Дунав взе жертва – ловец гонил патица

73-годишният Тошко Илиев се е удавил в ледените води
19 яну 2017 20:13,
9
Дунав взе жертва – ловец гонил патица
Снимка: архив Булфото

Възрастен и опитен ловец загина при излет за диви патици край река Дунав. Мъжът се е удавил при опит да извади от реката отстреляна птица, съобщиха от Ловното сдружение в Лом.

73-годишният Тошко Илиев отишъл в сряда сутринта на лов за диви гъски и патици в района на помпената станция до крайдунавския град. Ловецът свалил няколко зеленоглави патици, но последната от тях паднала върху леда в Дунав. Мъжът тръгнал да я вземе, но ледената кора се счупила и той пропаднал в реката. Студът, дебелата шуба и ботушите попречили на ловеца да изплува, информира "Труд".

След като до обед мъжът не се върнал, синът му го потърсил и в ранния следобед открил трупа му в реката. Водолази от Монтана извадили тялото от Дунав. Синът на загиналия ловец е зам. директор на болницата в Лом и също е ловец.

През последните седмици заради студа и снега голямата река е пълна с птичи ята, а сутрин и вечер небето почернява от тях.

Влизането във водоеми по леда обаче е изключително опасно, отстреляните птици се прибират с куче или въдици, коментираха опитни стрелци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
10
 
! Отговори
corbaciganyuv преди 7 години
Награда Дарвин.
3
0
 
4
 
! Отговори
х преди 7 години
опасен спорт е лова
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се има предвид, че над осемдесет процента от ловците са гламари на държавна ясла, резултатът е повече от нормален.
1
0
 
18
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Феноменът ГГЗ знаете ли го?