Само за ден: Трима летовници загубиха живота си в морето

Трагичните инциденти от три места в неохраняеми зони
2 юли 2019 08:00, Петя Славова
16
 Само за ден: Трима летовници загубиха живота си в морето
Снимка: БТА

Само за ден трима летовници загубиха живота си. Трагичните инциденти са станали на три различни места по южното черноморие в неохраняеми зони, съобщава "Монитор".

Черната серия започнала в около 12 часа на обяд в неделя. Първата трагедия се разиграла на плажа в местността "Иракли" край Обзор. Жертвата е 48-годишна бургазлийка, която плажувала заедно със съпруга си и приятелско семейство.

Компанията пристигнала малко по-рано и се настанила на неохраняемата ивица. Жената влязла сама в морето и се отдалечила на около 40 метра навътре от брега. Приятелите и мъжът и разбрали, че е в беда прекалено късно. Те видели, че се бори с течението и вълните и се хвърлили да я спасяват, но не успели да помогнат. Въпреки опитите й да излезе от бурното море, бургазлийката не успяла да се пребори. Турист от Враца първи стигнал до нея и я измъкнал на брега, но бургазлийката била вече мъртва.

Вторият фатален случай е станал на плаж "Делфин" край Ахтопол. Жертвата е 44- годишен пловдивчанин, който бил на почивка в близкия къмпинг. Обстоятелствата около инцидента все още не са изяснени. Сигналът е подаден от туристи, които забелязали трупа във водата. Тялото на удавника е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ – Бургас.

Третият инцидент е с адрес Поморие, където е загинал 64-годишен софиянец. Той се е удавил в морето край местността „Косата“ в около 17 часа в неделя. Тялото му е било открито от летовници на пясъчната ивица на неохраняем плаж пред почивна станция "Мак" - Габрово.

От няколко дни по южното черноморие има опасни бурни вълни и мъртво вълнение. В неделя тримата туристи вероятно са станали жертви на подводните течения и ями.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
D преди 4 години
Не се научихте да пишете.. " в около..". Последно в или около определен час, че двете малко се различават.
7
3
 
4
 
! Отговори
Пурко преди 4 години
Тук изгониха хората от хубавите плажове с безбожни цени и затова се давят по дивите заливи. В Гърция спасители няма, ама всичко е свободно и достъпно. И морето е много спокойно.
6
0
 
11
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Това сигурно са тия които все още искат да почиват на българското черноморие , но принудени от вискоите цени на мутроконцесионерите , които са завзели всеки метър от хубавата плажна ивица рискуват живота си на "безплатните" опасни зони от крайбрежието .
5
0
 
20
 
! Отговори
морски преди 4 години
Морето обича умните ,а не неразумните !!
4
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2По принцип Средиземно море край Атина е много солено, и водата те поддържа отгоре дори без да плуваш! Личи си че никога не си бил там...Иначе, може и да се давят, но със сигурност е много - много по-рядко, отколкото на нашенското Мутроморие
3
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кде с спасителите?
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черно море е доста подло. Аз лично съм спасявал съученик на Каваците. Тео беше много слаб и не можеше да се пребори с мъртвото вълнение... Беше ужасно преживяване! Да не дава Господ! Но наистина Средоземно е по-сигурно от тази гледна точка.
1
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова на море в гърция