КАТ зове: Снимайте номерата на шумните коли!

Пътна полиция събира подобни сигнали и праща актове по пощата
10 окт 2016 07:37,
29
КАТ зове: Снимайте номерата на шумните коли!
Снимка: архив, Булфото

Записвайте номерата на шумните мотори и автомобили и подавайте сигнали. За това апелираха от "Пътна полиция".

В последните 6 месеца глобените за нарушаване на нощното спокойствие водачи са над 200, съобщиха за "Стандарт" от КАТ. За сравнение миналата година броят им в цялата страна е бил 137.

От началото на годината пътните полицаи в страната са участвали в над 20 операции за среднощен шум от автомобили и мотори.

Още по темата

Заловените водачи на мотори и автомобили, издаващи силен шум, са 23. На 17 от тях са съставени актове, а на останалите - фишове.

В началото на септември министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви по време на парламентарния контрол, че МВР няма технически средства и не може да осъществява ефективен контрол на нивото на шума на място.

По тази причина единствената възможност пред полицията била водачите да се придружават до пункта за регистрация на отдел "Пътна полиция" в СДВР, където било необходимото техническо оборудване. Там се осъществявало замерване и в случай на установено нарушение на индивидуалните звукови устройства се налагала санкция на водача, а превозното средство се спирало от движение поради техническа неизправност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На КАТ им е много лесно да призоват да се топиме един друг, но не всички сме работили за ДС и нямаме такива навици. По-скоро очакваме институциите, на които плащаме заплатите да си вършат работата.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше и кампания за стари, залежали автомобили пред блоковете. Тръгнах да подавам сигнал за един такъв и ми се зави свят през какво преминах.Пред моя блок има поне 10 такива, които не ги мърдат с години. Заемат паркоместата и хората, които ползваме автомобили редовно сме принудени да търсим на кой тротоар да се покатерим заради такива.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
60 000 полицая имаме. Нищо не работят, искат 20 заплати за да се пенсионират на 40, а аз трябва да им върша сега и тяхната работа ли?
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Пътна полиция събира подобни сигнали и праща актове по пощата"Абе кой ги пише тея малоумщини - какво ще пише на акта?"По снимка, изпратена от ентусиазиран фен на МВР установихме че шума на автомобила/мотоциклета е извън нормите" ли?А само като чуя името Румяна Бъчва....
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече на 5-ти шумен мотор снимам табелата, а тя все огъната се оказва.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи КАТ ще се крият по храстите да събират рушвети, а ние да им вършим работата. Така ли?
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Страхлива мишка си ти.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ казва записвайте, а не снимайте, но при всички случаи това си е имитация на дейност от КАТ, който нищо не прави през последните 26 години за безопасността на движението в България. Най-добре е КАТ да се закрие.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама снимката да бъде и на звука, че от КАТ да знаят за какво иде реч :D
19
0
 
7
 
! Отговори
@@@ преди 7 години
Да започваме и престъпници да ловим?
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на тези, които хвърлят сажди трябва да се снимат!
17
0
 
12
 
! Отговори
Брадвата преди 7 години
ХАХА, тва като бараките пред блоковете, Градска дебилност: "ама, тва не е за нас, обадете се на КАТ", от КАТ казват, "обадете се на общината", а оттам : "звъннете на дебилност".. е, аз излязох най-големия дЪбил в случая
16
2
 
3
 
! Отговори
Гадове! преди 7 години
Шофьорите карат бързо и опръскват от локвите хората край тях. Да престанат да правят това!
15
4
 
6
 
! Отговори
? преди 7 години
...и ако някой види, че го снимат и тръгне да бие снимащия (което е напълно възможно), какво ще направи полицията тогава, щом с шумните коли не може да се справи?А и в закона пише, че не можеш да снимаш някой без негово съгласие!
14
0
 
34
 
! Отговори
а де преди 7 години
в Добрич има един безработен Ромм сутеньор с порше панамера регистрация СВ, как точно да подам сигнала и на кой не му е ясно, че поршето на безработния е с пари от *** и до кога трябва да го търпя докато се реже по улиците по нощите???
13
0
 
24
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Кво зове КАТ... В Шумен, на площад Кристал, вечер след 20 часа до към полунощ е лудница. Събират се *** с кочините си, свирят гуми, реват двигатели а колите на КАТ и полиция си минават и нищо не правят. После ще ми казват да ги записвам номерата. Те ги виждат и нищо не правят, аз да им записвам номерата. Мисля да взема една ножка и не номера да записвам ами да дупча гуми. Не се спи от тия вече...
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше и кампания за стари, залежали автомобили пред блоковете. Тръгнах да подавам сигнал за един такъв и ми се зави свят през какво преминах. "...не е за нас, обадете се на еди кой си". На финала - никакъв резултат
11
3
 
32
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 7 години
Да, да,ще снимам нарушители докато милю си драпа макарите, дреме стресиран,занимава се с какви ли не престъпления, включително и да ги прикрива, и всичко това докато чака пенсията на младини много стресиран. През целият живот за пет пари работа не е свършил,но се пъчи с картата. Практиката показва, че при подаване на какъвто и да е сигнал за нередност,вероятността да си навлечеш проблеми е много по-голяма,от колкото да има положителен резултат.
10
8
 
4
 
! Отговори
Нед преди 7 години
ИНтересно моят ауспух като е с немски сертификат ,как ще оборят документа ,че е шумен?
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как точно става това че не се сещам,някой шушляк снима с телефон номера на шумна кола и подава сигнал. Е,и? На базата на какво КАТ ще му състави акт на този със шумната кола, снимка с телефон направена от Аврам? Това че КАТ няма технически средства си е техен проблем,аз си плащам данъците и за това че някой краде от моите данъци а не използва парите да купи каквото му е необходимо за да си върши работата и да ми осигури спокойствие аз вина нямам и не искам същият този да ме кара да шпионирам.