Скъса се язовирна стена във Великотърновско

Има опасност за още един язовир в района
Обновена: 11 юни 2019 10:05 | 11 юни 2019 09:56,
18
Скъса се язовирна стена във Великотърновско
Снимка: БулФото

Скъсала се е язовирната стена край село Нова Върбовка в община Стражица, област Велико Търново, съобщава bTV.

На място вече е зам.-председателят на Агенцията за метрологичен и технически надзор ген. Кирил Войнов.

По думите му, информацията за преливането на язовира е дошла към 1 ч. през нощта.

Още по темата

"Изпратих веднага колегите от регионалния отдел във Великотърново. Причината са обилните държдове. В близкото село Камен има друг язовир - Чешме дере с 40 хил. куб. метра зареден обем, който също е проблемен. Двата са каскадни", коментира той.

Войнов е категоричен, че засега няма опасност за населението на Нова Върбовка и че пожарната ще започне изпомпването на водата от язовира.

Междувременно стана ясно, че и вторият язовир - Чешма дере - е прелял  и е наводнил няколко къщи, и училището в село Камен. За момента няма информация за пострадали хора, съобщава Агенция Фокус.

По думите на областния управител на Велико Търново д-р Любомира Попова, ситуацията е обладяна и са взети всички мерки за започване на отводняване и защита на населението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собственик на язовира кой е? Мутра от ГЕРБ или друга мутра? Кой наблюдава язовира да е в изправност, мутра от ГЕРБ или мутра от ГЕРБ?
16
1
 
1
 
! Отговори
Що, бе преди 4 години
Я, как *** си боядиса "ТЕХНОЕКСПОРТ"..... И му гушна паретата.ТОВА е то "грижа за народната собственост"!!!!!!!!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките Предприятия на БКП са такива!Нема кой да ги боядисва и затова ги продават за по 1-дол., като тия у Кремиковци, Девня, Враца и Т. Н....!Ами, *** боядисва ли се...??!!
14
1
 
2
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Ами, това е "държавната собственост" - - - изобщо Нема кой да я "боядисва" - за без пари!ТЯ Партията го може.... Ама с дупе!
13
1
 
6
 
! Отговори
Айде стига бе!!! преди 4 години
Сега ще източите язовира и после 3 месеца ще карате вода с водоноски от 300 км за по-евтино така ли???Ами земеделието???Затова бягат хората от страната, заради такива управници като вас!!!
12
0
 
9
 
! Отговори
Айде стига бе!!! преди 4 години
Причината са обилните държдове!!!То само в България вали дъжд, в другите части на света това е непознато явление!!!Причината е, че от 1989 те се поддържат язовирите и речните корита!!!Всеки дъжд - потоп, всеки снеговалеж - бедствие.Това, дето Тодор Живков го построи не можете да го боядисате само, камо ли да го поддържате!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По думите на ... д-р Любомира Попова, ситуацията е обладяна...---Не разбрах кой е "оБладал" ситуацията ... или, може би е оВладяна? :)
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Анонимен 6Не трява да сме благодарни на соца, а на СССР, соца без СССР да ги рита през краката и едно локва не можеха да построят. Вечна слава на Русия.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Пожарната изпомпва" нагледно показва в какво състояние е язовира.
8
2
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 4 години
От 30 години всичко се кара до вечно, докато се разпадне. Можем само да сме благодарни на соц. строителството, че все още е здраво, за разлика от половин магистрала, която не издържа и 3 години.
7
2
 
16
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Мръсните комунисти са построили стотици язовири нарочно, за да може да преливат сега и да клатят на Баце стабилността :)
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако могат да каpат всичко вечно ще го карат докато само се разпадне, а то ще се разпадне скоро и ще останем с две магистрали, насред соц. руините.
5
1
 
8
 
! Отговори
бойковист преди 4 години
за сега опасност нема ама работим по въпроса. че после римонтчита, фондчета, субсидийки, шаранче. оха.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го източат, да изгребат наносите, които не са почиствани от 40 години и тогава да го ремонтират.До наше село имаше един вир (около 3-4 км обиколката) и преди 10 години се прокопса, източиха го и в момента хората си секат дърва за огрев от бившето дъно, и даже взеха да забравят че за риба ходеха на това място.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко е срока на експлоатация на тия язовири да не искате да ги дрънкате вечно докато се удавят хората и стане национална катастрофа , тия язовири имат срок. Стройте нови евроатлантически язовири и ръзвъждайте евроатлантическа риба.
2
4
 
9
 
! Отговори
Видими резултати преди 4 години
Важното е че сме стабилни като коч на лед. А суджука освен че досъсипва съсипаното, както и денонощното крадене нищо друго не върши.
1
1
 
4
 
! Отговори
Еврогей преди 4 години
Путин?