София Филм Фест: Не спирай

Програмата в последните дни
20 мар 2010 11:02, Петя Славова
0
София Филм Фест: Не спирай
Кадър от "Млякото на скръбта". Снимка: София Филм Фест

Програмата на 14-ото издание на София Филм Фест за 20 март започва от 14.00 часа с „Млякото на скръбта”. Прожекциите са в Дом на киното.Режисьорката Клаудия Льоса разказва чрез историята на красивата, но затворена в себе си Фауста за военновременните травми на много перуански жени. Филмът така и не ни показва престъпленията срещу тях, извършени преди смяната на режима от 1990 г., но въпреки това насилието, изнасилванията и изтезанията, които те са преживели, насищат всеки кадър.

От 16.00 часа отидете да гледате „Не спирай” на Агустин Дияс Янес. Това е историята на четири изтерзани от живота жени, които планират да ограбят няколко мексикански наркотрафиканти, за да си отмъстят.

В 18.30 вижте „Сбогом, заминаваме” – филм на режисьора Сам Мендес. Сюжетът ни разказва историята на двойката Бърт и Верона, които очакват първото си дете, когато родителите на Бърт решават да напуснат САЩ. Тъй като те са единствената причина младата двойка да живее в техния град, бъдещите родители се отправят на пътешествие из страната в търсене на друго място, където да отгледат детето си.

В 20.30 е началото на „Прекършени прегръдки” на Педро Алмодовар. Той разказва за един мъж, който в катастрофа губи зрението и любовта на живота си. Вече му е невъзможно да режисира филми, за това сега живее, обича и пише в тъмнина.

Последната прожекция за деня е на „Neil Young Trunk Show” от 23.00 часа. Спонтанният и почти необработен допълнително филм е заснет по време на два концерта на Нийл Йънг и групата му в залата „Тауър” в Ъпър Дарби, щата Пенсилвания, по време на турнето „Chrome Dreams II”. Филмът предлага на зрителите интимно личен портрет на музиканта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари