След челния удар: Един загинал и един се бори за живот

Карат бързо, а контрол няма, ядосват се местните
Обновена: 8 юли 2016 07:01 | 7 юли 2016 21:45,
11

 Снимка: Dnes.bg

Тежко е състоянието на единия ранен водач на тир от челния удар между два тежкотоварни камиона на Околовръстния път за Пловдив.

"49-годишният мъж от Хасково е с множество разкъсно-контузни рани по тялото и с опасност за живота", съобщиха за Dnes.bg от УМБАЛ "Св. Георг", в която той е откаран.

Към този момент лекарите не могат да дадат прогнози за живота на мъжа, защото все още се извършват манипулации в шокова зала.

"Карат бързо и никой не ги контролира", заяви очевидец на инцидента, който работи в автомобилен сервиз в района.

Жертвата на мелето е 52-годишен пловдивчанин. До трагедията се стигна, след като два тира се удариха челно малко след 16 часа този следобед. Причината за катастрофата е несъобразена скорост. Заради челния удар няколко часа движението по Околовръстния път на Пловдив беше спряно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
abv преди 7 години
Аз вчера бях близо до катастрофата. Удара се е получил ,защото по-малкия камион се е опитал внезапно да влезне в бензиностанцията на Петрол през изхода и е завил рязко наляво. Другия камион беше направил спирачен път 7 -8 м.
10
1
 
2
 
! Отговори
abv преди 7 години
Целия път от Асеновград до детелината за София Плаче отдавна за разширение. Асеновградско трябваше много отдавна да се разшири. Трафика по него е по-голям от околовръстното на София. Но в София направиха три ленти в посока, в Пловдив благодарение на ГЕРБ нищо не се прави и пътя си стои с по една лента в посока.Този път трябва да се направи с мантинели между двете платна.
9
1
 
4
 
! Отговори
Оня с Трабант-а преди 7 години
Като седнат във високата кабина и се чувсват безопасно.Решават,че са богове на пътя.Гледат от високо на нас мъничките в ниското.Да ама в този случай срещата е била с друг "бог".Лека му пръст на загиналия,а другия дано се оправи.Ако се чете от водачи на товарни автомобили,нека бъдат по-внимателни към водачите в малките автомобили с недостатъчно конски сили.
8
2
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
за 1200 км не видях един катаджия, има шофьори които не се съобразяват с никого и смятат че са безсмъртни. В населени места като намалиш почват бибиканици, и изпреварване с *** газ. Ако си с по стара колица гледат да те изблъскат ... а, милите катаджии чакат 20-те заплатки я някое кафенце с климатик. Вътрешната министърка ще се да засилва контрола по пътищата ама само на думи.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Карат бързо ЗАЩОТО няма контрол. Това всеки го знае, но незнайно защо все се намират разни там, които не могат да схванат, че правилата не се спазват просто така. Спазването на правилата навсякъде по света се налага със силата на държавата, в случая КАТ трябва да санкционира за всяко нарушение, а не го прави, а щом не го прави по-добре е КАТ да се закрие - така само вреди на безопасността на движението. И както винаги КАТ използва недефинируемото понятие - несъобразена скорост.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като нямаш акъл в главата, какъв контрол! кой да контролира, тия дето дават книжки на шведите, или същите дето им пускат трошките без преглед и после ги спират на пътя и прават надница!
5
2
 
11
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Ако ще варим някого, предлагам да е мод ера торът. Първо ще му хвърлим един пердах за разкош, после разбира се здрав секс и тъкмо казанът ще е заврял.Има начин да се намалят катастрофите и да се използва евтин козлодуйски ток. Товариш тировете на жп- то и целият товарен трафик на релсите. Второто е нови изпити за всички водачи с нарушения, които се предполага, че са си купили книжките и аста ла виста бейбеее! Това е предостатъчно.
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Околовръстното на Пловдив е доста натоварено. Често може да се види особено след края на работния ден кара си човека с 50 и релаксира. Пред него празна лента. Е няма как да не е празна след като след него е събрала километър колона от коли водачите на които не всички са съгласни с темпа на предвижване и правят всичко възможно да изпреварят. Явно понякога не се получава
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с колко са карали тези камиони? Вие като ги пишете тези глупости мислите ли, проверявате ли си информацията? Максимум с 80 км/ч да са се движили, тоест проблема не е в скоростта, а в неправилна маневра или някакъв механичен проблем.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На старата ми майка Днес пенсията е увеличена с 6.5 лв. Аз също бих сварил много хора който се подиграват с нас .
1
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Карам си аз и гледам ограничение 70 км. намалявам а тия зад мен ще се изтрепат да ме изпреварват . За къде бързате бе ? Страната ни е осеяна с паметници , имам чувството , че карам в гробищен парк.