През зимата: Четири щама на грипа ни атакуват

Симптомите - познати: температури, болки в тялото, хрема
10 сеп 2019 21:25, Петя Славова
16

Четири щама на грипа - Бризбейн, Канзас, Колорадо и Пукет, ще ни атакуват през зимата.

Първите ваксини против грип вече са у нас. Грипът ще дойде през декември и януари и сега е време за поставяне на ваксините, защото на организма му трябва време, за да изгради имунна защита, каза д-р Гергана Николова от УС на Българския лекарски съюз пред Bulgaria ON AIR.

Септември и октомври са най-подходящите месеци за поставяне на противогрипна ваксина, която хората вече могат да намерят и в аптеките в страната.

Мненията относно нуждата, ефективността и безопасността на противогрипните ваксини обаче са разнополюсни.

Най-рисковите групи остават възрастните хора и хората с хронични заболявания. А от безплатни противогрипни ваксини за предстоящия  могат да се възползват само 10 процента от хората над 65-годишна възраст. Все още няма ясни критерии как ще бъдат избеани те.

Симптомите и през бъдещия грипен сезон са познатите - температура, болка в тялото, хрема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразяват ни умишлено и после ни пробутват ваксини. Ваксините пък пълни с разни алергени. После излизат разни по медиите и дълго ни напоително ни убеждават в небивалици. Целта е пари да падат и то яки пари. Медиците несъмнено лекуват, но и се проявяват като едни безкрайно жадни за пари хора. Не им ли даваш пари не си интересен. А конституцията прокламира съвсем друго. Защо е тази конституция като не се спазва. Да изтрият текстовете за безплатно здравеопазване. Иначе се лъжем безсрамно.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След ,като ни климатизираха в жегите,следва на изпържения организъм да севлеят щамове на печалбата.Миналатагодина ни рендосаха с непозволенивируси да ни претопяват.От самолетитебяха пуснали микроби,които по принципса строго пазени .На хората дробоветестанаха на водопади.Ще обърнат на това внимание, ако на тиквин постраданякое внуче ,или на някой министървздохне близък човек.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представям си как един учен, микробиолог излиза от лабораторията и с чувство на добре свършена работа, сваля маската и казава; "Ето. Имаме си 4 нови вирусчета. Ще ги наречем "едикакси"! Скоро ги пускаме в употреба!", а един дебел фармацевт, самодоволно потрива ръце и в затлъстелият му мозък започват да валят доларчета.
7
0
 
9
 
! Отговори
брях преди 4 години
Браво, от сега се знае какво ще пуснат........вие само заредете повече ваксинки и антибиотичета!
6
0
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Само толкова ли създадохте това лято, май още сте на помивка, а?
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
22 лв.за ваксина и пак грипът ни поваля
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работят по план с едно особено име.
3
2
 
22
 
! Отговори
бай х преди 4 години
как разбраха кога ще дойде вируса .... и всички щамове с американски имена защо ли ??? Защо няма грипни епидемии в Англия, Франция , Германия ?? За който не знае : Американската лабораторията за грипни щамове / и всякакви болести/ за източна европа се намира в Румъния и всяка година се правят заразяване и ваксиниране на българи и румънци
2
1
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Всеки, който е болен от грип ще бъде евтаназиран с цел ограничаване на епидемията от грип.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запас от гроздова и мед 100% натурален продукт. + Вино от частно лозе и производство. Това е рецептата. Може зимата и пържоли с вино.