С един клик в Китай или с "Виртуални пътешествия по света"

Или нов начин на "пътуване" по време на пандемия
14 дек 2020 17:07, Петя Славова
8

Емоцията от пътуването не е в самото придвижване от точка А до точка Б, а в подготовката, проучването и дори дълго отлежавалите мечти. Изобретателност и креативни решения изискват и сегашните времена, когато нормативните и законови ограничения за традиционно пътуване и туризъм са много.

Но как двама души решиха да направят "Виртуални пътешествия по света"?

"Събрали сме на едно място хора с близки интересни, които обичат да отиват на непознати места. Такива, които обичат пътешествията и приключенията. Най-важното е да споделят емоциите. Това нещо го обединихме в един проект, който нарекохме "Виртуални пътешествия по света", обясни един от организаторите Силвия Атанасова - в студиото на "България на сутрин".

Всяка седмица те презентират по едно пътешествие, а първото им такова е в Китай.

"Аз съм свързана с Китай. Реших, че първото виртуално пътуване ще е моето, второто ще е неговото. В страната сме живели 5 години. Но реално във "Виртуални пътешествия по света" представих последното ни пътуване до Китай, което беше през 2019 г. То беше до малко познати райони на държавата, исках да покажа малко по-различна гледна точка", коментира още Силвия.

Другият организатор -  Евлоги Бирбочуков, сподели, че след Китай потребителите са се пренесли виртуално в Коста Рика.

"Доста ексклузивно място, което беше популярно с гмуркането и подводния свят, който е там. Хората останаха много впечатлени. Целта на тези пътешествия е да има положителен заряд в хората, имайки предвид настоящата ситуация. Идеята е, ако някои хора се чудят къде да отидат, да разберат повече за мястото и да преценят дали това е тяхното", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Силвия Атанасова подчерта, че презентацията на едно пътуване, която е на живо, е с продължителност около час, час и половина.

"Получава се много приятен разговор с хората. Интересът е огромен, нас много ни изненада. Аз се занимавам с китайски език и култура по най-различни направления", допълни тя.

Бирбочуков пък добави, че има туристическа агенция, която прави пътешествия из цял свят.

"Предстои ни пътуване до Исландия с един друг пътешественик - Ирина Илиева. Тя ще ни представи страната в събота. Подготвили сме Виетнам, Тайланд, имаме идея  а поканим хора за Антарктида", каза за финал Силвия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Дигитал Ковид преди 3 години
За да е справедливо трябва да се появи и дигитализирана версия на Ковид. Който коварно ще поразява интернет потребителите и ще се налагат ограничителни мерки и антивурсни добавки с абонаментно плащане да печелят пари и софтуерни компании по киберсигурност.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да съм всякакъв но не и луд другарчето ми запомни едно от мен ако ти дотрябвам или ме потърсиш ще те пратя там където тие мястото сигорно помниш че маика митие давала хляб в ръцете дано от тия пари даси ги харчиш мога да ви куп я и продам целия Мтел но това е безобразно отношение към клиенти ние работим също 35 години за тия години от нас такива проблеми няма но вие не сте така живи и здрави до един в условията на пандемия
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно всяка година почва както и свършва брат товарене и ядове бива бива колега на такова нее било дае жив и здрав тоя които гие теглил аз съм си платил тия сметки задължения стари нямам но такова отношение към стар клиент и то човек на години уважаван в целия град е така благодаря Емил Митев и цялата ви компания на теб искрено благодаря за качествени те услуги които ми предложи за телевизията за интернета благодаря другарчето ми от едно време
5
0
 
0
 
! Отговори
dj dance machine преди 3 години
И ще изиска м пълна ревизия от НАП и ДАНС на всичките ви сделки ненормалници да видите как тормозите хората аз лев няма да дам за тоя ***
4
0
 
0
 
! Отговори
dj dance machine преди 3 години
Човека дава всичко от себе си това ли заслужава дано се наядете в тоя клон и се затикнете
3
0
 
0
 
! Отговори
dj dance machine преди 3 години
Измамници долни само ядосвате хората закриваи това и затвора ще ядосвате хора на 70 господ да ви прибере до един
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятно избиване гледаи само да не идете в затвора до живот
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да попитам Емил Митев от Мтел Ловеч за две седмици на неограничен безплатен откъде се появи сметка 30 лева само на моята карта да не си решил да избиваш курса на жена си през мен може и да стане но ще ви подлудя обещавам тоя път стократно и ви го гарантирам