Грузия затваря границите си за емигриращи мъже от Русия

На изхода от Русия към Грузия са се натрупали 2-3 хиляди коли
Обновена: 26 сеп 2022 10:15 | 26 сеп 2022 10:14, Йоана Цонева
52
Грузия затваря границите си за емигриращи мъже от Русия
Снимка: БГНЕС

От 26 септември Грузия планира да затвори границите с Русия за мъже. Това съобщи в ефира на украинската телевизия Freedom депутатът от опозиционното "Единно национално движение" в грузинския парламент Нона Мамулашвили. Мамулашвили се позова на неофициалната информация, която е получила.

"От понеделник Грузия затваря границите за мъже от 18 до 55 години", коментира накратко тя. Парламентаристката каза още, че гражданите на Руската федерация на границата ги очакват по-строги проверки.

В събота стана известно, че на изхода от Русия към Грузия са се натрупали 2-3 хиляди коли. Информацията дойде от пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Северна Осетия. Гражданите бяха посъветвани да се въздържат от пътуване в посока Грузия през ГКПП Верхний Ларс. Задръстванията там продължават четвърто денонощие. По официални данни на ден над 2 хиляди автомобила напускат Русия в посока Грузия през този ГКПП.

Още по темата
В неделя опашката за влизане в Грузия се е увеличила до 20 километра, а ред чакат около 2500 автомобила. Хуманитарни организации предупреждават за проблеми – има автомобили, които привършват горивото си, няма вода, има семейства с малки деца. Мнозина предприемат пресичане на границата пеша, теглейки куфари на колелца, но граничарите не пускат пешеходци – може да се мине само с автомобил или велосипед.

По-рано управляващата партия на Грузия беше заявила, че е изключено въвеждането на визов режим и въвеждането на каквито и да било ограничения за руски граждани.

До момента Тбилиси не е потвърдил официално информацията за въвеждане на ограничения за руснаци на мобилизационна възраст. Опозицията иска и въвеждане на визов режим за руснаците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Тези младежи са бомба със закъснител!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Положението в Русия: 1. Джуджетата управляват. 2. Оррккитте са разбити на фронта. 3. Хобитите бягат през границата. 4. Елфите Симонян, Скабеева, Соловйов приказват по телевизора.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Положението в Русия: 1. Джуджетата управляват. 2. *** са разбити на фронта. 3. Хобитите бягат през границата. 4. Елфите Симонян, Скабеева, Соловйов приказват по телевизора.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците приемат в плен руски граждани в мобилизацонна възраст. Всички граници трябва да бъдат затворени и отворена само границата към Украйна.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхливци ! Имате да убиете едно джудже и сте свободни, ама не ви стиска ! Мишоци !
34
0
 
7
 
! Отговори
правилно преди 1 година
да отиват да намерят джуджето в кремъл, не да бягат кат мишоци
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До R.A.T.M Тези руски мъже 7 месеца не се притесняваха, че путиновата армия убива в Украйна жени, деца, старци...съсипва и унищожава домове, детски градини, училища, болници, театри, църкви. Сега, когато лично ги засяга изведнъж се сетиха, че не искат да умират за путин. Защо 7 месеца не протестираха срещу войната, убийствата и терора в Украйна? Вероятно считат Русия за велика...и ще продължат да подкрепят руската агресия, когато спре да ги засяга лично... Всеки народ заслужава политиците си.
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я пусни в кравария една такава .частична мобилизация и гледай какво става - опашката към Мексико ще почва от Чикаго
31
1
 
8
 
! Отговори
555 преди 1 година
Русите да продължават да дремят, а диктатора да ги праща да *** за нищо.
30
2
 
3
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Отново някаква недомислена политика на запада, защо да не бягат мъже във Финландия, прибалтийските републики, Армения, Грузия и др.Трябва даже да ги стимулират да бягат иначе остават при Путин работна ръка, военен резерв. На запад аналатиците пак не мислят, а действат импулсивно, какво си мислят, че бягат ФСБ и десантчици и ще стават зелени човечета ли ?
29
0
 
2
 
! Отговори
малоу преди 1 година
мници
28
0
 
2
 
! Отговори
никои преди 1 година
не желае да го тьрпи тея ***
27
2
 
0
 
! Отговори
а пьк преди 1 година
на мене ми трябва някои да ме правиаиде 4упка
26
0
 
2
 
! Отговори
забранено преди 1 година
е и за риснаци и за украинци
25
2
 
4
 
! Отговори
Жужето преди 1 година
го оземлиха в реални граници: метър на два на два ! Ла Комедиа е Финита ! Има място и за останалите ! Под земята и под водата ! Там всички са равни и откриват истинската демокрация ! Най демократични са червеите, без предразсъдъци за националност и лични заблуди !
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21 В Казахстан руснаците без виза може да стоят само 30 дни, в Беларус 90. Така че там ги пускат, но не и да останат за дълго. Руснаците нямат друг избор, освен да свалят путин.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската страна ли съветва гражданите да се въздържат от пътуване в посока Грузия през ГКПП Верхний Ларс? Ако ги съветват руските власти това не е толкова поради задръстването и "затварянето", а поради факта, че на тази огромна надморска височина не са изключени валежи от сняг и ниски темтератури през нощта. Ще създадат проблеми на МЧС да ги измъква вкочанени от преспите.
22
6
 
10
 
! Отговори
Най-голямата заплаха преди 1 година
за Националната Сигурност на България е руската общност с недвижими имоти по родното ни черноморие и очакваната нова върна от руски емигранти,с които ще пристигнат и стотици,ако не и хиляди, сътрудници от руските тайни служби,които заедно българските русофилчета ще дестабилизират държавата ни. Ето защо България трябва да затвори границите си за всички руснаци.Те не бягат от война и ще създават само проблеми.
21
3
 
15
 
! Отговори
АХАХХХАХХАХАХХАХА преди 1 година
А СЕГА!?! Да бяха махнали руските свастики на време. Грузинците не са длъжни да търпят тези диваци
20
4
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Правилно решение.Съберат ли се повече руснаци на едно място,проблемите са неизбежни.Въпрос на време е някой руски вожд да заяви,че не им се спазват правата и да тръгне да ги "освобождава".Ако искаш да ти е мирна главата,не пускай ватенки в къщата си.