15 000 дка гори и треви горят на българо-турската граница

Все още няма да евакуират жителите на село Равна гора
Обновена: 22 авг 2013 20:52 | 22 авг 2013 20:43, Камелия Цветанова
5
15 000 дка гори и треви горят на българо-турската граница
Снимка: БТА

Големият пожар край българо - турската граница е обхванал 15 000 дка площ, съобщи временно изпълняващият длъжността областен управител на Хасково Кадир Исов, цитиран от БТА.

Това са гори, сухи треви и лесонепригодни площи.

Фронтът на пожара вече е над 7 километра.

Огнената стихия е тръгнала от село Студена и е изминала няколко километра до село Равна гора. От там пламъците са обхванали и землищата на селата Мустрак, Сладун и Михалич.

Още по темата

Реална опасност има само за живеещите в село Равна гора. Ако огънят влезе в населеното място, може да се говори и за опасност за жителите на Мустрак, коментираха от Областната противопожарна служба.

Засега няма да се предприема евакуация на населението. Четири противопожарни екипа са на място в Равна гора, за да противодействат на огнената стихия.

Целият наличен състав на Хасковската пожарна е съсредоточен на мястото на инцидента. Пет екипа огнеборци от Пловдив, Сливен, Ямбол, Кърджали и Смолян също се борят с огъня. На място са и доброволци.

Теренът е изключително труден за гасене, тъй като е пресечен. Вятърът допълнително усложнява обстановката. Затова и хеликоптер от авиобаза Крумово участва в гасенето на огъня.

Очаква се помощ от военните и Гранична полиция.

Според местните хора най-вероятно пожарът е причинен от човешка небрежност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Гб преди 10 години
Дойдоха БСП и ДПС на власт и горите пламнаха. Предния период на толкова много пожари бе 2005-2009г. Естествено нали трябва да си обслужат дървената си мафия. Оставка!
4
1
 
21
 
! Отговори
...! преди 10 години
No. 3 е прав. Тези пожари са умишлени, за да цъфти контрабандния бизнес с дървесина, която се изнася на дебело за Гърция, а и за нашия вътрешен пазар. И миналото и това лято с очите си видях като бях на тур из балкана, как тумби *** влачат върволяк от коне, катъри и магарета, натоварени с дървен материал!!! И полицията и прокуратурата - НЕ ЗНАЯТ! Айде бе....!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами какво да ви кажа, като си имаме корумпирани съдии, ченгета, полицаи и горски така ще е всяка година-дървената мафия пали горите, след което дърветата се обявяват за сеч като не като материал по пазарни цени, ами като почистване на гората и оп едни десетки милиони отива по джобовете на разни крадливи ***.Данъци естествено не се плащат, защото им бачкат *** без договор дето карат дървата на самар и т.н.Отделно няма досега и един счетоводите осъден за пране на такива пари.Еми България...
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ФАШИСТДа, и скоро ша падат по тиквата ти...
1
8
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 10 години
а на гръцката граница узряха ли дренките