Лавров: Русия не смята Запада за надежден партньор

Москва готова за сътрудничество със страните от Изтока
18 мар 2022 14:16, Елка Василева
75
Лавров: Русия не смята Запада за надежден партньор
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не се отказва от сътрудничеството със Запада, но не го смята за надежден партньор. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия Ар Ти, предаде ТАСС.

Още по темата
"Ние не затваряме вратата пред Запада - те са тези, които затварят вратата пред нас", каза той.

"Щом се опомнят, щом тази врата бъде отворена отново, ще погледнем предлаганите проекти за сътрудничество, но ще ги гледаме, помнейки едно: ще сътрудничим с тях, като помним чудесно, че не можем да мислим, че те са надеждни, че са надеждни дългосрочни съюзници", обясни първият дипломат на Русия.

Той допълни, че Москва все още е готова за сътрудничество с онези, които действат въз основа на взаимно уважение, търсейки баланс на интересите. "Страните от Изтока, на изток от Русия, са много по-разположени да действат според тези принципи и ние, без никакво съмнение, ще им отговаряме с взаимност за нашето благо, за благото на нашите колеги", обобщи Лавров.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
5
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 2 години
Така е запада не е надежден партньор , затова потърсете в Африка някой по надежден дето можете да тренирате Вагнер като например ЦАР или Мали
54
19
 
10
 
! Отговори
Два пъти преди 2 години
Ни освобождава Руската империя. През 1878 пролива кръв за създаване на нова българска държавност, а през 1908-1909 откупува Източна Румелия от Турция за да я присъедини към българската държава. Слава на н.в. император Александър II Романов. Да се слави името му, да се помни и предава от поколение на поколение. Русия е създателка на нашето отечество, негова защитници и хранителка, дори в най тежки за нея времена. Русия никога няма да предаде България и българите.
53
14
 
14
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Освободи българите от турско робство при много сходни обстоятелства с тези на съвременен Донбас. Русия създаде българската държавност, сформира и обучи българска армия, създаде институционалните учреждения на новата българска държава. През 1908г. Русия плати на османската империя 125 милиона златни франка за присъединяването на територията на Източна Румелия към българското княжество и убеди Османската империя и западните империи да признаят независимостта на нашето отечество. Поклон пред делото
52
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е. Вместо да склонят Украйна да седне на масата за преговори и да възстановят мира те наливат оръжия и масло в огъня. Надявам се, че Русия отлично разбира, че западния свят няма топки да воюва директно с нея. Но насочват ракетите в грешната посока - към приятелите си и славянския свят :-x Дано на зелките от Брюксел им уврят главите плоски..
51
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотен комик, а Зеленски бил комик.
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров ще излезе голям комик!!! Хахахахахахахахахахаха....
49
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига глупости, РУСОФИЛИ такива, Русия ни освободила. Нали не смятате , че руският император е започнал война с Турция, защото обича "братския" български народ.Отделно от това прочетете какво казват руските писатели, когато руските мужици се сблъскват с действителността в България. Повечето от тях не са и сънували за благинките които са си изработили българските селяни. И СЕ ПИТАТ -ОТ КОГО ГИ ОСВОБОЖДАВАМЕ ТЕЗИ И ЗАЩО?
48
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега малко за историята на Русия. Целия руски народ да 20 век са роби т.н крепостни селяни било е възможно да ги продаваш убиваш,като животни, / по категория са били по ниско от животните/ от едрите земевладелци ! От робовладелството директно в комунизма, Сталин избива 6 млн руснаци в Сибир без съд и присъда само по подозрения.Следва договора *** Рибентроп за вечна дружба с Хитлер и заедно нападат Полша и почва ВСВ.Руснаците насила налагат комунизма само в България са избити 35000 чо
47
5
 
11
 
! Отговори
Робството преди 2 години
е също запазена "Западна" марка. Какво да кажем за расизма, ку-клус клан, извратените им теории за расова йерархия, перверзното разбиране за работна етика, пречупваща всякакво чувство за достойнство (служителите в концентрационни лагери), агресивното им поведение изискващо подчинение, невероятното им чувство за превъзходство и изключителност, както и измамните схеми за борсова търговия и симплистична парична политика, налагана на останалия свят със сила и принуда (т.нар. резервни валути"). Ул
46
8
 
11
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
До Да: Русия партньори ще си намери. Но ние нищо не печелим от това.
45
7
 
13
 
! Отговори
Колко преди 2 години
надеждни могат да бъдат индивиди, чиято цяла история е свързана с доминация, колониализъм, избиване на коренно население, две световни войни, концлагери, газови камери, преврати и разврат. Това е историята и настоящето на т.нар "запад". Освен пари и доминация нямат никакви други ценности. Погледнете им дори и културата, като извратения "празник" вси светии... Насилието им е вродено още в утробата на майките им.
44
8
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Доста меко се е изразил Лавров. Все пак не изключва възможността за подобряване на отношенията в бъдеще. Когато мине курортният сезон, у нас също се очакват признаци на отрезвяване.
43
16
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Путин може да си облече костюма на жерав, с който ходеше да спасява този изчезващ вид птици... Сега е баш момента да изглежда като оскубано пиле.
42
9
 
13
 
! Отговори
... преди 2 години
Абе прекалено близо сме до русия! не е добре! не ща пак да сме руски марионетки! не, че последните 75г не сме били ама в последните 20-30 малко от малко се бяха отдръпнали! А сега пак еми не го ща това вече! Стига! Видяхме ги кое как и защо! за тез дето ги подържат, еми ние сме свободна държава идете я сибир я камчатка и си живейте там да видите вие как ше ви се икса да имате и кон и боб, че да видите кон боб яде ли???!!!!
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам коя част от руската федерация е русия, 100нации-80 държави?
40
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
троловете са много объркани, опорките не вървят. Боцо е в затвора, а Путин в бункера! Голям кеф!
39
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лендзора с тъпата кравешка кратуна простият Киро се омаза така както никой друг напоследък, с изгонването на 10 руснака днес. Искам Русия да ни спре и ядреното гориво за АЕЦа. Обичам когато тоя нещастен канадски *** започне да мънка и да мига като ни ударят руските контрасанкции.
38
20
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестпници защото или сам ще глътне цианкалий в бункера като Хитлер или ще бъде убит от обкръжението си. Но военнопрестъпника Лавров и останалата част от шайката на Путин ще б Сан съдени за престъпленията си. Жалко, че смъртната присъда, която заслужават е отменена.
37
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най добрия дипломат.Другите сръвнение с него изглеждат като от 2-ри клас.
36
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтерщяли дядки. Така става като управляваш повече от 10г. Или започваш да крадеш или започваш войни, или и двете.