Жена оцеля по чудо след взрив на газова бутилка

Баба Велика готвела боб, в един момент чула страшен гръм
3 ное 2016 10:00,
11
Жена оцеля по чудо след взрив на газова бутилка
Снимка: Булфото

С уплаха, обгорели пердета на балкона, опушени стени, счупени прозорци и изкривена винкелна дограма се размина 73-годишната Велика Димова, след като в дома й станал взрив на битова газ.

Инцидентът се случил рано сутринта, когато жената сложила на газовата си печка на балкона тенджера с боб за готвене.

"Влязох в кухнята да нарежа лука и моркова, разказа възрастната жена. Добре, че лукът беше твърд, та се забавих с него. В един момент чух страшен гръм, като бомба и балконът се запали", спомня си през сълзи жената пред Булфото.

Тя изскочила в коридора на блока и завикала за помощ. Веднага се притекли съседи и с мокри одеала загасили пожара до пристигане на пожарникарите. Огнеборците изнесли на безопасно място извън блока пълната с газ бутилка.

След огледа се оказало, че причината за взрива е теч на газ от спукания маркуч до печката. "Ползвам газовата печка от около 10 години, хем е по-евтино, хем по-бързо стават манджите", заяви жената. "Но след този случай спирам да готвя на газ, животът ми е по-мил", бе категорична Велика Димова.

Жена оцеля по чудо след взрив на газова бутилка

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
2
 
! Отговори
Дижанка преди 7 години
Теннжера под налягане и газ не ползвам !
7
1
 
4
 
! Отговори
ГрозданТрезвенов преди 7 години
Живял съм в Санкт Петербург , Москва , Берлин и сега живея в Хамбург . До ден днешен съм преживял два взрива на газ в съседни апартаменти . В Русия цели блокове падат от такива проблеми в Германия обикновенно гърмят къщи защото се опитват да манипулират газометъра и често това завършва с БУМ . Е заради преживяното и рискът от взрив предпочитам електричеството и котелът на пелети въпреки хамалогията която приемам като фитнес !
6
6
 
3
 
! Отговори
Васко преди 7 години
Може да е готвила и от 20 години с този маркуч, кой знае. "Но след този случай спирам да готвя на газ, животът ми е по-мил" Проста женичка е, ако я ударят 220 V понеже кабела на електрическата и печка е оголен и на 40год не виждам по малко каде е опасността.
5
0
 
13
 
! Отговори
Матиран с баница преди 7 години
Обикновено страшният гръм се чува не по време на готвенето на боба, а след това.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десет години и не е правено профилактика??? Е от това стават белите! Въпросът при това положение не е дали а кога! :(
3
2
 
21
 
! Отговори
Име преди 7 години
Като гледате женицата с колко пари живее, дали има време да мисли изобщо за друго, освен какво ще яде и как ще плати вездесъщата газ? Сега и прозорци ще трябва да оправя, сиромашия и мъка...
2
0
 
26
 
! Отговори
Боже, опази преди 7 години
Абе хора, дори маркучите за газ имат срок на годност изписан върху тях, взимаите мерки преди да са се случи някой сакатльк. А от редакцията си оправете заглавието, гръмнала бутилка няма.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми цело чудо е, а да е чувала че маркуча трябва да се проверява ежегодно?