Питбул нахапа две деца в Бяла Слатина

Кучето е било оставено без надзор от собственика
30 юли 2016 12:16, Александър Попов
25
Питбул нахапа две деца в Бяла Слатина
Снимка: Булфото, архив

Оставен без надзор питбул е нахапал две деца на 6 и 10 години в Бяла Слатина, съобщиха от МВР във Враца.

Майката се оплакала в местното районно управление, че двете й деца са нападнати и нахапани от кучето на улица "Васил Левски".

Разпитани са свидетели и е установено, че 21-годишният собственик на агресивното животно живее на същата улица, като го е оставил без надзор.

Срещу него е започнато досъдебно производство. Децата са получили медицинска помощ, няма опасност за живота им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Мисли малко (поне) преди 7 години
Бързате много с крайни изказвания. Не собственика на кучето а може би баща му (от репортажа по БТВ), каза че просто е забравил вратата незаключена. Толкова. Просто неприятен инцидент заради едно невнимание. Изкарахте стопаните на кучето пълни ***. Не ги защитавам ама повечето коментари са тъпанарски.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
200г затвор че въобще си е купил питбул и още 150г че го е оставил без надзор
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анна Елчинова Питбулът е куче с нормална интелигентност и доминантно. Проблемът е, че стопаните му са предимно комплексирани и прости хора. Или нямат представа как да го възпитат и го оставят на самотек, или го правят супер агресивно и стресирано. Имам съседи с питбул, дружелюбен и игрив, много социализиран и прекрасно възпитан. Всичко зависи от човека, отговорността е негова, не на животното.
13
0
 
7
 
! Отговори
Наслука преди 7 години
Истината е, че на българина трябва да му бръкнеш в джоба, за да спазва правилата. Проблемите с кучетата в БГ ще намалеят тогава когато за отглеждане на куче в апартамент данъкът е поне 1000лв, а за разходка в парка стопанинът му плаща по 10лв за всяка разходка, а пък ако иска и по три пъти на ден да го води в парка при децата. И ако общинарите и данъчните не му съберат тези пари - кметицата да ги плати ЛИЧНО, плюс евтаназия на кучето от доброволните отряди. За сполучлив отстрел - награда 100лв.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има много кучета за отстрелване. Ама да не казвам и другото.Пълно е с нагли кучкари по парковете. Пускат кучетата да се гонят едно друго и озлобяват. Не знам защо градската и парковата полиция си правят оглушки, след като някои неща са прекалено нагли и очевадни. Ало кметицата, тия *** по парковете на София са опасни, всички ги виждате.
11
2
 
15
 
! Отговори
65 преди 7 години
Абсолютно точен е коментара на Анна Елчинова и номер 7.Ние имаме американски став ,който е отгледан като дете и в къщи е като котка.Но навън е с намордник,рядко ползваме асансьор заради страхливите съседи.Разхождаме го далеч от други кучета.Навън не е социален и е непредсказуем.Вината за този случай е единствено и само на стопанинът му.Човек абсолютно безотговорен а може би толкова зъл.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъвто собственикът, такова и кучето.Крайно време е да се заложи на наказанието обществено-полезен труд.А собственикът трябва да лежи в затвора не по-малко време, от колкото се възстановяват пострадалите.
9
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 7 години
До да бе даИ какво следва да направим, ще глобим стопанина, а кучето?
8
13
 
6
 
! Отговори
да бе да преди 7 години
Личи си колко са обарзовани доста от коментиращите :DВсяко куче може да бъде озлобено, не е въпрос само до породата. Освен това, питовете са страшно *** и дружелюбни към хората, 7 години гледах такъв с двете ми деца, никога никого не е ухапал. Тук идва обаче въпроса тия дето са на по 16/18 как ги гледат(или по-точно как НЕ ги гледат) и как ги разхождат и възпитават...Ама не, дайте да оплюем кучетата веднага щото са такива или онакива.... И не, питбула НЕ Е с обратна захапка хахаха
7
1
 
24
 
! Отговори
1 преди 7 години
Къде са от четири въшки да погалят кученцето и да съдят децата... Агресивните кучета трябва да се ефтатазират
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз обичам кучетата ! гледала съм четири до сега. последното почина на 14 и половина години.беше ирландски сетер.но не мога да разбера хората ,които гледат питбули,ротвайлери....нали кучето ти е любимец,това ли е любимото ти нещо - агресия и злоба?
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в бяла слатина и кучетата са зли и крадливи като хората.....но стават за комунисти.
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябва забрана за този род пумияри
3
1
 
38
 
! Отговори
Жител на Туземия преди 7 години
Това е България- кучешката държава,където кучешкия живот струва повече от човешкия..Навсякъде е пълно с лаещи ***, заплаха за живота на ходещите пеша...Не мога да повярвам защо не се събират всички улични кучета ,да се приберат в приюти,а домашните да се разхождат винаги вързани с каишка..В нито един европейски град няма толкова *** и необуздани домашни кучета(имам чувството,че нарочно пуснати от стопаните им да се правят на голямата работа и да тормозят). Кучешка държава,кучешки доходи!
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега да му скъсат г.за на този "отговорен стопанин". Комплексирани и прости пиш.лемета не трябва да притежават такива кучета. Всъщност всяко куче е потенциално опасно в техни ръце.Лошото е, че контролът е нулев.
1
5
 
45
 
! Отговори
Анна Елчинова преди 7 години
Питбулът е с обратна захапка и с много нисък интелект - не разбирам защо тази порода изобщо е разрешена в България, не че собствениците им са с по-висок интелект. И защо, докато си разхождам детето или кучето в парка "Заимов", трябва да треперя от ужас?