Американски анализатори: Войната в Украйна е в патова ситуация

Според тях, Русия е постигала само ограничен напредък с офанзивата в Украйна
20 мар 2022 12:14, Петя Славова
75
Американски анализатори: Войната в Украйна е в патова ситуация
Снимка: БГНЕС

Русия е постигала само ограничен напредък с първоначалната си офанзива в Украйна, смята Институтът за изследване на войната. Базираният в САЩ мозъчен тръст направи оценка на успеха на първоначалното нахлуване в Русия. Ето някои от ключовите констатации на изследователския институт:

- Създават се условия войната в по-голямата част от Украйна да се превърне в патова ситуация, която може да продължи седмици или месеци. Колкото по-продължителна е патовата ситуация, толкова по-смъртоносна може да стане.

Още по темата

- Малки групи руски войски са фокусирани върху локализирани боеве, вместо да започнат мащабна операция.

- Ако Мариупол все пак падне в ръцете на руснаците, едва ли руски войници от там ще бъдат пренасочени към други градове.

- През следващите седмици руските сили вероятно ще превземат Мариупол или ще принудят града да капитулира.

- Руските сили вероятно са изоставили плановете си да обградят Киев от запад. Вместо това генералите вероятно се стремят да създадат условия за разширена артилерийска и ракетна бомбардировка на столицата.

- Продължителната и мащабна подкрепа на Украйна от западните държави ще бъде жизненоважна за страната, смятат още анализаторитеБомбардировки повредиха сериозно един от най-големите стоманодобивни заводи в Европа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
1
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Всички злини в РБ и по света са заради въшливите мужици !
61
7
 
7
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Американците може да казват какво става в САЩ тука нямат думата силата е в Путин.
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин крие руските трупове. Праща в Русия един на десет трупа.
59
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една успешна война е преди всичко логистика. Такава липсва на руснаците. Но когато живееш с илюзията, че ще те чакат с цветя и червени килими следва потъване в украинското блато.
58
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами бъдещето ще покаже дали това е истина.
57
7
 
23
 
! Отговори
до 48 от славянин преди 2 години
''Средната класа в Русия вече бяха в чужбина, бедната класа млади момчета умират в Украйна, какво бъдеще ги чака руснаците.''При тази антируска истерия в чужбина малко е неуместно точно сега средната класа на Русия да бяга в чужбина! Колко пъти да ви повтарям да се подготвяте по-добре преди да лъжете!?
56
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-просто казано, за да се води съвременна конвенционална война, са нужни войници, оръжия и муниции, който свърши едно от трите, той ще загуби войната. Мисля, че руснаците са в по-кофти позиция.
55
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетох от един италианец сутринта, че Путин заплашвал с нападение и Италия.....дали има нещо вярно?!
54
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
грешка в заглавието - американски ана лблизатори.
53
10
 
19
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Анонимен За преговори реве Разлистеният. А Путин иска и Одеса. И тогава вече сериозно ще говори за преговори.
52
7
 
12
 
! Отговори
Ринат преди 2 години
Загуби бизнеса си в Донбас, но получи Азовсталь. Сега и него ще загуби любимият народен депутат Ахметов и почетен олигарх на Украйна
51
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс - по-голям проблем от корупцията в руската армия, кято е на голяма висота, е липсата на боен дух в редиците на войската! Руските войници са заведени насила на война, която те не разбират и не оценяват като важна. Това и за тях е нещо безумно и не са готови да се жертват, защото няма за какво! Трябва да се окаже голяма военна помощ за УА и ще станем свидетели на справедливо възмездие!
50
28
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Русия постигна автогол.Целият свят видя колко смешна и жалка е руската армия.Армия прогнила от корупция.
49
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
краварските анализатори си мислят какво биха направили краварите с руската военна машина, не не могат да видят нещата през друга перспектива, и да те щяха да сринат всичко, както винаги, с пълно безхаберие за цивилни
48
20
 
21
 
! Отговори
Истината е че преди 2 години
САЩ ги притеснява "патовата" ситуация защото няма много жертви от цивилното население поради тази причина пращат повече оръжие на терен,на тях им трябват повече убити и от двете страни.Може да очаквате и провокации с химическо оръжие ако нещата вземат да се успокояват
47
12
 
22
 
! Отговори
Янков преди 2 години
До Трибунал за ФАЩНай-точно казано!Но хората не искат да разберат истината,защото им се иска да бъдат свободни.А колко са свободни от западния и американски капитал ? 0На практика са роби.Честито.
46
15
 
26
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
руснаците ако са искали да ги изорат са щели да ги изорат. Гонят цивлините от територията на Украйна, рачистват и вдигат инфлацията и кризата в Европа - това правят. Бърза работа нямат, гаубици и мониции имат много
45
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средната класа в Русия вече бяха в чужбина, бедната класа млади момчета умират в Украйна, какво бъдеще ги чака руснаците.
44
9
 
10
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Лидерът на ИТН поздравява лидера на Герб и американските анализатори с песента "Пъэтнико свиден, пътнико млад. Тръгвал да дириш белия свят и така нататък. Желаещите да слушат поздрава ще се съберат в триътълника на властта между МС, НС и БНБ-то. Честито на будалите !
43
3
 
31
 
! Отговори
до 45 преди 2 години
30% от украинската общност са етнически руснаци.... Как си представяш да ги избият...? Изобщо мислиш ли, като пишеш подобни глyпости?