Питбул оцеля по чудо след подхвърлена отрова в Бургас

Тя е била скрита в топка от кайма
17 фев 2021 12:40, Ния Христова
53
Питбул оцеля по чудо след подхвърлена отрова в Бургас
Снимка: Pixabay
Куче оцеля по чудо, след като е попаднало на отрова, подхвърлена на крайбрежната алея в Бургас, съобщи bTV.
 
Питбулът се озовава в клиника и веднага започва битката за спасяването му. Животното четири дни е било на системи и сега вече е добре.
 
Собственикът разказва, че на 6 февруари сутрина се натъкнал на отровата, която е била скрита в топка от кайма. Оказва се, че по алеята има изхвърлени поне 10 такива топки. 
 
Ветеринарите обяснили, че тази отрова е била забъркана от професионалист, тъй като с нея смъртта на животното настъпва бавно след три-четири дни. Ако човек не види какво се е случило, може и да не разбере причината за смъртта на домашния си любимец.
 
Мъжът е подал жалба в полицията, а извършителят вече се издирва. За изминалата година в Бургас са образувани 29 досъдебни производства за жестокост към животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
че е...
34
3
 
10
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Моля, господинът с каймата да дойде и във Варна!
33
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде е глобата за собственика на питбула за това, че питбулът е бил разхождан по крайбрежната алея без намордник. Ако беше с намордник как щеше да я изяде тази кайма? Със сламка ли?
32
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези породи кучета трябва да бъдат на строг разрешителен режим и да се отглеждат без право на разхождане извън територията на обезопасен участък. То е все едно да си отглеждаш тигър у дома, да го разхождаш по улиците и ако ухапе някого след това да кажеш "сори, той тигърът по принцип е добър, но така се случи".Питбулът не е куче. Това е див звяр.
31
11
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Поредната статия, доказваща, че собствениците на питбули са асоциални прос-таци.
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които ги пускат без каишка са за бой, ама то било добричко незнам си какво. Ами мойто не е добричко и затова съм го вързал. После като стане мазалото с вашето какво правим?
29
3
 
19
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
да има закон, всяко куче над 5кг ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С НАМОРНИК. И огромни глоби за всички които не го спазяат!Сега "разбирачите" ще кажат коло са безобидни питбулите... НЕ НЕ СА.Всяко келе...ме без грам мозък дето се прави на мъж вече има питбул. Много хора са били убити от тази порода кучета, просто защото породата е създадена за боеве и нищо друго.
28
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо този питбул е бил без намордик? Кучкарите не спазват никакви закони и правила, нито си връзват кучетата-убийци, нито им събират ла5ната. Тероризират всички ни с песовете си, а после реват!
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 11 години реших да си взема Лабрадор, а продадоха ми... Питбул!Палето нямаше и два месеца...Когато за пръв път го заведох на ваксинация (беше на 7-8 месеца) докторите съ скъсъха от смях!Аз настоявах, че е Лабрадор, а те повтаряха, че е чистокръвен Питбул!И така... вече почти 11 години (август шъ ги навърши) Джей Ди е с нас.Кротък е като стар охранен котарак!Нулева агресия (освен сочните целувки), не обръща внимание нито на кучета, нито на котки. И винаги на къса каишка.
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като общината не се справят с ***, започват саморазправите, а там го отнасят всички.
25
9
 
19
 
! Отговори
123 преди 3 години
Щом яде от земята, явно не е добре обучено, че и става дума за опасна порода. Собственикът е не по-малко *** от отровителя.
24
10
 
14
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Бедняците които нямат пари за куче (породисто) и прехраната му е естествено да го мразят.-------------Не мисля, че в дадения случай причината е в Зависта, въпреки, че Зависта си е национална черта на българина!-)))Най-вероятно, туй ще да е бил "съвестен гражданин" на който му е писнало от безконтролно пуснати кучета, без каишка, по крайбрежната алея, предназначена за Хора!Другият вариант, че той или някой от близките му е бил нападнат от куче разхождано без каишка!
23
7
 
19
 
! Отговори
родител преди 3 години
Питбулите могат ли да се отглеждат у нас?Дано оцелелият звяр не нахапе някое дете.Тогава съчувствието сигурно ще е по-малко.
22
4
 
13
 
! Отговори
Диди преди 3 години
Аз лично нямам куче, но се чудя дали щяхте да реагирате по същия начин, ако беше Йорки, Пинчер, Чихуахуа .... Хората с най-малките кучета изобщо не ги връзват. Аз до сега едно не съм видяла на повод. Те с малкото си килограми със сигурност умират най-лесно от такива "деликатеси".
21
8
 
14
 
! Отговори
Имагинерно преди 3 години
До До пича с кайматаБи било добре да мине в цяла България.
20
6
 
19
 
! Отговори
Кучкар преди 3 години
Собственика е виновен. И аз имам куче, ама ми върви до крака на повод, пускам го само на места където няма хора и не пречи. Да не говорим че щом яде *** от земята възпитанието липсва. Добре възпитано куче няма да му мине през главата да яде от земята или да притеснява хора.
19
6
 
22
 
! Отговори
До пича с каймата преди 3 години
Мини разхвърляй и през "Цар Асен" в района на "Дебелт". Белким тъпанарите с малките магаренца се вразумят да ги водят, поне на повод.
18
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Повярвай ми, абсолютно никой не ти завижда за грозното ти породисто куче. Породист означава кръвосмешен, изpoден ген. Това само някой турбокомлексиран болен мозък може да си мисли, че е красиво.
17
8
 
35
 
! Отговори
Имагинерно преди 3 години
Дръжте си зверовете на къс повод и никой нищо отровно няма да им подхвърля.
16
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко, можеше да отърве света от едно опасно куче.