове" в бутилки, но и те бяха рядкост, защото ги нямаше през по-голямата част от годината.
96
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия приказки ги слушаме вече 20 години.
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия крадяха от Русия милиарди ,сега се кефят ,но в изгнание не е лошо )
94
7
 
22
 
! Отговори
Русия потъва преди 2 години
Русия пак започна да боксува. Кога ще преодолеят азиатската си бедност?
93
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натурални сокове не е имало по времето на социализма, трябваше да си купуваш от корекомите или да улучиш късмет СЛУЧАЙНО да пуснат нещо вносно от Гърция в някой супер. Както и чист зехтин и хубаво кафе.
92
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше по западен лиценз швепс, кока-кола, пепси, бира, боза, натурални сокове. Никаква разлика със сега. Всичко полезно от Запада беше пренесено в социализма, с изключение вредните, като наркотиците. Дори социалистическите наркомани, малък брой, използваха лекарствени наркотици от аптеките. Чиста работа.
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше опашки за овче сирене и *** кашкавал, че бързо свършваше и оставаше кравето сирене от истинско мляко. Кравето сирене от истинско мляко се слагаше само в баници.
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ууу Нещата, които си написал не противоречат на това, което е написал Солар Пауър, даже напротив, вървят заедно, защото СИСТЕМАТА БЕШЕ ПРЕЦАКАНА КАТО ИДЕИ И ГЕНЕРИРАШЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕЩА. А , че магазините бяха празни,и имаше дефицит на ВСИЧКО, е ФАКТ. Няма нужда да си кривим душите. Всички, които сме живели по това време си го спомняме ъжасяващото нямане и "доброволния" труд.
89
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се помоли на Големия брат - Китай да го скрие. Генералите вече му кроят шапка. С дръпнатите си очи няма да се различава от китайците.
88
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мнение Има и 4ти вариант. Скрива се някъде из руските диктаторски сателити с надеждата, че няма да го търсят неговите собствени бивши другари, но като познавам историята на КГБ и управлението на СССР, ще го търсят. Там всеки следващ сатрап получава легитимността си като погребе предния и неговата репутация (каквото и да разбират под това северноазиатските сатрапи).