Путин ще се среща със Си, борят се за справедлив световен ред

Двамата проведоха видео разговор
30 дек 2022 14:33, Росен Стойчев
85
Путин ще се среща със Си, борят се за справедлив световен ред
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия и Китай споделят една и съща визия за настоящите глобални промени.

Още по темата
Това обяви руският държавен глава Владимир Путин при разговор с китайския ръководител Си Дзинпин, съобщи ТАСС.

Той настоя, че сътрудничеството на двете страни спомага за формирането на справедлив световен ред. И добави, че двете държави отстояват своите принципни позиции и подкрепят тези, които се застъпват за справедлив международен ред.

"Двустранното партньорство издържа на предизвикателството. Неговото значение се разширява при настоящата ситуация", коментира Путин.

Той обясни, че това партньорство демонстрира реална зрялост. През тази година двете държави са поддържали редовен диалог.

Планирана е среща между Путин и Дзинпин през идващата пролет. Поканата беше отправена лично от руския ръководител.

Подобна среща ще е сред водещите международни събития за предстоящата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това предстои
61
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Драконът ще изплющи Мечката за пореден път.Това е положението.Когато между ушите е празно, те клатят.
60
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борят се за империализъм и нов световен ред и за разширяване на империите си. Спира ги само САЩ.
59
2
 
2
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
2023 г.ще бъде ключова за политическият,финансовият,икономически,технологичен и военен баланс.Досега категорично превъзходство имаше англосаксонският свят чрез Г7 и подчинените му институции-СБ,МВФ,НАТО,ЕС и т.н.даже ООН може да бъде в тази група.Както изглежда технологичният баланс вече не е същият,санкциите показаха също че икономическото превъзходство на колективният Запад е под съмнение,в момента тече политически разкол.А военното превъзходство на Запад е просто под заплаха !?Светът е друг!
58
5
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 71 "Проумеете го..." - каза един от про'с'таците на Борисов.
57
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 69Чипове за домашни уреди и коли могат да правят. Даже са лидери в света за автомобилните. За другото ще е трудно да наваксат, но ще се справят. ПП. Холандците може да са номер 1 в машините за чипове, но имат 5-7 години изоставане спрямо Тайван (и Ю. Корея) в използването им. В момента Китай инвестира колкото САЩ в изкуствен интелект и квантум, така че със сигурност ща са следващите номер 1 или 2.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи справедлив световен ред! Редът на чинезите в цял свят! Никой не е срещу никого, ако не се бърка в чуждите работи! Лошо ли беше преди *ковида*, всичко беше нормално, докато някои *нормални*, не се опитаха да унищожат всичко! Е за сега не са успели и дано никога да не успеят!
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, и какъв ще е новият ред? Който не ни кефи и неще да ни е марионетка както Беларус го нападаме?
54
2
 
5
 
! Отговори
Тънката линия преди 1 година
Е справедлив за кого,за Путинска Русия и Китай,или справедлив за други страни и за целия сшят като цяло
53
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
"Другия пари колкото искаш,но идват от пазарите на САЩ и Европа." - ми има далавера, използват ги. Но вътрешното потребление в Китай е с ръст, който може да компенсира без риск загубата на американския пазар. За европейския - може и да не го усетят.
52
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пародия - единия няма 5 лева в джоба, тръгнал да прави нов световен ред. Другия пари колкото искаш,но идват от пазарите на САЩ и Европа. Какъв световен ред ще правиш като зависиш от парите на запада. И двамата.
51
2
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Губернаторът на Северен Китай моли хана си за подкрепа срещу Запада, така както през 1240г. Александър Невски стоеше на колене пред хан Бату в Сарай и получи монголската конница.
50
1
 
5
 
! Отговори
Мууурсула преди 1 година
До Анонимен "....Европа в какво гЕееето се превръща.... " ------ ааа не така! Не е еропейско да се говори така! Това е културен обмен! Културният обмен е полезен за нас! А ако някой новодошъл "лекар и инженер" случайно го туури на дъщеря ви, жена ви, майка ви или пък на вас, то това са техни културни особености и вие нямате право да мрънкате! Разбрахте ли или да повторя???
49
7
 
8
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Войните справедлив светове ред ли са ? И баш Путин ли ще го въвежда.Късия няма представа какво го чака.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що да не ходя в Русия ?Във Франция ,годишно влизат 200000 от Африка ,до 20г белите франсета ще са малцинство.Същото ще стане и тук.
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Ако Китай подкрепяше фашистка Русия отдавна щеше да има китайски оръжия на фронта в Украйна, но............ НЕ я подкрепя..." --- неее бе.. хич не ги подкрепя... а съвместните учения и патрули са също илюзия... абе къде ви намират такива кухи.. същите като опорките ви?!? От кооозяк много са свалили нивото...
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 51,с най-голямо желание ще отида в Русия ,като гледам Европа в какво гЕееето се превръща.На пъпа на София ,да не смееш да замръкнеш,на всеки ъгъл бежанци.
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано ,стига вече с тази американска хегемония .Земята не се върти,около англосаксите .30г се нагледахме на фалшивата им граблива демокрация .
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Имате ли желание да живеете в росия или Китай?" ----- нямаме, но по-нямаме желание да живеем в това, което есср ни гласи! Есср се превръща в китай2, но без икономиката! Вече бая народ се усети на къде вървят нещата, и не случайно русия е втора държава в света по брой на приети имигранти!
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "До 50 Кога заминаваш за росия?" ---- аа спокойно, русия ще дойде тука! Но ако все пак не дойде, а пристигнат още "евро-атл-нео-либерални-зелени ценности", то ще е в първия момент, в който получа виза за раша! Аз деца пееераси няма да гледам! Няма и някой да ми казва да ям скакалци, какво да мисля, какво да говоря и колко пъти в годината да напускам "15 минутния" град, в който съм зачислен! Да не говорим, че предпочитам и нормално/класическо здравеопазване, а не евтаназия!