Мерките се разхлабват, столичните заведения се пълнят

Бизнесът заработи, отвориха се театри, кина, спортни зали
1 апр 2021 17:52, Петя Славова
46

Мерките от 1 април се разхлабват въпреки високия брой на новозаразени с COVID-19  и починали. Още по обяд заведенията по централните улици в столицата посрещнаха отново клиентите си.

От днес - 10 дни след поредния локдаун - заработиха бизнеси, отвориха театри, кина, спортни зали. Но с условието - 30 процента от капацитета си, съобщава Bulgaria ON AIR.

Подготовката за новото отваряне започна рано сутринта. Собствениците на заведения направиха нова организация на хората си, за да заработят летните градини и терасите. В столица заведенията по булевард "Витоша" бързо се напълниха.

Още по темата

"Максимумът е 6 души, които могат да сядат на една маса. Важното е да няма струпване на много маси на малка площ", посочи Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

В Русе също заведенията заработиха частично. Ресторантьорите се опитват с всички средства да задържат клиенти си.

"Има достатъчно разстояние между масите, дезинфекцираме след всеки един клиент", обясни Сюзан Салиева.

Фитнесите и спортните зали също отварят врати. Собствениците им обаче срещат трудност как точно да определят 30% от капацитета си.

"Като дойде клиент при нас на входа има дезинфектант. Пристигат с лични кърпи, след всяка употреба си дезинфекцират. Няма яснота дали ще се изчислява на квадратура, на база на уредите. Но така или иначе ние сме под 30%", каза Виктор Гърбатов.

От понеделник врати ще отворят и детските ясли и градини, а от 12 април учениците ще се върнат в клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
до Вирус преди 3 години
съвсем друг беше подтекста на изказването на президанта тогава, но опорките на гр0барите продължават да са валидни за тези които нямат собстван м0зък
29
1
 
2
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Отварайте всичко. Ковид грипа си отива! Слънцето напича1
28
7
 
2
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Сорри, но пРезидентът каза преди година, че НЯМА вирус и ше требе да продължавате да си живеете така, както сте живяли и преди.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нищо. После ще затворят.
26
4
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Пълнят се заведенията .........с ковид вируси
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората в България,живеят като на друг свят! Ще кажеш,че няма пандемия никъде хахаха ама после като няма място в болницата и кислород,Ко шъ прайте?
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да внимават с разхлабването, да не напълнят и едни други "заведения"! Ще замирише!
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бря...болните се увеличават ,но мерките се разхлабават ,абсурдно е)
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бачкат там - 3 дена. От понеделник - извънредно положение и държавата под карантина. Оня само чака да минат изборите. Вземе ли властта за още години и глейте кво ще ви се случи на всичките. Алибего, малибегов - всичките ще минат под ножа. Извиваха му ръцете и той предизборно нямаше как. Ама ще ги изтърпи 3 дена. После ша им разкаже играта на всичките.
21
12
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Мерките се разхлабват,докато минат изборите.След това ново затваряне.Не искам да прозвучи като агитация,но ПП "Възраждане" са единствените,които обещаха премахването им и разпускане на НОЩ!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ще се увеличат и болните предизборна кампания е все пак никога не им е пуксло на политиците как се справяте в дома или ако сте болни важното е те да са добре ние можрм и да сме си зле Вуте
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Киното е въпрос на вкус. Това което на теб не ти харесва се харесва нна друг. Човекът ти прави сравнение между киното с приятели и това да си седиш вкъщи с филм от замунда. Не ти говори кой филм е хубав и кой не.
18
0
 
8
 
! Отговори
Ври и кипи преди 3 години
Днес се пошматках из квартала, трите по-големи ресторанта си останаха с хлопнати кепенци, уж работеха едно-две кафенета, колкото да не е съвсем опустяло. Да се смееш или да се вкиснеш от такова оживление. Още по-строги и по-продължителни "мерки" са потребни нам, глобалната програма за подрязване на крилцата на средния и малкия бизнес трябва да се изпълнява, щото как иначе финансовите спекуланти ще ни вкарат като стадо отново във феодализма.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Все едно да те видя,че си взел чипс за 2 лв и да си кажа-погледни го този колко е глупав. Дал е 2 лв за 150 грама картофи. Аз с 2 лв ще си купя 3 кила. Ок дава някой 5 лв за бира,но той не е там заради самата бира. Идеята е,че е на хубаво място с приятели и се зарежда емоционално като са седнали на хубаво място и разпускат говорейки си. Ако отидат на кино ще дадът 10 лв.за билет. А ако го дръпнат от замундата ще им е безплатно,ноо киното е по-хубаво нали. Погледни от емоционалната страна
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икономическия тигър на Балканите , топ новина отваряне на заведенията и разни мъкнат маси по тротоарите.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм в този бизнес, но логически като имаш наем 600 лв. Не работиш сумата и време. Имаш ограничение за броя на масите. Заплата плащаш на един човек сервитьор и за себе си ако работиш на бара. Отделно ток,данъци,разходи. Говорим за скромно заведение в София, а не за баровско с още повече персонал. Ако не сложиш надценка от 2 лв на бирата да речем фалираш. Щото повечето пият по един сок,една бира или едно кафе. Сметнете-на месец колко клиента трябва да имаш,за да не фалираш.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С кво с въздух ли се пълнят
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9Теб май те е яд,че хората имат 5 лв за една бира. Освен да си купят една двулитрова бира в пластмасова бутилка за 2.5лв и да си я пият на пейката пред блока.
12
0
 
11
 
! Отговори
до11 преди 3 години
Хехе нали? То заради Борисов и Макрон пусна цяла Франция в локдаун. Щото видиш ли да не гласуват българите във Франция. Хахахаха голямо въображение имате. Цяла Европа затворена. Само в България никакви мерки. Сега пък пуснали локдаун да няма партии в България. Измишльотини.
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безос е същия , интернет са имали много преди построяването на пирамидите . Тез не са пионери а пионки.Но как да го обясниш на разни прочели една книга и тя да е биографията на Гейтс или ония шмекер от Айпъл