Съмнения за чума по свинете и във Видин, БАБХ взе проби

Има случай на болно прасе в имот в ромския квартал
Обновена: 30 юли 2019 13:56 | 28 юли 2019 20:55, Нели Христова
55
Съмнения за чума по свинете и във Видин, БАБХ взе проби
Снимка: Pixabay

Съмнения за африканска чума по свинете се появи и във Видин. Получен е сигнал за болно прасе в частен имот в ромския квартал "Нов път", съобщи Bulgaria ON AIR.

Областната дирекция на БАБХ е взела проби, а резултатите ще станат ясни утре. Днес в свинекомплекса в Голямо Враново в Русенско експерти направиха демонстрация на загробване на болните прасета при спазване на всички изисквания.

Още по темата


Четири са вече областите с обявено бедствено положение. През целия месец август, то е в сила за Русе, Разград и Плевен.

Бедствено положение беше обявено късно снощи и в област Добрич. До пети август всички стопани, отглеждащи прасета в така наречения "заден двор" ще имат гратисен период, в който могат да умъртвят животните и да приберат месото за лична консумация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До Анонимен - Точно така, ***$т? мразят котките. След избиването на бялата раса, ще се заемат и с котките, а също и с онова Амазонско племе дето отрича холокоста.
34
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Няма никаква Африканска чу$а, а и няма въобще чу$а - има еврейско присъствие! А защо еврейско, а не хазарско? Хазарите се ласкаят да ги наричат евреи, иначе биха изтрили това стихотворение.
33
2
 
4
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
А стига с тоя комунизъм вече! Той се сгромоляса и поради невежество и безотговорност, каквито виждаме и сега в нашата изстрадала територия. А "мъдреците" от Брюксел ще изплащат обезщетенията, заради прословутата ганьовистанска безотговорност и хитринки. Но нашенецът отговорност никога няма да понесе, така са научени и сега властващите, по стар комунистически образец. А "Родопа" ви я съсипа и окраде един виден комунист - свинарят Георги Гергов!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше една държава...
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, Бойко (винету) усвоява едни пари и урежда бракониерски лов за свои хора.Това по медиите е както винаги за оправдание на простотията и кражбите.Убиват здрави животни, а дали е имало дори едно болно , няма доказателство за нито едно досега. Затова пък ще има основание за вдигане на цени и за напускане на още хора от бг.Чума ни е нападнала и не можем и нямаме сила да я премахнем. Феодали са заграбили всичко, а началници на едникнижника ни гонят
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре се,нали тези учени тикви ,казват ,че при нагряване на месото до 70градуса ,то е годно за консумация!Водата започва да ври при 90градуса ,месото се пече на скара над 100градуса,значи не е толкова опасна тази болест,която дори не се прихваща от човек!Да се хвърлят хиляди тонове месо годно за консумация е абсолютно не нужно!
29
0
 
8
 
! Отговори
Уф преди 4 години
БАБХ- бг агенция храни англоговорящи...???Чернобилсите марули не бяха така страшни, жалко за животинките, ако бяха деца на хората от НС дали биха гги давили в пяна???
28
0
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Стар ветеринар разказваше, че такава чума си е имало още през комунизма и тогава са умирали прасета. Обаче тогава болните животни са били заколвани, месото им предавано за салам в Родопа , а кожите, костите и др. биоотпадъци, бързо са били изгаряни в екарисажи. Без такива хекатомби, умножени по 1000, както сега. Дайте да си пуснем атомна бомба, да унищожим всичко живо и няма да има болести! Може и да стане, ако мъдреците от Брюксел наредят...
27
0
 
3
 
! Отговори
Уф преди 4 години
Дикме каза, че разчитаме на *** от северна бг, но изглежда ще се задоволим с южни овце?
26
1
 
13
 
! Отговори
men преди 4 години
шемата я изтренираха миналото лято с четири пет баби в две три села. сработи. сега ще ни го прожектират този филм дорде изселят и последните хора в софийския санджак и по големите градове. после следва отчуждаване на територията. не е случайно че само в източна българия ги правят тези избивания на домашни животни. един ден и нас ще ни заравят живи темерутините герперски.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За задния двор е само чувство, няма контрол иначе плановете са по-големи. Но доколкото знам от конюктивит не се умира, а от АЧС поне свинчетата да, хорсата са само от преносители.Според мен по- големият проблем е със загробването от липсата на екарисаж в бг?......
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството че за някого е по-важно да няма прасета в задния двор отколкото да се бори някакво заболяване. Що за мерки са това? Да се избиват здрави животни, за да се ограничи разпространението на заболяването. Все едно да борим конюнктивитът при котките, като избием всички котки в България!?
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
П.п: Ан 20, къде са не сано сега а и за дивите животни, за конете и т.н.Сигирно в устата им е котешко или недай Боже човешко бутче, окъснато преди това от куче?
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чyма по cвинете има в парламента.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не вземем да им ги закараме всички прасета от цяла България в оня свинарник наречен НС.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде са защитниците на животните? Защо не плачат за хилядите избити прасета? За едно куче вдигат олелия, а сега устата им са пълни с пачки, за да мълчат!!! Не вярвам вече нито на "граждани", нито на "патриоти", нито на "зелени" и**о*т*И!
19
2
 
31
 
! Отговори
Пламен Василев преди 4 години
Спокойно докато ГЕРБ, е на власт , така ще е , Прасета чума ще изтрепим до едно, после по пилета, птичи грип, после по Телета та Луда крава, Само и само да се харесаме на САЩ, и да вкарваме внос всичо. Да няма нищо Българско. Народе събуди се !
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като болеста не е опасна за хората защо е нужно да ги загробват? Защо месото не се съхранява? Защо не го дадат на социално-слабите, на пенсионерите?
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно като свършват с прасетата ще почнат и пилетата и телетата...докато в БГ не остане нито едно животно. Тази държава тотално я довършват вече.
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия ,Франия ,Дания с излишък на свинско месо . Фермерите се надяваха ,ч може да се отворят пазарите в Русия или чат-пат в китай . А то излезе ,че вече Русия продава излишъка сиот свинско в Китай . И ЗАТОВА НИ СПРЕТВАТ ,,АФРИКНАСКА ЧУМА ,, А ТАКАВА БОЛЕСТ,ТАКЪВ ТЕРМИН НЯМА...... ИМА АФРИКАСКА ТРЕСКА . ....САМО ПО ФАКТА ЧЕ ЛЪЖАТ ЗА ДИАГНОЗАТА НА БОЛЕСТТА ,Е ЯСНО ,ЧЕ СЕ ИЗВЪРВА УМИШЛЕНО УНИЩОЖЕНИЕ НА ОСТАНКИТЕ ОТ ЖИВОТНОВЪДСТВОТО . А US ЛАБОРАТОРИЯТА В ГРУЗИЯ ПРОДЪЛЖАВА СЪС ,,ЗАКЛИНАНИЯТА ,