Взеха 15 точки от актива на Ювентус

Съдът постанови и още тежки наказания за клуба
21 яну 2023 11:03, Александър Попов
4
Взеха 15 точки от актива на Ювентус
Снимка: БГНЕС/EPA

Федералният апелативен съд (ФАС) постанови да бъдат отнети 15 точки от актива на Ювентус в Серия А след продължително финансово разследване, съобщава ESPN. Клубът беше признат за виновен в нарушения свързани с капиталовата печалба, а по-рано през сезона целият борд на клуба, включително Павел Недвед, се оттегли.

Решението на съдиите беше изключително сурово, много повече от очакваното.

Две години и половина наказание на бившия спортен директор Фабио Паратичи, две години на Аниели и Аривабене, една година и четири месеца на Керубини и осем месеца на Павел Недвед, носител на Златната топка за 2003 г.

Освен това препоръката на съда е УЕФА и ФИФА също да санкционират клуба за укриване на данъци, предоставяне на фалшиви данни за печалби и подменяне на договори за рекламни и телевизионни права.

В момента Юве заема трето място в Серия А с 37 точки, но с отнемането на 15 от тях, с 22 точки "бианконерите" ще се сринат на 11-то място в класирането.

След повече от четири часа обсъждане Федералният апелативен съд не само прие искането да върне Ювентус обратно на подсъдимата скамейка, но и увеличи наказанията, които шефът на прокуратурата Джузепе Кине поиска.

Случаят обаче не е окончателно приключен. "Старата госпожа" ще обжалва пред Гаранционната колегия на Олимпийския комитет на Италия, третата и последна инстанция на италианското спортно правосъдие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ювентус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фаровете им как са?
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ко, барат си съдовете през крачолите.
2
4
 
7
 
! Отговори
Гостенина преди 1 година
Старата госпожа да внимава да не иде пак в серия Б ! А италианския футбол отдавна не е това което беше
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Ман Сити,Псж и други подобни не ги съдят за финансови измами. Все купуват играчи за стотици милиони и все не били на загуба.