Песков покрай изказване на Зеленски: Не знаехме, че искаме да унищожим Молдова

"Трябва да попитате г-н Зеленски. Ние не знаем за какво става въпрос"
10 фев 2023 19:00, Йоана Цонева
120
Песков покрай изказване на Зеленски: Не знаехме, че искаме да унищожим Молдова
Снимка: БГНЕС

Русия не знае какво е имал предвид украинският президент Володимир Зеленски с твърденията си за предполагаемо прихващане на "руски план за подкопаване на политическата ситуация в Молдова". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Трябва да попитате г-н Зеленски. Ние не знаем за какво става въпрос", отвърна лаконично той на въпрос дали такъв план действително съществува, или става въпрос за дезинформация.

Вчера Зеленски заяви, че е дал на президента на Молдова Мая Санду документ, който той описа като "руски план за унищожаване на политическата ситуация в Молдова". Той поясни, че документът е бил прихванат от украинското разузнаване и допълни, че в него се показва кой, кога и как "ще разбие Молдова" и "ще установи контрол над нея".

Още по темата
След изявлението на Зеленски молдовската служба за сигурност потвърди, че Украйна ѝ е предоставила информация за предполагаеми приготовления за действия за дестабилизиране на ситуацията в страната.

ТАСС припомня, че на 2 февруари руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Западът обмисля да използва Молдова за ролята на "нова Украйна".

Той отбеляза, че Санду иска Молдова да се присъедини към НАТО и е готова да обедини страната с Румъния. По негови думи Молдова е една от страните, които Западът "иска да превърне в следващ антируски център".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тези фашисти всички са виновни щом бягат от тях. То такъв рай в Русия, че Западът им е виновен че всички искат на запад, а не в орбитата на диктатурата!
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички под строй и за Хага. Убийци !!!
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КуКлус Да бе, САЩ ги палят тези държави. Не ги палят руските ракети, нали?
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие и Украйна не знаехте, че ще нападате. Нали само луд можел да си помисли такова нещо?
92
6
 
4
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
До 92. Тея "8 години бомби на Донбас" доста ги споменават, ама колкото и да съм питал русофили - доказателства нула. Вземи малко да острамиш руската пропаганда и покажи нещо.
91
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие не знаехте, че ще нападате и Украйна.
90
6
 
3
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 1 година
Колко още неща ще научиш до ЛНО П се! Как се ходи с еднопосочен билет до Den Haag например! Там ще има концерт и само вие сте поканени с гнома, коня, марето, бурятина, танкиста и другите от кликата ви!
89
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toя не знаеше, че ще нападат и Украйна на 23 февруари.
88
12
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До 98 Каквото и да е било в Донбос , не може да бъде повод за пълно мащабна война.Проблема можеше да реши по мирен начин.Това е цивилизовано.За тези 8 години , не сме чували Русия да е гъкнала по въпроса. Войната е лошо нещо и Русия не си е взела никаква поука от ВСВ. Петнадесет милиона руснаци загиват и акъла им не дойде.Сега правят същото като Хитлер.Надявахме се че войните са останали в 20-ти век, но не би.
87
5
 
11
 
! Отговори
До така е преди 1 година
Нииикакъв проблем, само 8 години бомби над Донбас и хиляди жертви! Как не ви е срам за пари да лъжете, бе!? Нспишеъе Мадоната от Горловка и гледайте!
86
12
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Трудно е да се каже кай от двамата "говорители " е по голям *** от Захарова и Песков. И двамата плещят глупости , без да се консултират с военното ръководство.Изразяват собствено мнение ,което е крайно не адекватно и смешно.
85
16
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Анонимен 80 Русия нямаше никакъв проблем с Украйна , а Украйна има огромен проблем с войнствена Русия.Със сигурност Путин дълбоко съжалява за глупостта която направи. Сега се чуди как да се измъкне с чест от блатото , в което вкара Русия.
84
11
 
6
 
! Отговори
Песков е преди 1 година
Ни лук ял, ни лук мирисал ! :)))))))
83
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ха-ха-ха - не знам какъв комик е Зельо, т.е. знам - никакъв, ама не си дава сметка, че не участва в комедия, а в трагедия. Та едва ли представлението му ще завърши със смях.
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 85.Цеха за паници ги правят само гилзите,а снаряда е друга бира там си е инвестиция.И като свърши войната,к'во правим с тая инвестиция.
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 85.Ти не ги мисли те и сега ги правят модерните и не им трябват части от запад.Аз като гледам как са се засилили западните модерни то е страхотия :)Пък и Армата е просто проект.Ама срещу Т -64,който е основния танк на украинците и Т-62 върши работа.Сега като имаш претенции първо трябва да покажеш нещо свое,щото да разчиташ някой да ти даде не е работа.Може да даде,а може и да не даде разход си му е.
80
12
 
5
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
До 79. Накратко по темата за военния производствен капацитет. Руския Армата танк на живо го видяхме последно на парад, от който едвам го изтеглиха на буксир, че му блокира трансмисията. Т-72 гърми като раздрусано кенче пепси. За да си правят модерни танкове и самолети се оказа, че им трябват части от "гнилия Запад". Ще ги получат, ама на петорна цена през черния пазар, и в малки количества. А за снаряди за артилерия - всеки цех за паници може да се пригоди.
79
9
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Зельо Наркомана пак е влязъл в роля...Комика си остава комик...Руснаците го държат жив само за да видят усраинците какъв президент имат.
78
9
 
21
 
! Отговори
КуКлус преди 1 година
Молдова е една от пионките на Запада ....САЩ и тях ще запалят ! С живата сила на Източна Европа и оръжията на НАТО ще нападнем Русия......1993г. п.п. Сорос !
77
15
 
11
 
! Отговори
:))))) преди 1 година
бе песковия! вие до скоро не знаехте и курск защо е потънал! после не знаехте и москва защо е путинала! после не нзаехте, че сте унищожили и 70 HIMARS комплекса в Украйна от изпратени само 16 такива! Бе вие много неща не знаете бре!!?? :))))