В Горубляне пак на протест, ще блокират "Цариградско"

Протестът ще е от понеделник до петък
Обновена: 9 сеп 2019 15:45 | 9 сеп 2019 15:40,
34
В Горубляне пак на протест, ще блокират "Цариградско"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Жителите на столичния квартал "Горубляне" подновяват протестите си. Те ще блокират бул. "Цариградско шосе" от 18:30 до 20:30 часа.

Още по темата
Протестът ще е от понеделник до петък при светофара на кръстовището с улиците "Павел Красов" и "Димитър Пешев", предаде bTV.

През месец май тази година инициативния комитет от протестиращи в квартала даде на прокурор столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Протестът е срещу решението на Столична община да изгради Източен парк върху техните частни терени, до които нямат достъп повече от 20 години, но въпреки това плащат всяка година данък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
... преди 4 години
Абе защо не четете тези закони ? В закона пише,че при проект от общинско(държавно) значение като околовръстното се изплащат не по пазарни цени ,а по цени определени от държавата.Благодаря за вниманието горублянци и със здраве
23
2
 
9
 
! Отговори
Пак вашите глупости преди 4 години
Отново 15 селяка дразнят половин София. Държавата поста и народа ***. Само защото избрахте да си защитавате "правата", които всъщност не са ви права от правна гледна точка и заради Вас стотици хора (нямащи нищо общо с Вашите несгоди) страдат и не могат да се прибера сърдечно Ви желая да не видите и един лев отгоре на това, на което са Ви оценени земите. Протейстирайте си върху земята, а не върху булевард, който просто Ви е близко до вкъщи.
22
1
 
7
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Аз ги подкрепям хората, ако могат документално да докажат, че имотите са техни, общината трябва да им ги плати или да им позволи да си разполагат с имотите, както сметнат за добре. С две ръце, нека протестират, стига своеволия на държавата и общината. За без пари общината иска частни имоти.
21
4
 
7
 
! Отговори
Горублянец още един преди 4 години
Какви глупави коментари прочетох чудни всеки има право да протестира и това че пречат на движението ами не го правят всекидневно и денонощно може да не ни мразите хората от Горубляне въпреки че аз и много други не сме се включили в протеста го подкрепяме поне едно е сигурно някой в тази държава не позволява да го тъпчат хората с власт както им е удобно на тях ако всички бяха като нашият квартал и се бяха обединили и другите квартали можеше да свалим власта и тя да е на народа
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има статия за Единна Русия на Путин. А как е Единна България - ГЕРБ на другаря ББ?
19
4
 
5
 
! Отговори
глупаци преди 4 години
много не от софия пишат тука и глупости пишат , комунистите са им одържавили терените , връщат им ги , не могат да ги ползват , защото общината има други идеи , но и не иска да им ги ги плаща на пазарни цени , крадци да вземат на хората имотите за без пари ида ги дадат на кой срещу комисиони да ги застрои така стоят нещата
18
4
 
15
 
! Отговори
ПИТ преди 4 години
До ГорублянецНяма лошо да защитавате интересите си, но защо нарушавате правата на хиляди хора ползващи Цариградско шосе. Къде е общината? Защо разрешава това своеволие и анархично поведение на шепа неудовленворени горубчани.
17
2
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Платете на хората парцелите, комунозмът свърши и чуждото вече не е за общо ползване.
16
1
 
7
 
! Отговори
Горублянец преди 4 години
Има си закони, нека се спазват, хората имат УПИта, а общината нито им ги изкупува, нито им дава да ги застроят. Данък и такса смет плащат обаче 20 години. Прави са да протестират.
15
9
 
14
 
! Отговори
Антигорублянец преди 4 години
Това вече е издевателства на алчни типове над обикновените граждани! Да блокираме и ние селското им кварталче и да ги оставим без провизии.
14
8
 
13
 
! Отговори
Стилиян преди 4 години
оф писна ми от тия събудиха се милионери профукаха всичко и сега още по алчни ,Горубляне прилича на катун хич неги жала.
13
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак шепа алчни нахалници ще объркат вечерта на хора, които с нищо не са им виновни. А полицаите ще си бъркат в носовете и ше отбиват шофиращите към многочасови и многокилометрови задръствания!
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собствеността е неприкосновена, но общите интереси (пътища, инфраструктура, паркове, градинки) налагат ограничения на тази неприкосновеност. Има закони според, които държавата може да ви вземе имушеството като ви възмезди СПРАВЕДЛИВО т.е на текущи пазарни цени. Ако собствениците не съгласни с обезщетението - могат да съдят общината и ако се докаже, че че не е справедливо, съда ще постанови по-високо обезщетение. Вариант да кажете "НЕ няма да го дам тоя парцел за парк, искам да си го застроя" просто НЯМА, няма и да има.
11
5
 
18
 
! Отговори
SHASHA преди 4 години
НЕ трябва да се допуска блокирането на онсовен булеврад при защита на ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ. Има си адвокати за това!!!!!!! Не знам протеста дали е разрешен, но трябва да на се допуска и полицията да защитава гражданския интерес, който в случая НЕ Е 20 ниви , на хора които се виждат МИЛИОНЕРИ с тях
10
5
 
4
 
! Отговори
ГОРУБЛЯНЕ преди 4 години
НОМЕР 5 ТО ТИ СИ УДАЧНИК ЩОМ ВИСИШ ТУК ТИ НЯМАШ ЛИ СИ РАБОТА ИЛИ ЗЛОБЕЕШ ПО ФОРУМИТЕ
9
7
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ЩЕ ТЬРСИМЕ СОЦА ТОГАВА ИМАШЕ СИГУРНОСТ РЕД РАБОТА ИКОНОМИКА А СЕГА
8
3
 
18
 
! Отговори
Аман преди 4 години
А защо трябва да усложняват ежедневието и на хиляди други граждани? Да отидат пред Парламента и да протестират ТАМ!
7
6
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА НАРОДА
6
7
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ДО НОМЕР 5 А ТИ НЯМА ЛИ ДА СИ НАМЕРИШ РАБОТА ЗА ЕДНО ГАДЖЕ ПИТАМ
5
3
 
9
 
! Отговори
неразбиращ преди 4 години
Защо ще блокират " Цариградско шосе", а не примерно " Ломско шосе"?!